THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

26 June 2009

Mari Patuhi Arahan !!!!!!!

Dress code aka Kod Etika Pakaian dh announce...fuhh...pasni mak xleh la dh nk sexy mexy gi opis...btw..mak bkn sengaja okey berpakaian sebegitu.....dh mmg style mak gini ...bkn mak bogel pun..masih tutup apa yg patut...lg plak tgk badan pn tau ...hahha..mak pki besar2 lg mak nmpk besau la sgt...silap hb cam aku bunting gajah...ahah apa kes sapa nk jawab?? oh tidak le....aku nya falsampah falsafah "what ever u wear its remain present ur age.." ahhahaah...aku x mo TUA SEBELUM WAKTU..betul kan??... up to date la skit...nmpk muda belia ... :-) .. so far as long aku selesa x minta duit org nk beli baju ok le....

Back to story.. skrang ni dh kuar garis panduan baru dlm berpakaian..kena la patuh..xkan nk melawan ckp plak....hepppp....nnt HR saman gua plak..huhuhu..jom terjah baju apa yg buleh & xbuleh pakai nehhh ...






ANGGOTA WANITA
HARI BEKERJA BIASA (ISNIN - KHAMIS)
-Anggota wanita disarankan memakai pakaian kebangsaan atau mana-mana pakaian yang bersesuaian (baju kurung, kebaya, jubah..sopang la skit...sesekali aku pun pki..tetap jarang)

-Pakaian yang singkat, ketat dan menjolok mata adalah tidak dibenarkan sama sekali. (skirt pendek xleh ker?? dh le byk ni....opss mak xleh elak..tp still in koporat bebeh... )



-Selipar atau yang sejenis dengannya dan kasut sukan tidak boleh dipakai semasa bekerja...(crocs consider cam kasut sukan gk kan..so...)
-“Jeans” serta kain-kain dari jenis yang seumpama dengannya atau seluar pendek tidak boleh dipakai pada hari bekerja biasa. (suar pendek?? mak ada pki gak....tp style ala2 keparat ..camno??)

-Pakaian batik adalah dibenarkan dipakai pada hari Khamis. (dh mcm gomen la plak..batik dr indon buleh ngakkkk)
-Pakaian seragam hendaklah sentiasa dipakai bagi mereka yang dibekalkan dengannya. (tidak perlu)
- Anggota yang mengandung disarankan supaya memakai pakaian mengandung yang sopan dan bersesuaian. (blum ngandung lg so i x kesah)

-Pemakaian skaf rasmi Syarikat untuk anggota Eksekutif wanita adalah diwajibkan pada setiap hari Isnin. (orange color huhuhuhuu)










SMART CASUAL - JUMAAT
-Anggota wanita adalah digalakkan untuk memakai pakaian Kebangsaan. (jumaat beb..sopang)
-Pakaian yang jarang, ketat, singkat dan menjolok mata adalah tidak dibenarkan sama sekali. (ermm aku la tu kan...jumaat aku mcm nk gi shopping jek)




-Anggota hanya dibenarkan memakai baju T (T-Shirt) berkolar yang bersesuaian ke pejabat. T-Shirt hendaklah tidak memiliki sebarang tulisan yang tidak menggambarkan imej Syarikat ..(oh iyer...no POLO, MNG, ZARA, TOP SHOP...hiihhi)
-Pemakaian kemeja atau t-shirt berkolar yang mempamerkan/mempromosikan produk TM adalah digalakkan (huhuhu....amacam)
- Pakaian yang memaparkan mana-mana gambar / tulisan / corak yang keterlaluan dan menyentuh sensitiviti mana-mana kaum atau agama adalah tidak dibenarkan. (sensitip)

-Anggota dibenarkan memakai seluar jeans panjang. Namun demikian, seluar jeans yang ketat, koyak, lusuh, bertampal dan menjolok mata adalah tidak dibenarkan sama sekali. (jeans mak ketat tang montot punggung...what to do...bkn slh mak..slh montot punggung mak besau okeyyyyyy)
-Anggota yang mengandung disarankan memakai pakaian mengandung yang sopan dan bersesuaian. (sesuwai...)




p/s: sekian...marilah kita patuhi arahan !!!!!!

