THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 March 2014

Mari Ber Jubah Dress untuk Keanggunan

Hi korang raya lambat lagi kan..tapi sekarang dah boleh survey survey baju raya. hmm tak tau fesyen apa nak pakai...boring dengan kurung....tailor dah banyak nak tutup tempahan tau bulan 3 ni..rileks jangan gelabah..boleh beli ready made je...hanya klik di hujung jari...hari ni order oseok sampai...suka tak...best kan.... apa kata kita ubah style di pagi raya 2014 pakai Jubah Dress...aku tengok Jubah dress sekarang lawa lawa.....tak tau nak beli mana..meh jom nak ajak tengok kat Zalora Malaysia...serius lawa lawa..dan menepati ciri ciri wanita Muslimah bergaya anggun di pagi raya... 


Fesyen bagi Muslimah semakin mendapat perhatian di Malaysia.Di inspirasikan daripada Negara Timur Tengah, jubah semakin mendapat tempat di kalangan penggemar fesyen tanah air termasuklah aku. kegemaran aku ialah jubah dress kerana boleh dipakai untuk ke majlis seperti kenduri kahwin tetapi fashionable enough untuk dipakai ke pejabat...tahun lepas aku dah ada satu koleksi Jubah Dress dari Zalora...tahun ni rasa nak tambah koleksi baru... 

Ni contoh Jubah Dress by me Raya tahun lepas..tahun ni mesti nak satu..ok beli Zalora ye

Jubah dress moden memang tengah in trend sekarang sebab ternyata cukup bergaya. Tengoklah rekaan moden yang diberikan ke atas jubah dress daripada Rizalman Ibrahim for zalora ini nampak berbeza sangat dengan jubah tradisional biasakan? Dengan rekaan dan potongan yang lebih moden sedemikian rupa ianya telah menaikkan imej jubah wanita dalam pasaran.. 




Pada hijabista sekalian, ini adalah masanya untuk anda kelihatan anggun bergaya dengan dress jubah moden. Dapatkannya di laman website online shopping Malaysia terkemuka iaitu Zalora Malaysiaa untuk memiliki koleksi jubah dress Malaysia online daripada pelbagai jenama terkenal. Sedikit tips untuk korang, gayakan jubah dengan shawl atau tudung bersama clutch atau sling bag bagi penampilan lebih chic dan fresh.


























2 comments:

Nurul Yusoff said...

thnaks kak mi bg cdangan..boleh tgk2 dulu , pilih mana yg berkenan..

Amanda Suria said...

wah...semuanya cantik2 ha....

Google