THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 July 2014

Selera Western Bulan Puasa - Lasagna Roti

Salam Isnin..hari ni update resepi la...huhu...resepi yang aku rasa ramai dah tau...aku je baru tau...hahaha lantak la janji dah buat...ini pun blogger Micha share siap tutorial...kalau tak idak la aku membuat nya...tapi dengan rasa membuak sebab sos spaghetti ada dalam peti ais...aku memang buat simpan untuk Fayel...anak bujang aku ni suka western food...lain lain macam nasi ke tak makan..so aku standby la...sos spaghetti, sos carbonara..hari hari makan ni pun takpe Fayel tu....adeh la...tekak omputih sangat ko nak...eh jangan nak salah kan Fayel la...salahkan aku sendiri faktor pregnant kan dia aku memang hantu western..so anak mengikut peturun sapa....errrrrr

Rumah aku tetiap minggu beli roti pastu makan nya  2- 3 keping je pastu expired terbuang...nak buat puding roti sapa yang makan..selain aku sorang je...hmmmmm...bang megat tak suka manis manis.,..so aku jadi malas nk buat desert..beli sudehh...Fayel pun sama tak berapa manis...kecuali coklat aiskrim pantang ada...kasi habis  1 hari...bila micha upload bagi idea roti lasagna...wah menarik...padahal before ni nama dia roti lapis daging berkeju...tapi sebab nama bunyi ada lasagna aku tertarik nak buat ..aku hantu lasagna...

Cara buat dia senang giler...kalau ada bahan utama...sos spaghetti, roti putih 8 keping, cheese slice dalam 8 keping.....untuk sos putih telur 3 biji dan susu sekotak..tu je....taburan parmesan or mozarella tabur atas roti..aku tak ada semalam ...ku parut cheddar je....aku malas nak membakar..dan semalam  aku pakai magic pan je...hasil nya pun ok je...kalau nak lagi sedap rangup membakar lagi best kot...pakai magic pan ni menakutkan jugak..cepat masak dan hitam hangit hehe..jadi kena selalu tengok jenguk...paling paling kan kuali...

Hasil nya taraaaaaaaaa..sangat menterujakan aku...leh ar puas puas makan lasagna walaupun roti sajo...hahaha...paling favourite anak bujang aku...tetiba jadi kedekut...no no no...macam la aku nak amik...rasa sikit je...adeh alahai...grrrrrrrrrrrrrrrrr...geram aku...2 potong untuk Fayel sorang je makan...aku tanya ..sedap tak..Fayel tunjuk jari je..errr macam biasa lasagna ni bukan feberet tok laki ...so no komen dari bang megat...cuba lauk kampung...pujian melambung untuk aku...takpe ar western food anak aku puji...lalalalal...ok jemput la mencuba ye..kalau korang hantu western macam aku




Ok boleh tengok aturan di bawah ye...senang aje..pejam mata dah siap....senang senang...

Nyummy...Feberat anak bujang....memula makan satu..sepotong lagi...pastu dah esok lusa la makan ....berbaloi buat ni..dapat banyak..sepinggan tu ha....












3 comments:

mommycha a.k.a kak jenab said...

hamboi megat nufail...baju mana nak??
tak nyempat pakai baju lettew :P

NM03 said...

sos puteh tu ko tuang atas roti tu ke noks? kasi sebati ngan roti tu semua eh?

Rizziela said...

best tu..blh try lepas ni

Google