THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 June 2009

Yang Keren Pesta Malam Indonesia 3

Ya para penonton pembaca sekalian..mbak, ibuk2 bapak...kapan nya sabtu gue ke konsert PESTA MALAM INDONESIA 3, makanya omongnya gue gaya ginik...gua kangan deh sama semua band2 indon...emang benar..yg keren malam tu hanget deh band2 nya hangat sekali..bisa gue ngak duduk diam...waduh gawat deh best bangat....gue ngak capek dong....hehehe amacam omong2 nya aku ni dh demam band indon...mmg layan la beb..last minit...yani ajak aku gi layan PMI..aku nk pegi ke x..sbb kenang kan dh tentu mlm tu mamat indon ramai...kang kena rogol..x pasal2..hihihi...tp tiket VIP...aku teruja terus sbb aku ni mmg suka giler lagu2 indon....tanya aku lagu ngetop indon...dlm tgn la..hukhuk..

PMI kali ni ada 5 band Padi, Andra & Backborne, Shiela On 7, Dewa 19, Gigi....yg pasti aku plg suka Shiela On7...dr dulu hingga kini...aku gerak dr umah kul 5....konsert start kul 3..x dapek la nk tgk Padi..opss lagu Padi yg Menanti Sebuah Jawaban tu lagu aku tu...hihihi pada kawn2 aku yg tau kisah di sebalik lagu ni..korang jgn gelak2 ek...diorg asal dgr lagu ni sure sms or tepon aku sbb tingat kat aku ...ahhahaha lawak la korang...apa sebabnya...adalahhhhhhhhh....masa nk gi pn haru gak dh le sesat..aku ingat yani tau le jln...sekali co pilot pn x hinggat camner...main pusing2 la atas jalan raya...tp xpe konsert smpi mlm deh...no problem..yg pntg selamat sampai & mau enjoy !!


Gue nk tunjuk tiket VIP...dpt 2 aje..itupn yani bagi..thanks sis...klu aku dpt 10 mmg aku bg kt korang sumer...hamikla lg ramai lg bagus...penajanya TM jd staffnya kenalah VIP gak...Very Innocent Important Person gitewwwwwwww....
here we ready to enjoyzzzz.....yg cute giler tu sis yani....(tunang org ok) thanks sbb sesama enjoy...time ni br smpi bukit jalil after sesat pusing atas jalan raya...hampeh tul..ptt dh lama smpi...abaikan mamat cermin mata tu...xkenal pn...pose kitaorg lebih kepada menunjuk Tag VIP tu...sila lah jeles...hehehe (jahat tul)
wah dh start nk gedik.....huhuhuhu...haruslah kan..aku & yani mmg sesama suka gedik2 gambo ni...ai makin menjadi le.....sori kembar TM aku diana x dpt gi..x der tiket lebih la yang...ada pn yg free excess..isk jgn le campur2 mat indon2 tu...x kose....klu VIP mmg aku bg...time ni smpi2 je Andra & The backborne perform...terlepas Padi ....xpelah..lagu dia pn 1- 2 je ngetop
Andra & The Backborne...tiket VIP aku duk dpn stage ok...kasi gegar beb....aku x familiar sgt lagu2 band ni kecuali bila part Sempurna.....fuhh happening....mak suka tang lirik nya
"Kau adalah darahku, kau adalah jantung ku, kau adalah hidupku lengkapi diriku oh syg kau begitu.. sempurna"
fuh meleleh dgr....layanzzz...penyanyi nya pn leh tahan deh...

saat paling ditunggu ialah malamnya..sbb aku x sabar nk tunggu band fav aku Shiela On 7...kangen deh kangen bangat....show start blk dlm kul 8.30 camtu la..sbb ada break utk waktu Maghrib...tgk muka aku nmpk enjoy x?? mmg enjoy giler...aku dh kisah org sekeliling...suka hati aku nk happening...at least hilang skit masalah dlm kepala otak aku ni..





