THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

12 May 2010

Yeay Abah Balik Bawa Kuda Laut..


Citer aku lebih kurang iklan kat tv yang pasal aiskrim tu la...ada part yang bapak &  anak...pastu bapak dia hanya pandai beli aiskrim je...tapi ada brand la...dari WALLS....abah aku pun mithali gak...tapi dari
CAP KUDA LAUT...hehehe...jangan memain ganas tu KUDA LAUT dah ada aiskrim weh..... abah aku sampai je umah kemain eksited jerit kat semua.."Abah ada beli Aiskrim ni...meh la turun semua makan"...wah aku dari atas teruja la kannnn...turn tak henggat la laju giler..dengar aiskrim kan....favvy tu...sebijik macam iklan wehhh....hahaha...best best abah beli aiskrim walaupun sebenarnya kena paksa je dari mak aku...suh beli aiskrim....tetapiiiiiiiiii aiskrim yang pesan adalah cap WALLS or sewaktu dengannya bukan cap KUDA LAUT......yer memang ada...sila cari di pasaran...




Itulah kata orang tua jangan memandang luaran ..jenguk dalam dulu...mentang mentang la nama cap kuda laut je...bila nak makan semua nak ketawa...yer aku la paling sumpah ketawa mengilai...abah aku tukang beli pun gelak jugak...tapi apasal dia gelak....hahahaha....katanya...dah semua gelak dia gelak la...abah ku...orang gelak pasal kelakar kan cap nya kuda laut...tapi tak baekk taw...orang dah beli kira bersyukur la...dari tak beli langsung kan....yang penting kata abah aku cap nya buatan malaysia dan Halal....hmmm a'aa ek...apa lagi kasi rasa la...yummy...2 flavour...choc & vanila







Yang pasti 1 scop pasti tambah berscop...aku baper scop?? jangan tanyalah tak boleh bilang ngan jari dah...hahaha...giler lantak memang la...yer padan muka aku...kemain gelak gila babeng..last last aku yang tercandu aiskrim ni.....rasa dia sedap sebab macam aiskrim buatan yang mak aku pernah buat sendiri campuran susu skim plus coklat...i loikeeeeeeee......huwaaa pasni bertukar pada cap kuda laut la....sapa agi nk pegi beli ...yer abah ku....terima kasih abah ku.....pasni abah beli aiskrim ni aku nk buat pasukan pompom depan pintu..."yeay yeay..abah beli cap kuda laut"...






**akibat dari gelakan melampau terus teruja sengal makan aiskrim cap kuda laut..









11 comments:

kella said...

hahahahaa u know what?
sure pas ni aku akan singgah ke kedai! beli eskerim!

Nadine said...

Mimy ni..suspens je I baca your title post ni tau :))

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cap kuda laut pun ada nyek...hahahahah tapi aku pun klakar beb dengar tajuk eskrem tue..hahahaha..kuda laut pun kuda laut la janji sodappppppppppppppppppp

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

happy deknon dapat ice cream yeeeeeeee!!!

noradzlina.kamdani said...

org ingat ye ye le kuda laut he he he

NeenaAnuar said...

ishhh!! ishhh!! ishhh!! tak baik tau ko gugat iman aku mimy!

tapi memang unik lar nama aiskrim nie... first time aku dengar! hihhi..

Mia-Ina said...

ingatkan kuda laut pe kak mimy..rupa2nya aiskrim..yummy yummy...

RedLife2Love said...

dengar kak mimi cite dpn2 lagi tak hengat.. ika gelak smpai kejang perut.. hahaha.. mmang lawak..

daela said...

nok...diet ko cam ner skrg ni..?berscop2 eskem cap kuda laut ni..kedaung kang diet ko..?aku pun sama gak..tercabar iman tgk eskem tuk...

POSH76 said...

teruja tngk ko makan mana nak beli ni..tak pernah dgr la hehe

fabulous.farah said...

hahaha..mcm kanak2 dapat eskem=p

sure lepas ni glamor cap kuda laut ni

Google