THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 March 2014

Lunch Ditaja - Rumah Makan Cibiuk Bangi

Korang minat makanan sunda , indon tak ...atau nak feeling makan kat Bandung...walau berada di Malaysia...huhu..ok last week kitaorang ada projek keje...then complete...sebagai penghargaan boss nak belanja semua yang menjayakan projek yang dinamakan "backlog UNIFI" tu pada yang participate...aku la salah sorang nya...so lunch di taja ...kita ikut aje...

Boss bawa kami makan ke sebuah restoran makanan sunda...nama nya RUMAH MAKAN CIBIUK BANGI...pehhh memang jakun aku...sebab bukan orang area bangi kajang kan...first time baru tau..ramai yang dah try makan kat sini..aku nasib baik la boss belanja murah hati makan sini...aku memang suka makanan indon...biasa Ayam Penyet, Wong Solo dah biasa kan....

Teruja nak makan sini..sebab banyak baca review kata best...sampai je set makanan dah terhidang..caya la boss dah takpayah susah order ..dah order awal awal...boss pilih menu Set Jakarta...set yang lengkap macam macam ada..ayam, udang , sup, sayur..wowwwwwww..gile ar...sedap seh..pastu sambal dia ada pilihan banyak macam macam jenis..so amik la baper banyak ko nak kepedasan...terangkat gile pedas..aku tak tahan..rasa mulut kena cili...

Cibiuk ni time lunch penuh...ini bermakna sedap lettew...100% makan kat situ rasa macam makan kat indon..menu pun bahasa indon..pekerja pun indon..tokey je msia heheh...selain nasi ada jugak menu lain...menu Bakso dia pun aku dah cuba..baru ni opis buat makan makan order ..sedapppp...memang best...nanti leh ar repeat datang...nak ke laki aku ke bangi ni....errr nak cari lokasi google la eh..kiki saja bagi korang cari sendiri...jahat kan...hehehe...ala google aje la..taip cibiuk bangi..ok bye


Cibiuk Bangi alamat nya..tapi macam exit kajang je..tepi highway nampak

Suasana time lunch penuh
\

Sembang sembang tunggu makanan sampai
\
Minum dulu...suka air ni ...limau berkepul kepul sedap..sakit perut tanggung

 Kasturi Jeruk namanya..sedap giler

 Nasi Liwet bukan liwat..boss aku sedap je dia cakap nasi liwat kuat lak tu...hahaha..eh boss salah la liwett.....bahaya ni kita kat kajang oppsss

PA gini la..nasi sedia ada kena hidang....takpe redha aje

 Wowwwwwwwwwwww nomnom kelaparan terus tak ingat apa lupa diri
  
 Ruangan sambel sambel yang pedas berapi..amik la ko baper banyak pun

Gue makan...hehehe..semua nakkkkkkkkkk....ahh gila la dulik

Ini geng baru kat dept baru hehehe...

all the team backlog order Unifi

Aku ngan Farah je over sakan posing ..sebab kami blogger hehehe..blog farra http://dmnfarra.blogspot.com/

Aku dah makan Cibiuk..korang bilaaaaaa..terjah ar..puas hati tak yah gi jejauh bandung

Selalng beberapa hari ...order Bakso darii Cibiuk..sumpah sedap bakso dia ..lain dari lain pernah ku rasa....huwaaaaaaaa nak lagi....dan lagi..terbaik








6 comments:

Ayu sukatiakula said...

memang sedap pun..

misz sheyla said...

xpernah mkn lgi sini..ari tu ajak adik mkn die kate tak sedap.....terus tak jadi..tgok gmbo ni jadi teringin pulak

Cik Puan Eka said...

Terus paste link blog akak ni ke suami. Jumaat ni jumpa nak belanja dia makan cibiuk lah hihhi

YanaUjang said...

sy yg duk bangi pun x pnh smpi lg restoren ni..pnh smpi restoren arab sebelah dia je..huhu parents sy pnh pi mmg dorg kata sedap..sambal yg varieties..hehh kena cr geng aa nk pi mkn sini ^_^

Uni Aqilah said...

kat bangi tu macam banyak je tempat makan yang best2 kan...

ahmad bukhari said...

Alamat Rumah Makan Cibiuk:
No. 1-G, JLN PUTRA 6, TMN PUTRA KAJANG ,
43000 KAJANG, SELANGOR
(Berhampiran Seksyen 7, Bangi bersebelahan Lebuhraya SILK (lepas Tol Kajang)

http://cibiuk.my/lokasi/

Google