THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 May 2014

Balik Kampung Muar

Salam bersiaran...aku penat tak hilang...cuti 1 Mei hari tu decide balik kampung Muar Johor..instead dari plan asal sebenarnya nak bercuti tapi tak jadi ...pikir nya pikir..bang megat ajak balik Muar..jom la balik Muar aje..hmm cuti tu bebila boleh plan semula...hmm asik plan tak jadi je bang...tapi ada betul cakap dia tu ..aku lama sangat tak balik.setahun aku rasa tak balik...hawau nya cucu tak ingat nenek.....selagi ada umur nenek aku yang dah umur 70 an tu ...baiklah balik menjenguk dia...rindu pun ye gak...lama tak dengar nenek aku mengomel...sembang sembang...

So pulang 3 beranak balik Muar...tak bagi tau pun ongkampung...saja buat sepriseeeee....syhh tau tau nanti dah sampai aje...KL -Muar 2 jam aje....tido je eh dah sampai tol tangkak....pastu eh dah masuk Sg Mati..yahooo Kg Serom Satu aku balikkkkkkkk..kete masuk parking pun sorang tak sedar...yerlah sebab diorg tak tau...takde sapa sambut hehehe biasa mesti sambut...aku dah cuak gak...eh tokmak ni ada rumah ke tak...aku jerit la Assalamualaikum....tetiba tokmak nyahut..walaikumussaalm....laaaaaaaaaa ko balik tak cakap...napaa tak bagitau bla bla..kikiki comel tok mak aku bebel...

Sonok nya balik kg...mula la duk nyembang ngan tokmak aku ...ada je benda nak berbual...ngan bang megat pun join sekaki...dia tu kaki sembang gak..kitaorg makan pun sembang haha sampai tokmak makan bertambah tambah...selera katanya...aku plan balik muar nak makan luar sedap sedap...tokmak tak bagi ...dia suh makan nasi lauk di masak...hmm...siap masa asam rebus lagi feberet my laki...errrrrrrrrrrr sapa cucu sapa ni !!!!!!...macam raja lak ko bang ...kemain tokmak layan ko nya tekak kan...

Fayel pun nampak seronok je jejak kampung...dari baby now dah berlari..kesedap la dia main laman rumah..plaing teruja rumah tokmak aku banyak kucing..kucing bukan seekor...5 ekor gitu..sedapla Fayel membuli kawan kawan kucing nya...banyak2 kucing tu ada seekor kucing nama Odi menarik minat dia...Odi ni pun nagadap je Fayel..sudah nya apa saja buat...nak ada odi...makan kena odi teman...mandi odi duk depan pintu...hahaha....apa pesen ko ni nak...nak cilok odi balik KL tak dapat restu...heheh..sian Fayel...nampaknya kitaorg plan nak cari seekor kucing kawan ngan dia...balik rumah pun tanya.."mama nak odi"...ehh teringat aku mimie kucing aku dulu ..kalau ada mesti kawan ngan Fayel kan..sobssssssssssss sedih

Ok berbalik citer balik kampung...2 hari rasa kejap je..liat nak balik kg..napa eh balik kg tenang je rasa....tak de masalah macam macam....tahn ni raya turn balik muar yahooooooooooo....whoot whoot...turn aku ...sakan la aku hehehe..jangan jeles ye bang megat....muor kita ini tahun...nak makan mee bandung...kopi 434..rojak petis bus stop..mee siput kuah kacang pehhhhhhhhhhh...ok bye


perjalanan jauh tak kurasa....anak dan papa duk depan....gether gether

Rileks ar kat belakang minum starbucks...


Yeayy dah sampai jumpa tokmak....fayel panggil moyang dia nenek..tokmak dah umur 75 tahun ni.

First sampai salam perkenalan dulu kawan kawan dia...hai kucing...



 Ok dah mula mesra....sesama mengadap tido

 Mama nak Odi...Odi pasrah rela di buli Fayel...Odi walau bagaimanapun tak dapat bawak balik KL..sampai rumah duk tanya...ma nak odi..alahai....





10 comments:

Lavender violet said...

hahah comel je odi muka pasrah...

diana aziz said...

sekejapan je fayel dah jadi big boy.. muke odi tu mcm pakse rela je kena buli.. muka redha.. hahaha...

MimahAjil said...

Owh..kg Kak Mimy kt Serom ke?kteorg kalau blk sgmt..rajin gak jln turun muo...g tanjung makan asam pedas...thn ni turn raye kijal 1st..

aznor ibrahim said...

kesian odi..haha pasrah beno rpenye

Ayu sukatiakula said...

sama le kita. kampung arwah tok kat muo jugak.. mee bandung, kopi 434, satay bus stand bentayan tu mmg signature. mesti sebat kalu balik muo kan.. serom ngn gersik x jauh mana pun

Shasha Azmar said...

kak mi..ko meman nak kena cekik kak..kan ku dah rindu nak balik penan...cissss.... :-p

Liyana said...

comelnya fayel tido ngadap2 dengan kucing tu hehe

Amanda Suria said...

risau plak mama long tgok fayel pegang kucing cenggitu...aduiii...

Anak Lebah Comot said...

kak mimy...kampung dekat jer dengan umah mak jasmin...kita duk tanjung gading....belakang jalan jer dah sampai kg akak....

Mar Mansor said...

kawan2 fayel menyambut fayel..uit..comel betul fayel & kucing2 tu

Google