THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 June 2010

5 bulan oh 5 bulan...

Weehooo ...5 bulan apa ?? pregnant ke?? wakaka tak de maknanya...berjimak (bahasa aireen) pun belum apa kes...huuh...jangan buat giler..tolong bersabar sket...5 bulan lagi aku nak naik pelamin....kejap pulak aku rasa masa berjalan...tolong tolong...aku blur teruss....errr kalau korang tanya apa progress aku yang nak berlangsung lagi 5 bulan ni...

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..tengok mengeluh panjang aku...aku paling kerisauan sekrang ialah bab berat badan aku ni...hah padan muka aku kannnnn...diet tunggang terbalik..kedaun semua.....turun nya tak...maintain aje.....harus pelamin berpiling besi ni nanti...hahahah...gempak uollsss...nak kata aku tak serius kawen..ehh mak nak kawennn okeh..bukan tak nak...rugi woo...hahaha gatai gatai......



Aku sekarang ni blur...tak tau mana nak mula...mem besar tu ko jangan cakap la mulut pot pet sound aku...ini tak siap itu tak siap....telinga nanah...huhuhuh...huwaaa aku tengok blog B2B (bride to be)....peh hebat nya diorang...preparation so good la..aku apa ada?? isk isk takleh jadi...aku kena bersiap sedia ni...heyyy ini serius...wonderpet kata bukan aku kata....wakakaa...majalah pengantin jangan cakapla...tetiap bulan beli...ilham nya idak gak dapatkan...ahhh sudahla....sila list checklist......jangan lelengah pompuannnnn...badan kasi slim dulu...







11 comments:

Nadine said...

jangan stress2 ye Mimy. Buat satu2..insyaAllah cukup 5 bulan tu. Pasal berat badan kan, from my experience, nnti bila dh nak dekat2 kawin tu, bcuz bz ngan preparations, keja office, stress sure akan turun few kilos tanpa disedari :)

all the best ok!! :)

my.mastura said...

5 bulan?? lama lg...aku dulu 2-3 bulan baru nk carik baju segala bagai..heheheh

tp skang ni, ko dh leh usahr2 baju dh..aku dulu carik merata..ye la..badan kita ni kan 'kiut' :D

bwk2 bertenag yer...berusaha!

Ms AiReEn MoHd said...

ko gatai kan nok...berjimak nak laju....ko ingat kang nak berjimak atas lantai..kang jatuh terjelepuk kang..kekekekeke

nok lek lima bulan leh jer ko start la dr mlm ni..tak payah la esok bagai....ingat katil honeymoon da mangil tu....tak mo ker mengedix atas katil nnti....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ko bab berjimak memang pantas kan..hahahahah..aku suka..*tengok la sampai boyot harus soka kan..wkakaka* 5 bulan adalah sekejapan saja nok...ko harus bersiap sedia dari skrang nok....tapi dun stress2 ok...

Megat said...

tak de makna nyee korang semua bagi nasihat kat miss mimy tu.......e.awak sebagai tunangan nyeeeeeeee niee dah tebal mulut bagi sokongan tp hangat2 kembara tahi itik jerr yg jadi nyee .........ooooooooo pening2 lalat dah e.awak niee

Megat said...

bukan setakat pelamin dah tapi katil angan ku musnah dah jd nyeeeeeeee bru laa sama2 tido atas lantai heheeheheheeheheh sbb katil dah roboh kakakaaakaaka

Cik Ros said...

teruje saya dengar. teringat zaman2 tak tidur malam sbb nak habiskan gubahan hantaran. selamat pengantin baru :)

fabulous.farah said...

exercise sayang~

mamamarissa said...

wah!!! 5 bln lagi :D

noradzlina.kamdani said...

i TAG u

suarakalbu said...

Salam kenal Cik Mimy,

Suka baca blog awak. Kadang-kadang sengih sendiri. Jangan risau sangat. Saya pun macam awak juga. Badan comel gebu macam awak tapi encik suami saya kurus je comel lote.

Masa nak kawin, risau jugak penerimaan orang tapi alhamdulillah dah 7 tahun kawin. Masa duk buat preparation kawin, macam-macam majalah saya beli kononnya nak buat ilham, last-last semuanya lari tajuk

..warghhhh

Google