THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 July 2014

Melukis Kening Guna Cap VIVA

Ok hari ni nak tunjjuk tutorial melukis kening…..lari topic jap masak makan bulan ramadhan…ini sebab aku baru mencuba celak kening famous katanya…nama celak kening ni VIVA…kalau google VIVA ni popular dikalangan mekap artis,,,aku bab celak kening memang suka..semua aku suka cuba..maklum la kening nipis…so far brand yang aku suka maybeline..dan aku suka celak pensil berbanding eyeshadow kening…senang di bentuk kalau guna pensil..

Celak VIVA ni kawan aku mekap artis yang rekomen…Shasha Azmar atau Sha…VIVA ni brand dari Indonesia…tekstur dia lembut best betul membentuk kening…dari nipis nampak la tebal …berkening la sikit rupa…harga pun tak mahal ...agaknya kalau beli direct Indon lagi la murah….sempat beli sebatang je…Sha kata terlajak laris…kalau sesapa gi Indon…tak tau nak beli apa..sila beli celak VIVA…celak bestttt…ok malas bebel panjang lebar…ate nak tunjuk tuto kening benornya…mari la kita


Ni la celik kening hot dari indon..VIVA nama nya

Ni aku punya...sebatang aje dapat beli...ok jom try test

Google cara benuk kening yang cantik...tak perlua cabut pun takpe


Ok memula dengan muka suci pagi hari kita bentuk kening dulu...lukis macam pic kat atas


Ok lepas tu kita rapi kan kening dengan kemas

ok dah siap sebelah dulu...ok ini yang aku nak bentuk nya


try sebelah lagi satu jadi lain pulak...heheeh..tak pe la ada la bentuk nya jugak kan

Hasil melukis dua dua kening...baru la nampak sikit muka berkening kann

Salah satu rahsia muka nampak lain adalah kaedah melukis kening...ye memang faktor muka kita akan berbeza...cubalah VIVA...




















6 comments:

mommycha a.k.a kak jenab said...

ewahhh ko kak!
oooiii bkn tanak g gombak tapi takde hal nak gi sana lah.
g ampang sebab mkn pastu blk
nggeeee ;p

Nazirah Najib said...

ada tutorial ke draw kening ni.huhu.. if kelapangan visit la my blog ye =)


nazirahnaj.blogspot.com

fifi said...

Lawalah kak buat bentuk camtu. Cambest je viva ni..

anis abdullah said...

Aku pakai cosway jek..

masniwati rahman said...

Aku pun bertahun pkai brand cosway. Eye liner. Tak pernah tukar lain

KHAIRANI BAHAUDIN said...

Actually mmg tricky cari pensel kening ni. :-) thank you for sharing . <3

Google