THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 April 2013

Aktiviti Team Building Opis - Felda Residence HotSpring Sungkai

Hari tu kan aku ada aktiviti team building kat Felda Residence HotSpring Sungkai ...first time aku kesini..walaupun bukan kategori percutian bersama keluarga...kategori bercuti edisi keluar dari opis...seronok giler wehhh....3 hari gitu...bosan gak asik terperuk duk opis...sesekali keluar kandang...syok habis...lupa hal opis kejap...

Gi sana walau penuh padat aktiviti tapi kira bekerja gak kan...keje team work...dari pagi sampai ke malam....fuhh aktiviti banyak ko....cuma aku ada cengelat sikit...aktiviti yang memerlukan kelasakan aku tak buat..atas faktor kesihatan..yahoo dapat la rileks sikit ....bila rileks baru la aku terpikir napa la aku tak bawa Fayel...hmm tapi susah gak kalau bawa...nak angkut sana sini..nak siapkan diri dalam masa yang singkat...

Felda Residence HotSpring Sungkai  best jugak tempat ni...sesuai la kalau bercuti keluarga ...nak keluar dari kesibukan bandar..walau dia hujung masuk kampung felda...sini best sangat...kawasan kelapa sawit diteroka jadi resort...tak sangka akan membangun jadi sebuah destinasi perlancongan..suasana pun best....santai..rileks...oh harus ku jejak bersama ahli keluarga...sudah tersuka ini tempat...

Dipendekkan today aku suh korang layan pic aktiviti sepanjang kat sana...dan apa yang boleh korang buat kalau datang sini..serius banyak aktiviti boleh buat tau....kira masa tak terbuang la duk dalam bilik je...eh dah macam duta Felda Residence lak aku hihihi..biasa la sharing is caring key...check it ou bebeh..gambar adalah super banyak giler..hehehe..ate pegi 3 hari layannnnnnnnnn


Kitaorang gi naik bas..sapa nak bawa kete sendiri pun boleh tapi baik naik bas senang tido je membuta sepanjang jalan

Sepanjang registration berlangsung...dapat tshirt, thumdrive 4g , voucher makan untuk 3 hari dan no bilik

Sampai awal dalam 10.30 aktiviti pertama dah mula...diketuai oleh pak said selaku tour guide sana

Rombongan cik kisah huhuhu


 Memula gi tengok kawasan puncak saliran air panas...nun hujung ke naik jambatan...

Huihh berasap asap..tu dia air panas semulajadi

Posing la apa lagi hihihi

Sambil tour terlalu kawasan cantik kolam air panas...

Singgah kejap main sipi sipi air...


Pak said tunjuk pembentukan alga dari air panas...katanya boleh mencantikkan kulit sama macam rumpai laut kot ni

 Officematte Dilla siap demo sapu muka hihii

Aktiviti merebus telur

 Dah siap rebus boleh makan...yummy rasa dia sedap la sebab air panas semulajadi kot...

private Jacuzzi di sini tertutup best uolls....satu kolam leh masuk 8 orang harga RM70..sharing sharing la


 Ha berlonggok semua nak rendam kaki hehehe...

 Sambil lalu sambil nampak pool besar ada slide...best hoi mandi...

 Penat sight tour stop makan lunch di taja hehehe...lepas makan leh check in..uhh heaven

 Aktiviti lepas zohor....senam aerobik....

 Selepas senam robik...aktiviti lasak ...huii aku takut water rafting...aku tak dapat join atas faktor kesihatan maka nya aku adalah duk bilik tido zzzzz


 Pagi ahri kedua bangun pagi ...jom breakfast...sambil melihat keindahan pokok kelapa sawit
  
 Buffet breakfast mengenyang perut...hoyehhh sukeeeeeeeeee

Siap makan ...gerak ke Halia Room..kitaorang ada indoor training...


Tajuk training Leadership & Teambuilding

Memasing duk dalam group...fokus oi dengar ceramah

Erkk motip hilangkan ngantuk

 Selingan aktiviti paling best..setiap sorang kena tunjuk aksi kreatip laluan jalaan...ahahahah...memasing pecah perut nengok gelagat memasing yang tak disangka itu...

