THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 June 2009

Alkisah Menantu Hantu

Masih ingat x entry ni ---> Gua Tension Sgt....entry kali ni berkaitan gak..cam drama sinetron la plak..tp realiti yer...bkn niat aku nk aibkan kan keburukan sesapa...tp hati aku dh x tahan sgt nk simpan yg sometimes menyesakkan pikiran otak aku...2 bulan citer berlalu..tp tiada kesudahan & finally my SIL surrender sndiri want back to KL....(xder paksaan yer utk kembali ke KL even abg aku pn x pujuk...)....setelah lari blk kg tinggalkan laki aka abg aku.(xminta izin)...ikut hati aku mls je nk layan sgt..tp mak aku la beria smlm ajk gi shah alam..sbb nk tgk BOBOY...buah hati kitaorg...lama x juma..rasa sebulan kot..puas la kiss rindu dendam....semua sbb boboy..klu x sbb buah hati aku sorang ni..ada aku nk tgk dia..kem salam maut la...aku mmg dh x leh nk tgk muka dia..apatah lg nk pndg muka dia...tp mak aku advise suh wat dono....follow je la..lg pn aku driver nya...klu x sp plak nk drive selain aku ni....smpi2 je kt shah alam..aku ingat nk melepak je dlm kereta...tp adik2 aku told that naik ngan selamba je kt atas umah dia..lg pun tu umah abg aku..so what kan..!!!..dgn berat hati aku naik gak..SIL xder..ikut abg aku gi beli brg..ni la perangai dia..klu jln ikut bontot abg aku reti..nk jaga hati laki hampeh..okla fine..aku leh main2 ngan Boboy..lama x jumpa...kiss n hugs puas2...dia pn excited jumpa auntie2 dia ..lg2 plak tok mak & tok wan dia jgn ckpla...happy sungguh..FYI, mak siap wat kek lg..aku sndiri pn xmkn kek tu..(nyesal lol...sure sedap) ...x nmpk lg apa yg mak aku buat aku tau la nk ckp apa...mmg SIL aku cam cipan babun la....then rupanya dia mai KL duk bawa mak dia dr Penang...aku x kisah sgt sbb mak dia agak baik la...nsb la aku yg masih ada adab sopan ni aku hulur tgn salam n diikuti dira, ekin...xlama pastu...SIL & abg aku dh balik...aku wat x tahu je..sikit pn aku x pndg....dia x suka aku ..ada aku kesah tapi aku hangin dia leh wat x pndg mak aku aka MIL dia..mcm siot!!!!!..weh tu mak mentua ko..x suka pn..salam la bangang !!!!!!!!..mak aku yg duk tegur dia.."beli apa reen?"..dia jwb acuh x acuh je.."beli brg skit"....dh la x reti2 nk salam mak & abah aku...wat dono jek...aku tgk naik angin beb....bkn nak ungkit la tp byk pengorbanan mak aku selama ni dr diaorg nk khwn smpi la dhberanak pinak...x habis2 nk menyusahkan...x benda menyenangkan langsung...selama ni mak aku la yg jaga Tasha aka anak ko...sekolah mkn pki..ada mak aku berkira...pastu perabot2 kat umah tu..sp yg beli?? masih x sedar2 lg..aku ingat kena PANG sedebik ngan abg aku, lari blk penang..ingat dh sedar diri...rupanya tak!!! mmg dasar MENANTU HANTU.....aku menyirap je tgk reaksi drama dia....terus aku sound..."jom balik..nk tunggu apa lg'.....aku mmg dh x leh nk tunggu...meluat+benci dh meluap2 ni...aku bkn la org yg kejam sgt smpi terlalu benci dia camtu..tp smpi satu tahap aku rasa enough..bila dh naik lemak..bg muka skit nk byk so inilah hasilnya...klu dia buat perangai baik..xkan aku adik beradik anti dia plak...dia pn sebahagian dr family aku jugak...tp klu masih x berubah..I am SORRY ...abg aku plak dpn bini cam pijak semut x mati..ikut je..aku phm abg aku maybe dia malu dpn MIL & Mak & Abah aku...bkn aku nk memuji mak aku tp hakikatnya nsb la dia dpt MIL cam mak aku yg byk mkn hati ngan kerenah dia...klu MIL lain aku rasa mmg habis dia ... apa yg pntg aku happy sbb boboy is back....rindu giler ngan si tambam ni....sempat la snap2 pic..wlupn hati panas ngan SIL aku..tp sikecik gumok ni mmg mengembirakan hati semua family aku...cayang boboy...
on the way to Shah Alam...ACU & Tasha..klu gaduh cam anjing & kucing
sila lihat dinding di belakang itu menujukkan bakat kreatif melukis anak2 buah aku...(ye aku fav bj ni..abaikan np aku asyik pki bj ni ok)

