THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 July 2014

Shopping Berdua untuk Anak Bujang

Ingatkan preparation fayel almost done..tapi tak done jugak rupanya...kasut Fayel beli online tak sampai lagi....kastam delay..tak apa la...untuk backup jom kita cari kasut lain ye nak...dan misi cari baju melayu sedondon biru pun tak jumpa lagi...moh la kita cari sesama anak...berdua aje keluar ngan Fayel...papa nya tak nak ikut...tak nak ikut sudah...duk umah diam diam masak ok...

Ku pikir keluar ngan Fayel ni senang la kot...huhuhu errrrrr tantrum juga rupanya...peel dia aduhh..nak pitam rasa ....memula gi selayang mall tujuan nk gi kedai hari hari..parking takde...full...aku dah penat pusing tawaf 10 kali aku rasa...menghabiskan minyak aje...jom la ke tesco selayang...lagipun soping mall ada aircond sejuk sikit...bawa anak pun senang..

Tesco Selayang tak ramai orang...parking pun senang...hope jumpa la apa yang aku nak beli....pusing pusing gi bahagian kasut dulu...last year kasut Fayel superman...tahun ni superman ada lagi kat situ ...Fayel dah reti memilih...dia terus nak spiderman shoes...merengek rengek..."mama nak shoes "....sabar la anak ..bagi la mama pilih..at last fayel tunjuk sendiri mana yang dia kenan...jam tu jugak bukak selipar terus nak pakai ...harga kasut spiderman RM49.99...kira RM50..la  gulppp..mahal sikit tu beli beso sikit..lama pakai nya..so amik lebih 1 inci...size 30...ok setel kasut..

Round round lagi nampak songkok...harga tertera RM8 tp ada less 50%...harus la grab ..jadi RM4 aje....pakai nya sekali dua aje kan untuk budak budak...ngam ngam size 20 aku beli...patutnya 20 1/2 , 20 3/4 pun ok besar sikit..tapi aku rasa 20 tu ok kot...ngam ngam muat kepala tak adalah dia asik nak bukak pakai je..biar terletak...ok sepanjang tesco Fayel pakai songkok heheheeh...alim anak bujang aku...waakakak di sebalik alim bersongkok tu...datang ketegaq dia...tantrum jugak...lalu bahagian mainan dah mintak aku mainan lak...mintak senapang...sebab menjerit bagai nak halilintar orang pandang...terpaksa beli...RM14.90 punnn..duit jugak nak...pastu kat rumah balik ko campak campak je..urut dada aku peel...

Pencarian paling utama...baju melayu..hah nni penting nak bagi sedondon dengan papa nya...dalam tesco tak ada royal blue...cari kat kedai luar ...ada la jumpa seakan royal blue..tak sama sangat..tp tone tetap ada...ok aku dah malas nak pikir...nak keluar mencari lagi..sepakat aku grab aje....size 24 untuk badan Fayel...harga RM35.90...setel setel..balik match ngan color baju papa dia...hmm ok la tu...tak ketara sangat besa nya dalam gambar...ok la janji biru kan..oh sampin tak payah beli...anak buah aku boboy punya masa kecik dah ada..color royal blue..sesuai ar tu kan...

Setel sudah pencarian untuk anak bujang...dalam pada setel tu..ada jugak tak setel nya....tali pinggang...adeh aku lupa nk beli tali pinggang..nampak nya kena keluar semula cari...hmmmmmmmmmmm...napa la tak ingat...adeh deh...ok apa apa pun nak setel kemas packing baju baju nak balik kampung...aku raya 2 tempat tahun ni...hari sabtu balik muar, Johor sampai raya ke 3...then petang raya ke 3 akan bertolak pulang ke kg bang megat Terengganu....




Kasut raya Fayel beli online....Fayel pilih biru...disebabkan kasut ni ada masalah kastam...plan ke 2 kena beli kasu lain


Mak selfie dulu nak tayang lipstick baru..ni PRAGUE ye kawan kawan...nice color...


senang dah besar..jadi boduguard mama


Pencariaon kasut...nak spiderman beria ia


Teruus sarung tak nak buka...ini pilihan Fayel sendiri

Songkok RM4 aje ...ok sangat harga....fayel time ni protes nak mainan tembak tembak...aduhai..bergema satu tesco melalak

Tantrum dah start....duduk la dalam troli ye ...tak kose mama nk turunkan...


Lampu kat tapak tu jadi igauan fayel..tu yang suka sangat tu

Kasut raya spiderman raya...RM50...fuh...sebab anak dah pilih mak beli aje la

Baju melayu dah jumpa ...tone biru...serupa tapi tak sama...takpelah janji biru...selesai 









7 comments:

Allene said...

owh.. kasut tu beli kat tesco ye.. lin tak beli lagi kasut budak2 tu.. uhuhuhhu nak cari ada lampu gak... mak excited lebih... kkikkiki

Aeen said...

akak sebut tali pinggang..baru ain ingt yg ain x cari lagi tali pinggang raees...heheh...wahh..bukan main lg fayel kasut ade kuar lampu...lgpn senang kalau keluar malam2 nampak la lampu kasut tu terang ...hehe..

Chekgu Azrine said...

Sis..baju melayu tu beli kat mana?kedai apa nama dia?murahla.sbb pakai pun sekali je kan

Didie Kamila said...

Anak bujang dah besar..best la ada little bodyguard..:))

S.n.Fariza said...

Lawa tudung kak mi. hihihi.

fayel cry. comel je.

ctmah said...

suka la tgk fayel..mmg dah abg long sgt2 ni :D

Queen said...

nik pun baju umar main sauk je.. kaler lite gray.. org lain dark gray.. gasak la dik.. janji gray..

sufiyyah plak kitorang beli siap2.. nak high heels tapi sbb takde size...

pastu terpaksa beli dua pasang satu yang die nak..satu yang selesa.. kasut die je satu lemari. waluapun satu seploh inggit.. kalau dah banyak..pengsan mak..


raya ni seronok gayakan anak2 la kan mimy..

dah besar dah fayel.. terkenang2 gambar die kecik2 mas abuat album tu.. =)

Google