 Paling tak tahan yang ni hokeh...auwwwwwwww

 Yeayy dapat sijil...


 Aktiviti kerohanian solat jemaah...dan takzirah

 Selesai solat...lets bbq..yeahhhhhmakan aje la sepanjang kat sana 

Orang kuat makan huhuhu

Western food night...

Sessi karaoke sumbang suara....aku kan bab nyanyi kan sukeeeeeeeeee..dah start dah lepas dia dan dia lagi

 Hari ketiga ready nak aktiviti Treasure Hunt

Ready nak gerak gempur treasure hunt satu kawasan hot spring

 Briefing dalam kumpulan...

Salah satu dalam soalan treasure hunt...kena take pic dengan life guard pool

salah satu juga dalam soalan treasure hunt,,,kira semua bulatan

 Keputusan keseluruhan markah ...yeayyy grup aku menang..pepel

The purple group is champion



NEXT LEPAS NI AKU TUNJUK BILIK HOTEL PULAK YER.....




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

21 comments:

Allene said...

aktivity yang sangat best... =)

ameris said...

bila kurus mcm ni yang best nya ttg makan tul tak mimy?

#u asik post ttg mkn je kt fb, teruja ai tauu... tp bila tang anak kalah.

Aty_Fared said...

Beshnyer aktiviti..sesekali kan sonok ar..rindu pulak time2 keje dulu..sobsob...

PinKy MoMMa said...

tempatnyer nampak sangat luassss..seronok dapat lari dari kesibukan jalan raya kan..

dalam ati..waaa mama rindu mucuk masham fayel kat umah hehehe

intandayani said...

abis la pasni licin alga2 tu sbb mimi da promote kelebihan die sama mcm kolagen..pernah pegi sne dulu ngn family sbb msa tu mak dok kat felda besout..tp xde nk teroka sgt tmpt tu

Ann Ishak said...

tak sempat terjah lagi tempat ni, menarik

D Yatie said...

Oh Mama Fayel! Mak Arissa is jeles. Mak Arissa.nak.g cni!! :')

Erina Asmawani said...

Bestnyaaa!! Padahal Sungkai ni dekat je ngan kampung hubby..nak kena pergi ni.

With Julia said...

Greatttt mimi...
Bersama teman2 ofis berkursus sekali sekala dpt membina dan mengeratkan silaturrahim...good job dear...lets usya hotel mimi duduk hahahha

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

wah seronok nya.. saya pernah pergi sini sekali je, suasana mmg aman.

Mr n Mrs Zaidi said...

xtvt yg sgt2 menarik...mcm best jer tempat nie...mendamaikan...

nUR_rOsALiNdA said...

Bestnya nok
Bila la company aku nak buat aktiviti² macam ni

YanaUjang said...

kompeni sy mmg xde la nk buat aktiviti gini kn..klu ada trip pn trip perabih duit aje lah..shopping ler tu..muehehe~ :p

daela said...

wow...best kan kat sana...:))

SweetLikeWhat said...

dah lama tak g kursus camni..sonok jugak buat aktiviti ngn kengkawan camni..

Eyta Dhira said...

mimy, nak contact no.?contact person untuk tmpt nih bole tak?

Gallop said...
This comment has been removed by the author.
Gallop said...
This comment has been removed by the author.
Gallop said...

Check out team building / family day at Marina Cove Resort . There are variety of activities available here.

MiZie SaRaH said...

Wahhh.. cantiknya tempat ni.. saya pernah jugak join team building, tapi di Port Dickson :) memang pengalaman yang tak dapat dilupakan.. jemput baca entry saya..

http://miaqaisarah.com/2015/04/21/team-building-supermom-di-port-dickson-day-2-of-2/

axiati nour said...

Assalam..sis, boleh share tak contact no. PIC team building @ contact no. person tuk tmpat ni? TQ..

Google