THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 July 2014

Juadah untuk Seminggu Yang Lepas Berbuka

Hai dah macam lama tak update blog cerita ceriti...ok la hari ni kita masuk dapur #mimymasak laye...nak share juadah sepanjang seminggu yang lalu...hari ni dah hari ke 13...hari ke 13 masih lagi bertahan belum membeli param..perasaan param tak macam zaman muda belia dulu...semua benda nak beli...sekali penuh...barangkali faktor usia makin kertu...tanggungjawab memasak mengatasi segalanya//ewah ayat...

Cuma satu je..tahun ni kempunan masih tak dapat kuih kegemaran aku..popia basah...huwaaa sedih hoi,,,,makcik yang jual selalu tahun lepas dah tak tau jual mana....sedap gile popia basah dia...masih tak jumpa mana mana pun..kot korang yang duk gombak please eh bagitau..kat mana jual nak terjah...aku suka gile popia basah...tak boring...fav ever...param kawasan rumah aku tak ada jual...sobssssssss

Minggu lepas juadah masih menu utama nasi dan lauk pauk...penat tau aku pkir apa nak masak hari hari...hahaha...aku dah tak buat frozen untuk semiinggu tapi aku masak tetiap pagi...or tengah malam...lauk fresh gitu...weekend baru ni laki turun padang...aku penat sikit...at last turun jugak dia dapur hehehe...masak simple je tapi sedap nya ya ampun...sebenarnya air tangan orang lain...tu yg sedap sebenarnya...ok korang sila jamu mata makanan yang dah selamat di makan berbuka minggu lepas...hari ni masak apa uollls...aku dah masak Asam Pedas Tulang ..nyumsssssss



Menu hari sabtu...aku masak nasi tomato....menjadiiiiiiii wehh huuuresepi nanti share




Menu weekend hari ahad...penuh meja....tokmak hantar pulak nasi lemak berlauk..meriah uolls..bang megat masak sup tulang, kerabu sotong, ikan siakap goreng, 


9 Ramadhan - ni bang megat masak...heheh Bunci Goreng, telur dadar + lauk semalam reheat balik
10 Ramadhan - Lemak Ikan Talang Nenas, Tempoyak Daun, Ikan Siakap Sweet Sour



11 Ramadhan - Sambal Udang, Pakchoy Sos Tiram, Ikan Goreng...

12 Ramadhan - Kari Daging, Taugeh Kucai Goreng, Paru Goreng Petai



13 Ramadhan - petang ni ASAM PEDAS TULANG...gambar tak de minggu depan ...uhuhu 



5 comments:

achiek anis said...

kat PARAM taman sri rampai ada ari2 saya tgk kak drg jual popia basah....tapi taktau la sedap ke idok

Aeen said...

bazar kat samudera tu akak dah tgk tak ade x jual popia basah?..kalau bazar kat sri gombak ade rasanya..

adda syuhada said...

bestttt.... semua simple2 ni... boleh try... mati akal dah nak masak apa selalu.. hihi

Chekgu Azrine said...

Ramai suka mkn popiah ek..akk mmg cannot go..hehe..yg bsh yg kering mmg xmkn

mommycha a.k.a kak jenab said...

bagusss pasni boleh bukak restoran kikikikiki :)

Google