THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 June 2010

Cendawan Terbaek Dari Ladang Gorengan Encik Awak Ku

Malas nak taip pepanjang...aku citer by gambo je lah..yang pasti ini cendawan ini berbaloi baloi...goreng pon sodappppp....selama ni asik duk beli ciput je dah RM2 henget....nah hamik ko...sekali beli berbaloi ..sekilo bersamaan RM12...makan la baper banyak ko nak makan sampai muntah....kengkorang yang teringin nak beli pastu makan cendawan terbaek dari ladang ni...boleh la email aku pastu aku bagi no contact kawan aku ni....nak appear kat blog...bahaya...akakk juge kene bertanggungjawab ...




** cendawan terbaekk dari ladang...ladang ke?? heehhe..hapa ingat ni sayuran tanaman ke



** Encik Awak menjadi tukang masak yang setiap kali datang kena masak je...hihi


**edisi mengoreng bersama tepung...kasi rangup rangup...pakai tepung KFC segera je...



** nak memasak pun cermin mata tu simpan le..aishhhh



** nak goreng cendawan ..minyak kena panas mengelegak...baru sodapppppp..krup krup




** aku hanya seorang pengacau sebok di dapur...dan pastu main snap snap gambo....wajibbbbb


** cendawan dah siap goreng..di toskan minyak nya dulu yer...tak elok minyak banyak...kolesterol wooooooooooo...



** si sebokpengacau lagi...asal baru angkat je aku yang tukang ngap masuk mulut dulu...huhuhu..


** cendawan dah siap...geget manja dulu....huhuhu...









13 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

uisy...sodap nye...nk no fon die...nk gk bli cendawan terbaik dr ladang tu... :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sodaplak ha...adoi la mimy..kang aku teringin kang mana nak cari nok...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak buat sendiri aku malas... *hamek ko la jawab kan..*

kella said...

bertuah la ko mimi weh...
en awak asik masak untuk ko je kan?
bertuah le badan...
errr... cendawan tu rm 12 berapa kilo weh? cam segar je?

Megat said...

kacamata tu sebenarnyeeee dah nak balik....tp disebabkan miss mimy (miss tonanganku) yg sentiasa gedik terpaksa laa akur untuk goreng cendawan..... ala maklum laaaa miss mimy nik kan tak pandai masak kakakakakakaakakak(miss mimy pandai masak kerrrrrr .......kakakakaka

Megat said...

yeee laa mimy memang bertuah e.awak selalu jer masak........oleh itu tak lama lagi e.awak bakal menjadi kurus laa asyik masak jeeeeee mak lum laa asyik mkn kat kedai mamak jerr ..........
klu nak tunggu miss mimy masak bilaaaaaaaaaaaa agaknyeeeeee yeeeeeee

RedLife2Love said...

sedapnye..pandai abg megat masak yer..ermm..yg tukang perabih tu bile plak nak masak ek? hehe.. =P

Megat said...

yg tukang perabis tu tak tahu laa bila nyee e.awak dapat makan hasil masakan nyee...........kawen pun agak nyee e.awak tak dapat merasa laa selamanyeeeee

Eri-chan said...

simpati gile dgn en awak..hahah
mimi kenapa kau kejam? cpt blaja masak.. laki makin kurus mi...caner ni...

noradzlina.kamdani said...

hmmm mmg sedap kn

farahfatihah said...

wahh sedapnye cendawan goreng!!!

Mia-Ina said...

alahai lps ni,abg megat jd solid aaa..asyik masak je..power chef from home.

kak mimy,alolo cianya en awak dah ngadu tu..kena tunjuk skill kak mimy masak lps ni di blog...hehe..

en awak dh x sbr nk merasa hsl masakan isterinya lps dh nikah nanti..

Mcm tue la kata bkl suamiku...hehe

fabulous.farah said...

sedappppppp..en. awak. sila lah rajin sampai lepas kawen. bahagia hidup cik puan mimy=p

POSH76 said...

untung hang dpt en awak yg rajin ke dapur hehe

Google