THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 April 2013

Penginapan Semasa Bercuti Dalam Bekerja di Felda Residence HotSpring Sungkai

Ok last citer Felda Residence HotSpring....boleh jenguk website nya http://www.feldatravel.com.my.. today nak bawa jenguk keadaan bilik kat sini...kot kot ada yang nak terjah holiday sini kan...pendapat aku kalau nak cuti sini dengan kos yang tak terlalu mahal...tak kelas ok la...kalau ko jenis kelas VIP...nyamuk pun tak leh hinggap jangan datang sini eh...aku cakap betul ni...cara serve pun memang orang melayu kita style...ai sukee yer.....sini suasana kampung hutan..al maklum la kawasan felda kelapa sawit kena teroka kan....sini very the village....aku suka sebab rileks cool...lagipun sini pekerja dia mostly malay..anak kampung felda sekitar...see nampak tak sekaligus resort ni telah menyumbang tenaga kerja pada penduduk kampung sekitar...sempat gak aku sembang staff kat sini (ai kan mulut very the ramah...huhu) most of diorang memang penduduk asal felda....

Kalau nak bercuti menginap sini boleh la ikut jenis bilik yang prefer..macam kitaorang hari tu kan ramai...so amik bilik deluxe je...deluxe bertingkat...dalam bilik pun ok ...yang penting bilik air ada bath tub...terus kejakunan mak hokay...asik berendam berkubang je la haku dalam tu...orang lain buat aktiviti lasak aku aktiviti bath tub jacuzzi ..lalalalaa sambil menyanyi...huhuhu hover sangat jakun...cuma beza ikut katil je...twin sharing, queen, king..harga tetap sama ....yang best duduk bilik deluxe room ni jarak nak ke lobi dekat...dan nak ke tempat makan Meranti Coffe House pun dekat.....walau bilik deluxe je pun...tetap rasa selesa tau..kebetulan aku duk sana banyak jugak company lain datang buat event kat sini..kira silih berganti la...ada kementerian pertanian, Jabatan Hidupan Liar..masa kita orang nak check out KWSP lak masuk buat family day...laku habis eh Felda ni..

Tapi kalau korang jenis nak privacy jauh sikit ..boleh la duduk villa banglo..ni jauh sikit la nun hujung ..kemudahan tramp disediakan untuk pengangkutan...best kalau duduk banglo nak gi pool, kolam air panas agak dekat la...sesuai untuk bawa family beramai...parking pun depan rumah je...private jacuzi special kat luar banglo....tu la special nya ....kalau dari bilik deluxe tu jauh...menapak la sikit exercise kata ko...untuk rujukan villa banglo korang boleh rujuk entri my friend Neena Anuar...dia pernah ke sini...sila sila http://neenaanuar.blogspot.com/search/label/Felda%20Residence...In Sha Allah tertarik hati nak bawa family ke sini...dalam perancangan...aku bengang ni sebab tak dapat mandi pool side nun jauh ....next datang nak puas mandi ke situ


Rate Felda Residence...according tu staff reception kalau korang berminat nak guna corporate rate sila call Felda Travel KL yer..

Jom hakak nak ajak nengok Felda Residence

Ini building Deluxe Room..belah sini most katil queen king

Ini bilik twin sharing..maklum la datang beramai kena share

Bilik aku no.130..jom

Tu dia di celah celah...ok nak fefeeling rumah sendiri... nasib dapat bawah ko...kalau atas benci tau menapak..pemalas

 Masuk je Assalamualaikum...tu pintu terus ada almari..pastu mini dapur..adalah sedia heater, teh, coffee, air mineral...bawah tu tertutup mini fridge..jangan risau air mineral semua free yer tak kena bayar macam resort lain...huhu

 Bilik twin sharing....nak resting melepak...ok la...walau twin sharing pun haku yang gemuk ni rasa luas boleh pusing kiri ke kanan....

Depan katil ada sedia tv..10 channel astro....yang best astro ria ada!! mesti la kata resort orang melayu kannn

 Tempat Favourite...asik berkubang je..berendam tak habis habis...orang lain sibuk aktiviti lasak aku sibuk dengan ini....tadah air...letak shower bagi buih banyak....oh bestt....jakun..

 Ni bilik kawan aku..twin sharing gak cuma beza nya ada frame gambar tu je pastu dia snap pakai dslr tu cantik eheheh

Kerusi istirehat sambil tengok pemandangan pokok pokok...huhu dari dalam je..sliding door tu tak leh bukak pun

Nah rupa gini la...terang clear sikit pakai dslr...itu pintu bilik air

Ok dah nak balik

Before balik aku sempat terjah SpaVilla sini...buat tradisional body massage...lepas geram sebab masa gi cyberview tak dapat buat...sedap betul kena urut...puas hati..okla urut satu badan 60 minit RM90..sedap lak tu...sampai sendawa tukang urut badan aku banyak angin

Ok tepat kul 3 petang dah lunch jom balik KL...rindu fayel n papa nya hokeh....huhuhu...


SEKIAN TAMAT LA CERITA BERCUTI DALAM BEKERJA KE FELDA RESIDENCE HOTSPRING..



Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

7 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

luas bilik nya.. kalua bawak family bentang toto pun boleh .. hehe

Aty_Fared said...

Idea kat kepala katil tu cun ar..eeahh..tetibe..:-)

Allene said...

wah... cntik...

Cik Eka said...

kat sini mmg best.

suka rebus telo kat situ. telur dia jadi tak hanyir.. sedap ..hehehehe

Mommy_Cha said...

kalo pegi nak mintak gomen rate lah..kihkihkih!

:)

bab urut paling sorgaa tu kak! best wooo

atoyissan said...

mi..ukm pon suka buat bengkel kat sni..aku pon dh tdo 2-3 kali kat hotspring ni..lagi pon umah mertua aku kat sg klah jek..kg yg ko jumpa sblm smp resort tu..

SweetLikeWhat said...

bestnya..bilik cantik..

Google