18 comments:

TinTaDariHaTi said...

Adoi... dah x bleh pakai sesuke ati plak. Baru je nk start sexy seksa hari jumaat. Skrg kene pkai sopang la pulok...

MaRyD said...

amacam mie,ko mesti nk kene baju baru kan..
ssh2 syana kata pakai track bottom yg ada kod TM

dillazag said...

klakar giller entry ni.. :) hihihihihihi
sambil-sambil tu jangan lupa klik nuffnang, ya???? moga minggu depan lebih mantoppp!

MimY HaMiD said...

tintadarihati : sopang jgn x sopang

maryd : mana cr track bottom tu ...ahahah

dillazag : luahan hati tu..eheheh klik nuffnang

busyuksayang said...

don't worry dear, u pakai per pun ttp comel..muahsss

eKiN said...

la..xbestnyee...pasni,kne ikut rules la nmpaknyee..xleh la akak ku ni nk vogue da vass tiap2 ari lg dh..hehehe

puteri intan said...

mampos mie, aku kansel la nak carik kerja kat TM..baju2 aku satu pun tak lepas...heheh

aRaBeLLa said...

ahakss samala kite sis,tang vontot tu mmg ala Jlo sket so mmg kalo pakai straight cut pun nampak cam boot cut..ahakssss..

Emynz said...

hahaha arini ramai yg pakai baju kurung.kelaka,Tu ah kan.hentah pahape.bek tayah buat "smart casual" dorg sbnarnye paham ke x maksud smart casual neh? ade ke t-shirt colar pastu tight in.Indon okeh! malah indon lebih up to date,u shud give tis HR racoon some fashion tips.hahah! sesukati me je panggey dorg racoon eh keh3

tHEoNeANDoNLy said...

patuh jgn xpatuh mimi oi...! hehe..

kella said...

ko nie mimi.. mesti ada2 aje..
hihihi...

MimY HaMiD said...

busyuksayang : jue..pasni xtau comel ke x..hahaha

ekin : akak vogue the vasss lg...

puteriintan : a'aa ko mmg kene reject x menepati SIRIM..ahahh

arabella : JLo the Mylo bebeh..

emynz : min, mak mmg angin tul..isk isk mmg pun...ada la tu mata sakit memandang

theonandonly: ye mari la patuh..huhu

kella : hheheeh ada sbb terasa nok...mkn cili lebihssssssss

Liyanaroxx said...

elok gak...kalo x liyana tgk ada yg TERLEBIH seksi tau kak mimy...x kesahler pakai jeans pun...tp dah nama pun ari jumaat kan?=D

MimY HaMiD said...

liyanaroxx : akak le tu yg sexy..tp jeans ttp mau pakai...ehhehe

Liyanaroxx said...

aler...liyana pun pakai gak...bukan x pakai...besa ar tuh jeans ala2 low cut...tapi ada staff yg TEROVER sexy...sbb tuh Group HR trus kuarkan pekeliling...hehehehe...

MimY HaMiD said...

liyanaroxx : oo patut le...tp kan selalu nengok group corporate comm...lg selamba jek dressing..kannn

Liyanaroxx said...

sbb diorg ler kak kami kena kuarkan pekeliling dgn KADAR SEGERA!!!muahahahaha...tapi nak buek camno dah mmg koje diorg dressing ala2 camtuh...redha kan ajerk kan?ala kak mimy,pakai jerk skirt tuh...korporat apa...btol tak?*jadik nates jap* muahahaha!=D

MimY HaMiD said...

liyanaroxx : yes yana ur rite....kewlll la bebeh

Google