THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 February 2011

Sang Suami Turun Dapur Lagi

Asyik asyik suami aku je ke dapur kan...habis aku bini ni wat pe....?? aku makan bagi perabih la...ehehhe.....dah nak buat camana bukan aku yang queen control paksa laki aku masak....dah sememangnya laki aku ni seorang yang rajin ke dapur memasak...aku pun rajin gak..rajin makan....kira toleransi la kan....mesti ada yang sound mana la air tangan bini nya...asik laki nya je yang masak...haluuuuuu aku masak okehh...tapi tak sehebat laki aku...dia memang terror la...1/2 jam duk dapur 3 menu masakan sudah siap...aku ?? 1/2 jam duk dapur baru siap 1 masakan....tak kisah la sapa masak pun yang penting tolong menolong kat dapur..dia masak..tp bahan bahan semua aku sediakan...basuh pinggan, periuk pun aku..so deal....
Ramai orang duk kata uii bertuah la badan laki pandai masak....hmmmm..tapi aku malu sikit la...suka tu memang la...makan pun sodap...tengok body la kan....tapi aku tak nak menjadi benda kebiasaan...selalu nya suami aku masak time weekend aje...hari weekdays after work...macam mana penat pun aku akan masak....walau pun semudah nasi goreng....niat dia di hujung minggu nak bagi isteri dia makan sedap..itu aje...risau aku kalau orang duk sound aku queen control ....ohh tidak....nehi nehi...napa Encik Awak pandai masak?? sebab dia dulu pernah buka kedai makan ...so tak syak lagi kan...memang sah terror...suami maafkan isteri mu kalau masak tak sehandal kamu....tapi aku akan cuba dan terus mencuba masak sepandai kamu wahai suami....sila bagi galakan....


Senarai 3 Menu Sang Suami di Hujung Minggu

Sup Daging Kaw Berapi Ala Mamak Stail....

Daging Masak Merah

Sambal Belacan Cili Padi Kick....



p/s : mau resepi..?? tunggu ehhh...nanti tanya Encik Awak....laju benor dia masak tak sempat nak salin..hihi











Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

9 comments:

ratusiput said...

wah..ko bls dendam ke apa nok kejap je ade entry baru arini...ehehe...gud2.ilang rindu aku kt ko...n tahniah utk en awak sbb terer masak 3 manu dlm 1/2 jam.kalau aku tu mau terhegeh2 lagi nk siapkan bahan.ahaha..

cik xxx said...

mimy,

babe, lama aku tak jengah blog ko. aku sibuk. sibuk melayan perasaan. hahaha!..

uit, mana lauk sayur nye.. makan daging byk2 not cool tau. healthy come 1st babe,

liyana said...

fuh terror nye sang suami masak. hehe

mamamarissa said...

mimy, u're so lucky...i'm so jealous ok, laki mak tak pandai masak langsung...hahaha!!!

noradzlina.kamdani said...

beruntung nye awk mimi....
xpe..toleransi tu perlu ada, klu dia msk awk tlg clean up to ok la..not bad...
nnt share resepi ek...thanx

Riri Yoorin said...

kak mimy.
ini lauk feveret ku.. sup!! sedap ye~

Kaseh said...

aku tau ko bukan queen control..da mmg megat rajin..kira bertuah badan tau dapat laki camtuh.. drpd dpt yg tau oder2 je..

Mia-Ina said...

wah entry makin best nie..suke mia baca..mia lak berlwn dgn en suami ...nk cuba tunjuk terror msk dr dia..huhu

Ann Ishak said...

terkeliur tengah sup daging tuh

Google