THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 July 2014

Menu 4 Ramadhan

Heheheh bulan puasa je tak habis citer makan..makruh huhuhu..tapi sebenrnya nak share juadah berbuka je...time bulan puasa ni la skill memasak di guna pakai...time ni la kemain wasap laju je share ..ko masak apa ?? aku masak ni?? wahh share la resepi ..gitu...kekdah bulan puasa ni wasap lagi meriah  dengan cerita resepi je...tak kisah la grup mana pun...mesti ada terselit citer nak masak apa ni??

Ok tengok tajuk jangan betulkan ye...er betul aku dah masak juadah untuk hari puasa ke -4..wah ko cepat...hahahah seperti aku cakap aku kan terkial ...lambat je kalau kat dapur..so aku dh ready memasak samada pagi atau sahur..tengok waktu aku tak mengantukk...macam kelmarin..aku menumis masa sahur...sebab tido malam dah cukup...yang semalam...aku terbangun pukul 12 tgh malam...tapi sahur nya lambat...

Semalam aku balik lmbat..sampai rumah 7 petang anyoyo...pitam rasa nasi tak masak...nasib lauk dah masak just panas je...tapi nasi tak masak lauk dah ada apa makna tu....cer cite.....nasib la nasi dah memang siap dalam rice cooker just petik je..takpe la tunggu nasi masak makan kuih dulu...sempat beli kuih 15 ketul semalam...hah ko makan 3 beranak ..licin..sementara nak tunggu nasi masak kan...

semalam hujan kan...kemain lama tunggu bang megat ko jemput...dalam pikiran duk pikir...nasi tak masak lagi ...



Ok dah petang petang ni..korang sure dah ready apa nak masak or beli petang ni..kekdah nya aku dah siap....huhuhu...hari ni menu kangkung belacan dengan daging blackpepper....ingat kalau sempat petang ni balik nak buat bergedil kentang...sempat ke idak la ni..tak sempat takpe...dua lauk dah tersedia ...balik kang panas je....esok ku update lagi menu ramdhan ke 5 eh...bye selamat berbuka puasa


 Sila jamu mata menu hari ni dah siap hehehe...harap nya petang sempat la nasi masak....kangkung goreng belacan & daging blackpepper 

7 comments:

Ros Anis Rusli said...

tq kakmy!entry n ig pembakar semangat!semalam anis siap buat sambal kosong, potong bawang n kentang..balik kang nak wat sup suhun n goreng ikan!!kalo tak membeli je kejenya...

sarah shamsyul said...

Suke bc cara akk manage utk berbuka.stiap hr dok la tgu akk updt pic kat ig sbb kdg xda idea nk masak ape.hihi

bai zura said...

salam .... dah siap jea masak awalnye...

idea juga nie nak masak ape ptg nie...

Feel free visit blog saya yea...http://yuyaisihat.blogspot.com/

Chekgu Azrine said...

Kerlass sgt..masak awalkan sis..pedehal!!

mommycha a.k.a kak jenab said...

bagus kakmi baguss.
kepidup!

RedLife2Love said...

letak gambar je? share la resipi skali. hehehehe

anis abdullah said...

Aku surrender masak buka time. Sahur je aku larat. Macam2 problem masuk Ramadan kali ni

Google