THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 July 2014

Baju Raya Untuk Anak Bujang ku

 Macam biasa dah ada anak ni..peruntukan raya wajib dan mesti lebih ke anak...tetiap tahun ke dia aje la...walaupun baru 2 tahun tapi nak mengayakan anak tu mak pak lebih....macam biasa aku dah siap setel baju Fayel awal sebelum puasa...bajet bajet...sale je beli...Fayel ni badan besar...banyak baju lama dah sendat mendat....kalau korang nak tau Fayel yang baru berusia 2 tahun 5 bulan tu dah pakai size 5 tahun....apa!!! tak yah terkejut la ye...haah memang betul pun...

Masa pilih baju baju seluar hari tu aku terkujat gak...acu punya acu...size 5 gak ngam ngam cantik ukuran di badan....seluar pun sama...ada cutting tu 3-4 masih boleh pakai...yg smaller cutting size 5-6 tahun...skinny size 8 tahun...fuyooo fayel...measurement dia sebijik macam aku .hehehe....beli baju seluar semua tak kena...papa dia cakap...fayel demok macam mama...fayel marah ko cakap dia demok....pastu dia tunjuk aku balik....mama yang demok....amboi biasa dia tu...sapa ngajor ni...

Berapa bajet baju raya untuk seorang anak...nama pun anak masih sorang ...so memang sorang aje la bajet untuk dia aje....tapi berlimit jugak...tidak la aku galak sangat beli melampau...untuk seluar ada 7 helai..untuk tshirt ada 10 helai...kemeja 2 helai...cukup la eh...walaupun aku still rasa tak cukup huhuhuh...over la mak dia..dah dah...bang megat yang banyak tahan kan nafsu aku membeli baju anak..ikut nafsu mak mak ni...satu soping mall nak beli...borong sepender raya la...baju tido raya la...basu basahan raya la...hehehe...anak baru sorang beb...bajet tu tumpuan pada dia saja...

Satu yang tak setel lagi baju melayu....adehla masalah betul...fayel tak muat size 2-3 , 3- 4 tahun pun tak muat...jenis badan besar kan...maybe minggu ni keluar lagi...nampak nya meredah jalan tar la...demi nak sedondon ngan papa nya...papa nya pun dah sentap tu ..anak bujang dia tak ada baju sedondon..siap cakap kalau tak jumpa protes nak pakai baju melayu lama je...ko tengok kemain dia kan demi anak bujang dia sorang...now sekarang 2 lelaki ini...baju nak berdondon je sama....ketinggalan aku...huwaa ok fine mementang la korang lelaki kan...ni tak sabar nak geng bunga gak...leh berdondon sama....hehehe...persiapan untuk mak pak nanti entry lain ku citer...persiapan mak tu yang errrrrrrrrrrr hihihi...syhhh tunggu la...ok korang yang ada anak baju raya sure dah settle kan..anak lagi utama right...so berapa pasang??


See the size la...huk aloh Fayel baru 2 tahun baju seluar semua 5 - 6 tahun punya....tanjat mama



Koleksi baju raya dah ready ready....tak sabar nak stylo kan Fayel pagi raya...huhuhuhu....kita bujang kan dia ..













14 comments:

Aeen said...

wow...banyak dah baju raya fayel...bergaya sakan la dia...:)

DYatie said...

Meriah fayel.. arissa tahun ni x berapa meriah sbb raya kt ipoh je heee.

kathy jem said...

fayel2 kelakar la awak ni..gelak jer baca..hahahaha

Chekgu Azrine said...

aish pun pakai size 4 tahun sebab tinggi..badan kecik jek..alahai..haru

diana aziz said...

Nana rase kalau nana ada anak pun, semua tumpu kat dia je kot... baju mak nye dah x hirau dah.. hihi

S.n.Fariza said...

wah fayel..

Allene said...

bnyk baju fayel.. bju hafidh tinggal sikit sbb turun ke adik.. hihiihih

Rizziela said...

Wow..banyaknyer baju bujang handsome.. syokkan..x sbar nak tengok anak bergaya sakan

~ NANA ~ said...

fayel memang tinggi & besar! hehe

byk tu baju raya fayel

masniwati rahman said...

Mcm x de suar pjg jer.. Akak pun x bli. Cam rimas tgk pkai suar pjg. Suar Hakim sume 3/4. Hehehe

Nurul Aziz said...

ramai orang cakap ayra besar tak macam umur dia, tapi bila kak mimi cakap fayel pun pakai baju size 5yo, lega sikit.. ada geng.. hehe.. tapi untuk raya ni banyak beli baju size 3/4 tahun je, memang nampak ngam2 lah, kalau amek 5yo macam besar sikit.. tapi yang baju Polo tu, ayra muat lagi size XXS.. 1-2 yo.. kalau seed 4yo dah ngam dah.. miki size 3 pun still boleh muat.. tahla.. tengok cutting gak kot.

aisha said...

sama la.. my son almost 4 years pakai baju tuk umur 6-7 years.. baju melayu beli kamdar ada tuk budak2.. tp kaki panjang la.. sbb nak kena cari yg muat perut..

Queen said...

waah. bukan main lagi fayel punya baju raya..

mesti hensem ni nanti =)

anis abdullah said...

Balik ganu ke..banyak baju ni boleh pergi raya banyak rumah

Google