THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 June 2009

Pengapit vs Pengepit !!!

* chat conversation with intan syuhada
princessintan: beb, ko nak jadik pengapit aku tk?
me: aku !!
princessintan: yep nk tk?
me: klu ko prefer aku ok je
princessintan: isk ko ni...kalo aku tk prefer pesal lak aku tanye... pengapit time dekat pwtc ,the main reception la..
me: ko wat pwtc ke carcosa?? Nov kan
princessintan: insyaAllah..90% PWTC..sbb carcosa mahal nak mampus!!
me: xpela pwtc pn ok pe
princessintan : so konfirm ko jadi pengapit la ek?aku malas nk pikir lagi dah
me: ha ye rle
princessintan: owait..satu dah settle...ko nk chose kain utk baju sendiri ke nak aku decide?
me: ko decide lg senang
princessintan: aku decide kaler..kite gi beli kain sesame aku pnye theme gold tapi tu utk reception yang hari nikah aku ko nak jadi pengapit jugak tak? kalo nak, baju aku kaler krim hmm..xpun ape kata ko jadi pengapit aku utk semua ocasion? ko kena beli banyak la kain..hehe
me: wah lebam!! masa nikah aku pki sempoi je la
princessintan: tk kisah ikut ko la.. aku ada banyak occasion nikah,berinai kecik,khatam quran then baru berinai besar (reception la)
me: nikah n reception je la beb
princessintan: owait
me: nikah aku pki ala2 krim coklat then reception br grand
princessintan: hmm... ko pki mcm dress labuh utk reception..cun buat la headgear skali
me: cun kan camner tu
princessintan: *head gear macam small scarf
me: cth
princessintan: macam scarf kecik yang era slalu pakai tu nampak macam cekak rambut tapi kain then pakai earring besar
me: klu ada cth ko email kt aku
princessintan: konfem ko meletup
me : amboi aku kalah pengantin nnt ..hehe
hmmm nmpknya masuk utk kali ke 4 aku kena jd pengepit pengapit kipas pengantin ...yg aku ni x kawen2 hihihi...xpela manatau amik berkat diorg ni...esoknya plak aku kawen...hahaha kezutan..amin..apa yg merisaukan aku klu jd pengepit kipas pengantin ni...silap haribulan aku yg kipas diri sendiri..hikhik..then bila pkr bab baju...hadoi..kang terover shadow plak dr pengantin...eheheh...so refer from chat tu..intan suggest dress beb..huahuah...mmg cun lain dr lain skit kan ..tu yg tgh pikir style dress yg should wear on the reception..lg plak PWTC..phm2 je la..(wah ko ingat ko ke pengantin nk lelebih oi)...as pic2 kat bawah ni..dr senarai A-L..(waduh gawat semua dress ni lawa...cam citer 27 dresses la plak...eheheh)mana korang rasa sesuai utk aku buat penempahan ni...tettttttt masa berjalan utk sesi penempahan...counting days for 5 month..(debar cam aku pengantin la konon..walhal ko tu pengepit kipas jekkkkkkkkk)..Plzz yer korang advise skit.. ...aku choose A or G..ok x??



21 comments:

kella said...

beb! waahh.. jadi pengepit.. best tu..
hmm kalau ko dah point pada A n G kan..aku rasa G sebab dia ada cam tali reben yg ikat kat pinggang tu bdn akn nampak shape sket, plus, cam sweet2 untuk majlis pkahwinan..
tapi boleh panjgkan lengan baju cam A.
Pilihan lain..err C pun ok! simple tapi senteng sket laa.. tapi ok jer kalau ko ada bran!
then K also ok, coz ada bukaan di bhgn bwh dada sekaligus perut..hehe..lega la sket kan..
(sekian dr perunding imej tak bertauliah.. kui..kui.kui.. ;p

TinTaDariHaTi said...

So sweet of K. Sgt simple but very nice. G pn ok gak sbb kembang di bawah. Ia blh menimbulkan effect pinggang lbh ramping.

A rasenye tak sesuai sbb kainnye kembang payung dibawah. Ia akan membuatkan peha nampak lg besar.

Kalo pemilihan color, lawa kaler H... Ntah la.. Ni pndapat nana je. Nana mmg suke kaler tanah. :-D

Sape partner mimi nanti? ;-)

nOllY dOllY said...

mau H!
mau H!

MaRyD said...

mana2 pun ok,tp jgn amek yg knee lengh,nnti nmpk lebih chubby.lg 1,tak sesuai utk majlis yg formal kalau kne lengh ni..

puteri intan said...

go for K pls.... lawa gilos!

Annaster said...

DIk,
akak suka yg pendek skit tuh.. nampak cheeky.. plus the pattern just nice wit ur figure..

MimY HaMiD said...

kella : errr best la pengepit kipas ni..tp aku yg xnaik pelamin hehe..aku suka sumer dress tu..actually cth mmg pendek tp nnt aku mix n match labuh ala dress..lengan pn kasi pnjg skit..

tintadarihati : partner?? hihi harap2 bujang la gak..color tu adoi..

nolly dolly : yer adik suka nya kamu ngan H

maryd : tq beb ur advise

puteriintan : alamak tuan pengantin sudah sound K...opsss

annaster : pendek tu mmg la ..berani tp mau nmpk sopan la..heeh mayb blh dilabuhkan skirt tu

mimi's mayonnaise said...

G atau H..
dua2 tu cantik..

MimY HaMiD said...

mimi's mayoinaise : wah H dah 2 org minat ni..

tHEoNeANDoNLy said...

aper kata dari atas ke pinggang ko amek (A) & dari pinggang ke bawah ko amek (H) Warna terserah pd ko.. Rasanyer elok putih kot.. mcm NANA AF kawin.. tengok xpic nana kawin?? amacam..

MimY HaMiD said...

theoneabdonly : wah idea yg baik..aku suka la A tu...hmm x overshadow pengantin ke?? ehehhe..alamak terlebih sudah

Farah_W said...

babe...i pilih A,C & D!!!! muktamad!!!! (tolongla pilih salah satu i nye choice ni....tolong la...tolong la :)

MimY HaMiD said...

farah_w : beb...i like A..salah satu kan..maybe nk wat combination la

dillazag said...

Kak Dilla minat top A and bottom G.
Semuanya cantik lah Mimy!

MimY HaMiD said...

dillazag : yes kak dilla setuju ngan i..btw..mmg rambang mata ni..haru

aRaBeLLa said...

kalo E ade sket2 cam baju pengantin kate hudson(tang reben ka depan) dlm bride wars..huhu

MimY HaMiD said...

arabella : lalala bride wars..byk gak dress cun ..confuse ni

Leen Die said...

mimie..kiter suka kaler merah(E)..lawa wak...try lahh

MimY HaMiD said...

Leen Die : E tu look simple je kan..hmm..ahh confuse lg

Maya Emilda said...

Aku suka dgn A tu, look sexy and sweet tapi pilihan much more kat C.. ngeh..ngeh..ngeh.. kalau kawan ko nak ko pakai scarf kat kepala mcm era tu dgn subang besar better lagi C.. i like it, boleh flirting.. sesuweeii lah dgn ko yang bujang.. huhuhuhu.. suka..sukanyerrr!!!.. nasib baik aku dah kawin.. hahahaha

MimY HaMiD said...

maya emilda : beb..gud idea..ko nya idea sgt bagus la...akan dipertimbangkan...tu la kan nsb aku bujang..tp dh khwn lg best kot

Google