Yang ditunggu...oh SO7...aku sabar tunggu...mmg superb Duta perform..dia ni klu nyanyi showmanship best..siap lompat bagai...pastu ngan muka selamba...i love SO7 dr dulu hingga kini...ah sudah demam lagu SO7 blk...aku mmg xleh dgr lagu fast..cepat je nk melompat ni...cute deh eross & adam main gitar....
muka2 aku &yani yg sgt enjoy the konsert..expressi menunjukkan rasa...ecehhhhhh....
tgkla mamat2 indon sakan..menci lak nengok...diorg ni tgk konsert ntah apa2...x mcm org msia...cam kemaruk pn ada...nsb diorg kt belakang pagar...pic no.2 tu all the VIP passes..tu semua dpt duk dpn stage...beza la penonton msia & indon...msia sopan la skit..indon cam apa...isk xleh blah la....ngan buka baju nya...ngan diri2 kibar apa kebenda ntah kain rentang tu...kurang sivik skit..smpi kena sound la ngan band2 indon ni..nk kena bgtau jgn wat gini wat gitu
awesome..superb..Gigi nya show plg terbaek wokkkkkkkk....mmg gegar la gegendang telinga aku ...dh la duduk dpn sound...mak ai...pekak la kejap...tp armand gigi ni pndi interaksi ngan penonton la..lawak pn spontan... wlu x familiar lagu dia tp persembahan dia sgt best...sbb armand ni ada style n gaya dia tersendiri bila menyanyi...aku frust gak..sb dia x nyanyi lagu fav aku "Terbang"...(sp ada Mp3 sila lah email...) aku punya la tunggu dia nyanyi lagu ni..tp xpe bila tang lagu Nakal kuar...gelek sakan gue dong......."panas panas badan ini pusing pusing kepala ini"...heheh
jgn makan hati ya...duta & eross SO7 di samping aku...wahhh...yg pntg pic ngan Duta 2x snap..smpi kena sound la ngan abg bodyguard.."bg org lain la asyik awk je"..ahhhhhhhh peduli...bkn senang nk jumpa...plg best..aku nengok sumer yg snap pic style pose skema..bila turn aku..ah selamba aku ckp ngan duta.."mentar ya...bisa ngak di peluk sama...klu bisa cium sekali pn bisa juga..hehehe.."...duta mmg sporting...bisa bisa...blh aje..mak apa lg rangkul terus la pinggang dia..tp idakla nk cium kan.....gile hapa...waras lg dol
artis yg tgk konsert...datin Tiara Jaquelina with hubby...lawa siot cam baya2 aku jek...walhal 40's beb...sempoi jek...yg tgh tu korang kenal ke?? Obri AF7...aku x minat pn...tp dh jumpa tu snap je la...konon2 wat minat.....heheeh siannnnnn
last show by Dewa..show yg plg dpt tepukan gemuruh...of course la beb..Dewa..sp x minat ..lagu2 mmg hebat...wah Once charming gitu...tp mlm tu nyanyi sikit je...lega aku dia nyanyi fav song "Pupus"...ok la jugak....mayb sbb dia last band yg perform tu yg lagu terhad sbb nk ikut masa....x puas xpuas la ngan dewa...sbb lagu2 dia yg lg sedap byk x nyanyi...
amacam gua rock x??? eheheh ah xder makna...kata gi konsert...dressing sempoi je la..xyah nk solek bagai...lg2 ngan crowded ..uhh panas seh....baik la sempoi2 aje...opsss itu anak VP dept aku jumpa lak kt PMI...Shazana, nsb dia tegur..sbb dia pasan muka aku..cuma x ingat nama...aku siap ckp kt dia...syhhhh "Dont tell ur father i'm in this concert"...hahaha aku tkt kantoi le...shazana gelak jeekkkkk...
gua udah capek...mau pulang...jumpa di PMI thn depan...(kalu ada lg le)..klu leh kasi KERISPATIH plak thn depan...lagi2 penyanyi nya tu ...apa x hensem??..bg aku hensem..aku suka..
p/s : yani, hehehe...tau kan sapa dia yg dimaksudkan..syhhhh.....ah macam2 la aku ni...

16 comments:

TinTaDariHaTi said...

Waaa... Tak kire.. tak kire. Nak pegi gak.. Oo.. enjoy berdua jek. Tak aci! Jeles nih! :-(

Anonymous said...

1.Obrie - tak minat snagt aka LANGSUNG tp sbb dah ada depan mata balun jer la..jadi lah drpd tkde kan....klu dia tau mesti kesian...

2.Duta - sekali snap(pic blurr) 2nd snap (pic gelap)3rd snap (pic mmg cntik sekali kena sound dgn security da..."bagilah turn org lain...asyik awak jer 2,3 kali")

3.Eross - blh plak time nak terkencing tu tiba2 nmpak mamat neh tgh nak minum air...ape lg asal sempat snap jer la...bkn sng nak dpt bergambar dgn diorg neh...Eross ni pon layannnn jer la..

komen dari: (GuE PacaRan SamA OnCe)

green apple said...

takpela, aku cuma berpuas hati dengan ngadap mat indon yang tgh renovate rumah aku tu je...jadiklahhh.

aRaBeLLa said...

uhh kak camner akak dapat seat VIP tuh..

MimY HaMiD said...

tintadarihati : ala sian jeles ..

anon (yani) : peh yani..details review...ehehhe

green apple : ahahaha kak d lawak...indon tukang umah lain le ngan artis..jakarta mari

MimY HaMiD said...

arabella : dpt dr boss TM..kan penaja TM

Acik Cun said...

mimy..add kak shyda k

MimY HaMiD said...

acik cun : ooo rhupanya ada blog ek..br skrang bgtau yerk..oh akak oh akak..akn ku add skrang

busyuksayang said...

wow...bestnya dear...and u look so cute as always...muahsss :D

MimY HaMiD said...

busyuksayang : alalalalh jue..selalu puji memuji...dh kembang montot...x muat suar..ehehhe

kella said...

amboi2... ko mimi...sekali dpt begambar pulak dengan Duta?
suker ler tuee....

MimY HaMiD said...

kella : mmg suka sgt..oh mas duta

Kasih Aleeya said...

aku JELES TAHAP DEWA...huhu..tp takper..sbb ko dah janji kan... ko nak ajak aku kalo dpt tiket VIP free..huhahahha..ko tak bawak..ko jaga ko!!!!

MimY HaMiD said...

kasih aleeya : huuhuh...yerlah buk filla...

Anonymous said...

maghrib ngan isyak camne kak?

MimY HaMiD said...

anon : ha tu la dpt pass VIP ni..time solat maghrib ada break..siap ada bilik khas menunggu..dewan mkn n surau

Google