THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 July 2014

Cerita Ramadhan Hujung Minggu dan Public Holiday

Weekend lepas berbuka puasa ...kuali periuk semua kasi gantung...berbuka luar kita...misi nak jalan jalan makan luar aje sebenarnya...baju raya dah setel..cuma baju melayu fayel je belum...ahhhh stress..Fayel badan besar...size 1-2, 3-4 tak muat...cari 5-6 takde pulak color yang suitable...ok ada seminggu lagi nak cari...pening aku...bang megat nya dah selamat ku jumpa...dan harga berpatutan...warna pun sedondon sama...i like....RM60 aje kat mydin...fuh lega...adeh Fayel kat mana mama nak cari lagi ni!!!!!....help me please...mana lagi baju melayu budak...size 5-6 tahun...aku dah pegi jusco, mydin ...tak jumpa....

Cerita berbuka luar...sabtu ahad kitaorang buka luar...tapi tempat anak bujang yang tentukan ..boleyyyyyyy gitu ...macam dia puasa aje kan...heheheh...kitaorang follow je sebab Fayel ni bukan pemakan nasi...dia pemakan ayam tegar...kira ayam goreng tu makanan ruji dia...habis sekali makan 2 ketul...pagi petang siang malam ayam..corak pemakanan yang salah..nasi langsung tak nak...sabtu kitaorg gi ampang..kebtulan lalu restoran upin ipin..kalau aku berdua ngan bang megat memang tak la nak masuk restoran ni ...tapi sebab Fayel beria ia..nak upin ipin...nk upin ipin...ok la moh la kita

Seperti ku jangka...Fayel paling eksited dapat makan restoran upin ipin...dia teruja...seronok gamaknya tengok gambar upin ipin sekeliling...pastu banyak jual barangan upin ipin...ok kena paw buku sebelum balik...Fayel nampak nya berselera makan situ...ayam goreng 2 ketul habis...air upin ipin..aiskrim pun upin ipin...sambil makan layan kartun...ermmm...sangat la behave...so tempat tu memang sesuai la ngan dia..tapi tak sedap tekak oleh aku n bang megat...tak berapa sedap sangat....kitaong pilih set ramadhan ada set nasi berlauk...hmm siap tapau sebab tak habis...sebab Fayel aje ku turutkan huhuhu..

2 beranak happy dapat keluar...weeeeee.....

demam jerman...

no la mama stop selfie pls

Kemain mengorder selak menu


bagus gak restoran ni...asyik dengan kartun upin ipin

Ayam upin ipin...betul betul betul

 Ok Fayel suka restoran ni..nanti datang lagi..tapi mama papa tak suka..tak sedap huhu


Esoknya Ahad..nak keluar lagi...buka luar jugak....gi Jusco Wangsa Maju...kebetulan kawan bang megat buka gerai air dan somtam kat param situ...so kitaorang terjah la support bisnes kawan...param wangsa maju seksyen 1 adalah best hoii...meriah macam macam ada....aku teruja jumpa popia basah....lepas ngidam bulan puasa...terus beli RM4...berbaloi la beratur sedap..banyak la yang special kat param sini...antaranya...durian gorang...pisang cheese...yang lain memang banyak menarik...beli makan dalam kete je...kete parking jusco...then memang plan nak cari barang kat jusco...dan ikut cakap anak bujang gak nak kfc......ikut cakap fayel lagi hehe...ku rela kan janji dia makan...ayam pun ayam le...


 2 beranak kuning pimpin tangan tinggal kan omak nya ke belakang..ok fineee

singgah gerai air uncle capek...kawan bang megat..param seksten 1 wangsa maju


singgah...jom

durian goreng tu buat ku teruja...

yess dapat yang diidamkan....

berbuka dalam kete....sambil menikmati popia basah RM4 balun sorang


durian goreng sebiji RM1...puas makan..rasa?? macam cempedak aje

Jom KFC ...anak bujang dah ngajak

Ayam goreng makanan ruji dak fayel



Ada lebih kurang 2 minggu weekend ramadhan...hmm rasanya aku mood malas dah kelaut..tapi masak gak la...itu pun semalam public holiday nuzul Quran cuti...bang megat yang masak...aku buat muka tak larat...bang masak boleh? nak makan macam lauk getai huhu...mood bang megat rajin...so semalam dia masak..siakap stim halia, sayur kacang goreng, daging masak merah, telur dadar...fuh sedapppppp...hmm rasanya kalau boleh hari hari masak la bang...heheheh....naik lemak bini oiiiiiiiii....

makanan gerai homemade tapi versi bang megat masak..ya ampun best tul goyang kaki tak jejak dapur...hahah







7 comments:

diana aziz said...

Teringin pulak tgk pisang goreng cheese....

Allene said...

amboi.. pandainya suami kakmi masak... uhhuuhu hafidh ngn harris bju ozil... =)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

dapnye goreng pisang cheese ngan cempedak goreng.

ameris said...

sekali skala suami masak apa salahnya...

NM02 said...

aku nak tyer pasal lasagna roti kau tu... sos puteh tu ko tuang atas roti tu ke noks? kasi sebati ngan roti tu semua eh?

ko pegi param danau plak beb. ko bli popia azhar basah atau kering. ko try rasa... sedap kemain tuuuu

Chekgu Azrine said...

Pndainya bg megat mimi msk erk..
Yg pntg dia rajin n willing nk msk..bagus tau..
Hari cuti nuzul akk g jln TAr..tgoj byk size 5-6 tahun bju melayu bdk warna pun byk sgt..blh la try sis cr kt sana..xsmpi 50 pun

Aneez Jaafar said...

besarnye fayel ni... dah mcm budaksekolah tadika....

Google