THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 May 2010

First Time Rasa Nak Lagi... Resepi Pls??

Korang nengok apa aku lunch semalam....heaven tak?? syiok tak?? agak2 mencengkam sanubari tak?? kalau tak...takpe....aku iyer memang dah tercengkam sanubari...yer bagus lelemak pun berkumpul syabasssssss beteh....apa kuah merah tu?? ek eleh kecoh je kan...tau makan tak tau makan apa...yerlah kalau dah dasar semua tak tolak kecuali kayu, batu...gitu lah gamaknya...apa ek cuba teka?? saja speku korang padahal aku baru tau semalam...


Lunch semalam adalah menjimat kan wang dan tenaga sebab tak payah bersusah payah tunggu lift ..pastu tekan tingkat 3..pastu beratur..pastu bau kepam kat food court...yeayyy semalam lunch adalah tajaan Kak Azeeta...sebab dia rajin benda alah kuah merah tu...siap provide roti, garlic spread...wow...aku dah rasa macam puteri bersiong lakk nk mentekedarah je kejenya....



oh ini rupanya SUP TULANG MERAH SINGAPORE aka omputih nya nama BONE STEAK...huyoooo...sedap giler weh...first time makan terangkat jiwa raga..makan bersama 'adik' Ika....kemain lagi kann menikmati memang tak pandang orang belakang...yer memang sedap membaham lagi2 free dan bukan ko yang masak...errr tujuan sebenar publish nak tanya korang yang tau resepi nak buat ni...google bisa aja tapi saja nak bermanja manja ngan readers ...yer aku tau korang pandai masak....sila sila nak resepi please...kasihanilah aku kebulur nak makan lagi...kesian dan sekian...




10 comments:

kella said...

aduii..cam best je..
aku tak penah plak dengar sup ini beb! cam sedap je.. nanti ko dah dapat share le resepi ya beb! :D ngehhh...

A D I A said...

wow mancongkam ni. best tu lunch takyah turun bawah n keluar duit hehe.

daela said...

aduh..meleleh air liyo aku nok..kejam ko..

mamamarissa said...

aiyooo...nampak cam sedap jer :D

iena said...

wah.. bagus nih dah start diet ker...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pehhhhh nampak menarik tertarik da bomm la wei...ko mintak resepi pastu ko buat..jangan lupa ajak aku makan k...:P

nUR_rOsALiNdA said...

Nok, aku cam pernah dgr la sup daging merah ni...cam pernah kua tv dalam rancangan apa ntah...resepi singapore kan?

fabulous.farah said...

aku xpernah makan..tapi tengok dah berair mulut..teliuq weh

Mimis said...

Sup tulang Singapore tu, kuahnya nmpak pekat yer..
mana gambar selendang?

noradzlina.kamdani said...

xtau msk, tp pernah mkn kt umah ayah sy masakkan....

Google