auntie fav boboy...ALANG in da house..(byk racun wooo)
opss pic ANGAH blur tp nmpk putih melepak..walhal golap...(teknik cahayasss)miss so much
yeah ANGAH tangkap dia lg...jgn lariiiii....big hugs
lurah dendam sp plg power & plg ciput....hahaha..yg pasti tgh tu la ciput

posing2 smpi x perasan mak aku kt belakang...ni pose utk boboy pilih..auntie fav of the year..
apa ACU kiss kiss ni...xmo...di apit si pendengki ALANG sebok asyik conquer boboy
Wah gembira dipeluk ANGAH...mantopssss
apa kena la ngan TOK MAK ni...penangan cucu beb
ngan ALANG lg..ko mmg racun ngan wonderpets..tu yg dia melekat ngan ko
Nama saya BoBoy

17 comments:

kella said...

byk menda nk komen tp nt jd sgt pjg la pulak..
tp 1 pkr, bila kita dh kawin dgn org tuh.. syg dia..so, kenala syg fmly dia jgk! respect them, coz diorg yg lahirkn, bsrkn, didik dgn elok org tu sampai kita boleh tsuka n nk kwin dgn dia! tak ckp org lain la..ckp pd diri aku sendiri pun.. for our own gud jugak..

MimY HaMiD said...

kella : betul ckp ko..ala komen pnjg pn xpe la..x kena byr okey..apapun aku mmg mkn hati ngan SIL aku

busyuksayang said...

mmg hantu...sorry babe...i kalo bab2 org tua nie mmg sensitif sgt...pity ur mum :(

MimY HaMiD said...

busyuksayang : xkisah mmg hantu pun..xleh jd menantu..

green apple said...

apakah sebab musababnya dia jd camtu?

MimY HaMiD said...

green apple : ntah la perangai sejak azali cam tu..mak dia pn xleh bentuk...

TinTaDariHaTi said...

Ntah la, Mimi. Sabor aje le.. Dia nih mmg dh xleh dibentuk dh... Mcm tu je le bentuk dier. Jnis tak hormt org. Nana baca pun, rse meluat n benci smcm jek... Kalo nana dpt kakak ipar cmtu, dh lama kne penangan mulut cili api aku nih..!

MimY HaMiD said...

tintadarihati : dh hilang sabar tu yg mls nk nengok muka dia...

Annaster said...

Mimie,
tak sure nk komen apa.. so far alhamdulillah akak dan family in law x de masalah.. yg ada masalah BIRAS akak ada le.. Arrgghhh..

Kim salam abg ari ekk.. last bila ntah akak nampak dia di sekolah.. pastu x tau g mana..

=)

MimY HaMiD said...

annaster : kak timmy nasib masing2..tp nasib abg ari la..dia pn xtau nk ckp apa..dia yg pilih..hr tu ada ckp ngan dia jumpa kak timmy kt blog..dia senyum jek..lg satu kak timmy, bini dia jeles giler...x leh dgr nama pompuan pn..

tHEoNeANDoNLy said...

hangtuah betul...!! sabar mimi k....

dillazag said...

montoknya siboboy.. nasib baik ada anak sedara yang comel, cik mimy.. kalau tak, sure tak jejak shah alam la korang..

MimY HaMiD said...

theoneandonly : ni hang jebat la..ahahha...sanggup derhaka

dillazaq : klu x kerana BoBoy x hingin nk jejak Shah Alam...

@>>--wAhIdAjAnUdIn--<<@ said...

jgn dilayan org giler tu..sabar banyak2..dia tak gi sekolah kot...sbb tu tak blaja cara2 menghormati org lain...nt suh dia masuk tadika balik ek....heheh

MimY HaMiD said...

wahidajanudin : bdk tadika pn pndi salam..x pyh ajar..

eKiN said...

as a adik ipar pd c "menantu hantu" itu, aku mmg sgt xsokeee!!die mmg seorg yg xseda dri n xseda untung...anti "akak ipar hantu" ku itu...!!!nway,cyg c boboy gemok tu..jgn jeles coz die sgt mnje n syg ngan maklang die ini..hehe :P

MimY HaMiD said...

ekin : adik2 aku yg memahami

Google