THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 April 2013

Good Morning Breakfast First Day @ Cyberview Resort

Hoi cutinya dekat je gambar adalah berlambak...gile ar...huhu terus citer cuti cuti jadi berchapter chapter...tak pe ar..rujukan masa depan kata nyaaaaaaaa...malam check in dah tido awal memasing..awal ko ..kul 10.30 malam memasing dah ngantuk terus ketiduran...sedap tido beraircond kan..dengan Fayel yang selalu tido lewat pun aku tido kan awal kah kah...bukan apa takut sok pagi terlajak bangun...kang lambat pegi breakfast...alasan sangat...paginya aku punya la nak breakfast cepat ..bangun awal tu.6.30 pagi tu..huhuhu giler kemaruk nak makan sedap kann...nan hado la semua nak bangun awal..paling susah nak bangun Fayel..dia biasa bangun lewat...hari tu dia kena bangun awal...cepat siap...tapi mandi nya tak pun oppssssssssss..pecah lubang...kami breakfast bersama mengikut pakej breakfast yang disediakan untuk 2 orang...Fayel tak kena caj sebab bawah umur 4 tahun... 

Lokasi breakfast adalah agak jauh yer dari villa kami...nak menapak exercise memang tak ar...tak kose haku...call je khidmat buggy..ala kereta macam org main golf tu...sepantaas kilat datang..dia la pegi balik hantar..best wooo feeling nak makan call driver datang ahaksssssss....buggy akan hantar sampai depan lobi pintu masuk je...restoran kat situ banyak...cuma breakfast je kena makan kat Verandah Restaurant...agak menapak la jugak dengan bawa si Fayel budak galak berjalan...hadoii la..dengan terkedek kedek nya..follow je la...dah la mama nya lapar mengila perut...tak sabar nak menikmati breakfast meriah..dalam otak dah bayang kalau tempat best food mesti best..nak makan kaw kaw..ko tengok kepala otak ingat makan je...mana la tak gemssss 

Masuk je restoran Verandah terus teruja..macam biasa ar layanan class la...duduk kan fayel dalam baby chair ..terus aku pantas gi survey sambil nengok apa makanan yang sedap nak balun kaw kaw...kena makan puas puas sampai petang..papa fayel pastu nak gi keje...melepak la aku dalam bilik je kang 2 beranak...stok makanan adalah kudapan je...takut tak mengenyangkan..heheheh..yer memang semua aku amik la...dan utnuk Fayel gak la...Fayel pun boleh se geng jugak sebab suka buffet..dia lagi semangat membara makan makan dan makan aje..tangan penuh dua tangan..dan budak yang makan paling sepah...kesian pekerja situ kena kemas meja aku yang penuh sampah sarap kat bawah kerusi Fayel hehe... maka makan la kami berjemaah dengan makanan meriah giler...muahahaha..stok kena kenyang sampai petang...huhuhu...psst siap tapau roti masuk beg heheheh...giler tak.....dah la tulis tak boleh amik makanan...aku dah kenyang tapi nak makan jadi nya tapau ing la huhuhu... 

Habis makan ingat nak layan taman kat pool tapi Fayel sudah berak la..tak jadi terus balik bilik je la..balik pun tak susah ada buggy hantar sampai ke depan pintu...disebabkan aku nya villa jauh nun dekat tasik ...maklum la villa harga below memang ar jauh jauh di letaknya..tapi takpe....aku okay je..janji ado ....dan aku pun tak mandi lagi...busyukkkkkk..hahaha..nasib ar kan yang penting gosok gigi basuh muka bodymist sikit..sampai bilik lepak jap tengok tv..melayan suasana balkoni...pastu mandi ..oh fresh..sementara nak keluar balik bagi anak bujang tido dulu...senang mak nak posing depan cermin besar...huhuhu..


Good morning pagi yang indah buka balkoni...

Laki aku yang kena kejut pegi keje...huhu..berbulu jekkk muka pandangan maut

Sedap berbaringan bergolek anak beranak oh peluk bersama


Pagi yang nyaman ..damai dan privacy...so nice

Feeling berehat bercuti kemain kan

Opss maknya kemain posing anak terbiar di dalam...

Fayel melayan TV pagi buta sebelum nak keluar breakfast

Dah start usik sana sini

Bestnya Villa ni kete park depan umah je..senang berhangkut barang

pandangan hadapan villa kami...

Owhh buggy dah sampai...jom jom..Fayel tak bagi pegang tangan

Pandag terkujat apa tu Fayel.tengok abg buggy snap gambo

Kena jugak pegang tangan yer..nanti jatuh

Hola nk gi bekpess

Berehat kejap sebelum nak sampai Verandah Restaurant..Fayel jalan terkedek nauu

Budak jalan terkedek...restoran adalah di bawah tepi sana yer..menapak aje duk sini


Dah sampai restoran yeahhhhhhhhhhh

Hamboi dia dah pegi dulu haha..bab makan pantas

Fayel dan sarapan waffle nya..omputih sangat anak aku..siap yogurt gitu

Aku biasalah dah nampak nasi lemak..pantang tengok..balun...air kiwi gitu di pagi hari

Sambil sambil berupload instagram, fb..hihih

Melayan anak bujang makan satu persatu..nak muffin pulak

Food paling aku suka..omelette ..panas panas dia masak..sedap lak tu ..banyak campuran..ada cheese lagi dalam..melting..habisla kg naik berkilo..

Budak makan bersepah paling comot hahaha

Balik naik buggy hantor sampai depan villa

Siap mandi dan fresh...huhuhu

Berposing depan cermin panjang..i like

Fayel sedap tido terbongkang tak sedar diri....huhuhu...layan sedap aircond


NEXT CITER AKTVITI PULAK...HUHU PANJANG BENOR CITERNYAAA




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

m@m@yAyA said...

terbaikla kak tempat nie~

Nyaman jer,sejuk mata memandang kehijauan sekeliling..

Siti Haslinda Sadiken said...

uwaa..nak nangis lg..nak gak cuti2 mesia nie

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kata makan buffet kan, haruslah rasa semua :)

PinKy MoMMa said...

bak puteri raja kannn..dah tempat cantik..ooh aku suka! aku suka!

tp mahal sgt..klu ko dpt voucher mrh2..meh la roger aku my..teringin gok hahaha

Allene said...

muka feyel da nampak macam abag2 sangat... =D

ciNDerella stRikEr said...

best nye breakfast dia... kalo Nad la bole round berkali kali ni. heheheh

~ NANA ~ said...

awww syoknya...nampak cozy & menenangkan...hehe

nUR_rOsALiNdA said...

Nok...Camne la tak banyak gambar..Aku tau ko ada penyakit sawan gambar ni sejak ko datang umah aku aritu..Papa Fayel sila lah terima seadanya ye..Hahahahaha~

ameris said...

mcm syok je kt cyberjaya nih.
bole masuk dlm list utk hanimun next month. antar anak kat pengasuh satu mlm,ummi nk berhanimun.

*mimi, u dok mana? i nk invite u to my hse on 13/4 ni. aqiqah & bday my doter.i ajak juga neena, inaachik & a few blogger lain.

SweetLikeWhat said...

bestnyaaaa tengok makanan tuh..kite geng la mimi..bab bekpes memang nak cepat jer..kebulur jer rase pepagi..haha

Google