THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 April 2013

Lepak Kids Room & Mandi Pool @ Cyberview Resort

Dah datang cuti takkan nak duk bilik je..tau la bilik best...bosan ar duk bilik je...jalan jalan petang ar...itu pun tunggu Fayel tido...lama pulak dia tido..kesedap aircond kot...kul 3 petang baru bangun...dia dah bangun aku nak panjang langkah ...berdua je pun ngan Fayel...kira adventure gak la berjalan berdua ngan budak baru dapat kaki ni...so far kat Cyber view ni...most orang datang akan pegi ke Spa dia...yup Sembunyi Spa..teringin nak gi...Spa tengah hutan huhu..tapi aku bawa anak kecik lol...payah ar...kat Sembunyi Spa untuk guest in house dapat guna facilities kat situ free...ada sauna, jacuzi, private pool tapi massage, manicure kena bayor eh...tak dan nak pegi la...huwaaa rasa rugi lak...EA suh aku pegi lepas dia balik keje nanti dia jaga kan Fayel...Spa pun sampai kul 10 malam tutup...nan ado aku nak pegi sorang...tak kose la..takpe tutup mata la lupakan spa itu walaupun kuciwa ..sedapkan hati next time aku datang lagi..ntah bila la eh...tunggu voucher free lagi boleh ....hahaha.... 

Sebab tak leh gi Spa ..bagi hiburan kat Fayel la..kat sini ada temapt untuk kids main..nama dia Jungle Kids Camp...call buggy hantor sini..weekdays budak tak ramai pun..bebas la Fayel main...sini ada banyak games kids boleh main..colouring, main slide, jumping game monopoli, uno..tengok cartoon ..sepahkan mainan..hehehe...bebas la suka hati nak buat apa pun...ada la dalam 2-3 orang pekerja dalam tu ..semua lelaki ko...adik adik hensem gitu...diorang lak sogan ngan aku..hihih...aku suh diorang tolong snap gambo aku n Fayel ...bagi keje sikit...takde budak kan..diorang kata kalau weekend cuti sekolah ramai budak main situ...sebelah Spa je...so kalau mak pak nak gi Spa..anak tinggal situ diorang jaga...tapi Fayel kecik lagi..tak de berani nya aku nak tinggalkan....sekalipun dah besor sikit pun tak kot aku tinggalkan...macam macam leh jadi 

Sejam duk dalam kids room...call buggy lagi hantor ke Pool..haha feeling ada driver ko...nak ke pool kena ke lobi dulu then menapak kaki...hadoi time ni dah rasa penat nya ...tapi takpe masa untuk mandi manda...datang bercuti mandi pool adalah kemestian....kali ni aku tak mandi pun tak bawa baju spare khas untuk mandi..baju ngam ngam soi je..bagi Fayel main sipi sipi air je...paras kaki.....jalan jalan amik angin sekitar...aku tak berani nak lepas kan Fayel ke pool...apa apa hal tunggu papa Fayel balik keje...nasib opis dekat...cepat la sampai...terus jumpa kat pool...EA terus handle anak dia main kat pool..lega haku...dapat la rileks menikmati suasana nyaman damai petang taman...luckily cuaca petang tu agak baik sangat...besttttt...santai la kami 3 beranak...baru la feel cuti


Jalan petang ke Hiburan untuk anak...ke Kids Room ...aku terpaksa lupa kan Spa...sapa nak jaga Fayel EA keje.. gambo di snap oleh budak buggy..asal boleh aku suh je snap
Ruang bermain dalam Kids Room di Cyberview
Dah start enjin main slide
Start nak mengumbah mainan
Dah dapat satu mainan
Tempat untuk colouring, main uno, monopoli..Fayel tak reti lagi..dia kaco je lebih
Mama kita main slide...yehaaa sambil diperhati oleh staff kids room
Bebas berlari ke hulu hilir...takde orang ..seronok ar
Yup ada tv jugak..boleh layan cartoon
Jumping jumping baby
Anak main mak bergambo syok sendiri
Suh staff kids room pic kitaorang..hehehe
Sementara nak tunggu buggy sampai...tak sempat aku nak posing budak tu dah snap..tengah sms papa Fayel cepat balik Fayel nak mandi pool
Sampai ke lobby untuk menapak kaki ke pool...readyyyyyyyyyy

Weehoo cantik tak pemandangan...turun tangga kat bawah tu pool

Jalan jalan dulu ada 3 pool sini


Jalan nak ke Garden Chalet...kelass ko sini room rate mahal woo


Campak budak ni kat buaian gergasi hehehe..gayat hihihi
Lepak tepi pool dulu eh Fayel tunggu papa sampai
Sementara tunggu laki aku sampai posing dulu
Dah tak menyabor dah...rilekss




Lepaskan nak mandi..hoho


Sabau le anakkkkk
Camwhore selagi boleh



Fayel dah nampak papa dia
yeayyy EA dah balik keje...sapa lalu aku suh je snap kan...hahahaha

family potrait satu...baru la namanya bercuti family
Fayel tak sabo dah nak mandi
Ok lets mandi manda..
Jap mama teringin nak duduk buai gergasi hahaha
Orait jom terjun pool
Kesian main sipi air je hahaah...punya takut ..eh macam mama nya la 
Enjoy ur day my son...weeehooo...bebas la yer main air
papa ko ada senang mama nak rileks je...goyang kaki..
Its ur turn papa ...layan la anak eh main pool...

Ok cukup masa nak maghrib dah ..apa lagi jom balik our villa...ehem ehem feeling macam rumah sendiri lol



EH ADA LAGI TAU CITER BERGAMBAR LAGI ..HAHA BELUM HABIS TAU...LALALALA




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

alah rugi lah tak dapat pergi yang free2 tu,,, takpe ah nanti ada rezeki pergi lagi :)

anis abdullah said...

ko tak mandi ke sekali....wah rugi tauu

Riana said...

salam..fayel cam muka terpaksa je dlm buai gergasi tu..ihihihi..comel..

MimahAjil said...

sronoknye Fayel maen air...

ciNDerella stRikEr said...

nampak sangat muka xsabar fayel nk explore pool tu ye.
lain macam je tengok pool tu....best la

Allene said...

enjoy betul eh fayel... puas hati kalau bercuti tempat mcm ni... =D

Mooniqueen said...

Budak besar ni, nampak air memang suka..Lagi 1 port diorang suka kids room.. sure xnak keluar2 dah ;)

Mummy Damia said...

bestnya dia mandi... tengok gambar ini baru teringat pasal baju mandi kan.. mana nak beli ye.. jusco ade kot?

Aty_Fared said...

Besh nyer tempat nih..!! Mmng sesuai ar tuk anak2 kecik cam kite hek...:-)

mekchu said...

comel btol dak fayel ni.. geram tgk dia x sabar nak mandi pool tu.. korang apsal tak berendam sekali?

mrs. nizam ~farra~ said...

soo chomel la ini fayel...geram...

m@m@yAyA said...

bestnya pool dia kak~

nie yang jelez nie..huhu
zura tkut nk dok kt buai gerhgasi tue tkut tembus xmpu tgung kelemakan zura nie..huhu

Google