THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 February 2011

Kisah Balik Kampung NaNaNa Ganu Kite

Huiii lamanya tak jengah blog ini....mood cuti la beb..seminggu lak tu....seminggu cuti gi mana?? aku nak eksyen sket mentang mentang la dah ada mak mentua jauh kannnnnnn...heheh...sekarang mak dah balik kg mak mentua...eh dah ada keluarga mentua rupanya....rasa cam tak percaya lak...balik ngan berbonjot bonjot beg ...macam nak tido sebulan padahal....seminggu aje......tu belum lagi spare bantal buat tido dalam kete...maklumlah pergerakan ke pantai timur ni laki aku suka malam malam yang hening sunyi ada hantu ....katanya best kete tak banyak...ha yer la kete tak banyak....mengigil aku nengok kiri kanan semua gelap je....baik aku tekup muka ngan bantal....kroooh membuta....bangun je yeayy dah sampai....sian laki aku kan bawa kete sorang....tu ar dia berani sokmo...eh speakang ganu pulok deh.....

Kampung baru aku sekarang nanana ganu kite......patutnya ada hari bertandang tapi ada masalah yang tak dapt dielakkan....jadi tak dapat diterus kan...mungkin akan ada satu hari lain yang akan ditetapkan...takpe tak kisah pun...yang penting dah 'selamat' suami isteri pun...takpe mak mentua aku bawa bertandang umah sedara mara pun dah cukup best...tetiba terus  jadi siput babi malu mengesot tersipu sipu....ahhhhhhhh geliss nyaaaa...sopang santung terus menantu hantu....hahahah....paling seronok kalau kat tganu ni...aku jadi jakun sekajap...wakakaka...yang kena layan adik ipar aku ...Dik Nor...segala nama pelik kat kg tu aku tanya apasal nama camtu...ada Pulau kambing la...Wakaf Tapai la...Bukit Payung la..Wakaf Mempelam la...Seberang Takir la....dia pun malas layan..Pulau Duyong la...wakaka...gelak lagi...sila lempang orang ganu...apapun aku tersuper hepi berkampung seminggu kat ganu nun....layanan mak mentua superb....terharu pun ada...mekasih ya emok ayoh...takpe next time free kami balik kampung lagi ...takpe rindu rindu pekene kepok lekor losong ni...ummm mantapppppppppp leleh..

Oklah aku nak qadha tido..tau tak semalam bertolak kul 2 pagi...selalu leh sampai 5.30pagi...tapi terlajak ke 6.30 pagi...pulak tu highway LPT jem giler kat bentong...pehhhhhhhh ingatkan ramai dah balik....jem jugak...punyala nak elak siang kannn...takpe kena redah gak...keje oi keje.........arghhhh menguapp ngantok bebeh




13 comments:

Kaseh said...

takde gambo ke beb..ko bawak balik sata tak? hehehe

POSH76 said...

bessnyer balik kampong......

POSH76 said...

bessnyer balik kampong......

ratusiput said...

ala...takde gambo ke nok...

Nadine said...

sila update cerita kat kg dgn segera ok..x sbr nak baca :D
skang pegi rest dulu k... :)

farahfatihah said...

wahhh jauh berjalan kali ni ek =)

Eri-chan said...

balik trg best beb..kat kemamang ko tak jammed ke..hahahah..aku dah puas bawak keta ke sana..ko kena gak test power beb..jgn harap laki ngko aje...ngeh ngeh,,

mrs.spicy said...

huhuhu..best nye tganu..makanan heavengggg~

kella said...

hamboi.... dok kabo.. buleh kite jumpe! aku lalu gok smeta kat ganung tuh! hehehe.. ganung kiter doh lening ya.. :)

Softtouch [Hanim] said...

bestnya balik kg....mestri layanan best kan..nk tgk pic kat kg boleh?meriah..ngan layanan n paling best tang mkn..sy pun suka tang mkn tu...

liyana said...

yelah org dah ade mentua la kate kan.. hehehe
mesti seronok kan. untgla akk dpt org jauh, sy ni dekat giler, x smpt panas enjin dah sampai. wakakaka

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestkan nok balik kampung....

Aida78 said...

gambo x do ko....slu cito ado gambau...

Google