THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 July 2014

Mama Fayel Terjebak Baju Raya Lagi.......!!!

Sebelum taip panjang2 tepuk dahi dulu..adeh deh dah....tema baju raya utama dah ada...beli siap aje..hari tu dah tunjuk teaser kan...the real tunggu pagi raya...aku mengaku la bila raya ni ...baju aku adalah banyak....ini sebab terjadi ...kain pasang duk peram banyak hantar berjahit...aku tempah baju setahun sekali je kot aku rasa...jarang sekali selalu...bila dikumpul jumlah nya jadi banyak...nasib baik aku keje...so baju baju siap ini boleh diguna pakai semula ke ofis...after raya TM ni banyak jamuan raya :))..melaram la nanti

Aku takde peruntukan berapa helai baju raya pasang aku tahun ni...tunggu aje la peragawati mimy hamid melaram kan baju raya dia...sampai raya ke 5  ke 6...hahaha tunggu...kang cakap takde..tup tup sampai raya ke 10..mati la kena kecam macam last year...last year kan ada orang tak puas hati tau baju raya aku #meriahuolls....unsur jeles disitu...dah kenapa...minta duit ko ke...pastu sibuk gi sms laki aku..."bini kemain baju raya berhelai."..heyyyyyyy baju aku duit laki pun tak minta okay!!!..serius akak marah ni bila orang sesedap mulut je judge...aku punya barang apa aku pakai please la jangan terkait dengan laki aku..dia takde kene mengena langsung la dalam urusan apa aku beli...sibuk je...aku bekerja la..tak semesti nya nak menghabiskan duit laki..kalau iye pun napa ...laki aku kan......

Fuh lepas sudah...ok sedar semula..kita di bulan puasa...ok dah..habis isu di atas..so untuk tahun ni...aku tak pasti baju aku berapa...baju Fayel aku dah setel...baju papa Fayel pun aku dah belikan...Tshirt Kemeja 3 helai ...ok la tu ye...cuma tak setel baju melayu 2 beranak ni...minggu depan kot keluar...baju melayu tak nak yang RM150...kalau boleh cari yang RM100 kebawah...hari tu budak opis ada jual RM60 je kain sedap tapi tak ada color Royal Blue...hmm frust..so kena la mencari...time aku nak sangat color tu selalu tak jumpa..bila tak nak tu berlambak...grrr...ok dah baju raya aku jangan di tanya berapa...kang ada sentap buat andaian lagi...yang berkenaan sila la cuci mata baju baru lagi uolls...ok tuju pada YANG BERKENAAN...YANG BERKENAAN confirm tau sapa diri dia....nahh sila...bermanik manik gitu ko hado..hidup jangn suka PHD boleh tak...?? loser



.Baju kurung manik mainik pearl gitu....raya ke baper pakai tak tau la..tunggu aje si peragawati /model MIMY HAMID pakai nanti....hhohohohoh...byeeeeee

14 comments:

athi FATHIYAH said...

amboi meriah tu bermanik2 kak..
saya cotton je tahun ni
tp sama la, bj melayu belom cari..

hahah,

ada jugak yg dengki pergi sms bang megat..masalah benar gitu..

Allene said...

wah.. bermanik beso akak mi kita... go akak go... lin juga xde bju lg ni

diana aziz said...

Hahaha... berbulu la mata org yg berkenaan ye, mimy... dia kan kgdotcom... mne reti pakai baju2 vogue cmni...

Liyana said...

curlassss la kak :D

PetakBunga said...

lawa sunguh corak kain tu..
kain cotton ke?

manis=k ni kita kurang sikit minat.

♥ ROS ♥ said...

Gempak punya :) hehehhe

Chekgu Azrine said...

Kemahen lawa lagi tau baju dia..penuh manik tau..ai is jeles..heheh

Didie Kamila said...

Uish meriah nye baju..sure meletop raya ni..xpela org nk ckp ap..jgn emosi2..:)

Fiqah Feeona said...

Hamboiiii...I nak beli baju raya tapi tak tahu nak pilih mana...sedey okey..mengenangkan masih breastfeed anak lagi...

Queen said...

utk fayel belikan baju melayu kain cotton la mimy.. kak emma novianty ada jual. cer search preciousrai

O'gosh Iskandar said...

meriah tu...x kisah la pun berapa banyak...janji bole pakai untuk kerja...macam aiolls ni x pakai baju kurung g keje...so 1 je dahla..tu pun pakai sekali pastu sedekah kat orang...kuikuikui

mekchu said...

nok, apsal ceria sgt tu? over d shadow fayel sgt nnti... kemain #meriahuols ni

mommycha a.k.a kak jenab said...

baju kurung terrrlajak manik tema diberi kak!
hahahahah >.<

mommycha a.k.a kak jenab said...

baju kurung terrrlajak manik tema diberi kak!
hahahahah >.<

Google