THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 May 2014

Sayang Mak Ngah Baby Zayyad

Alhamdulillah syukur dapat anak buah baru....ini adalah anak buah aku yang ke 4…….baby baru adik aku Ekin..ala adik aku yang kawen last year…eh macam la korang kenal…hahaha kot ada yang kenal aku sure kenal Ekin ni..sebab kitaorg rapat sikit macam kawan …so bila aku tau dia mengandung aku la orang paling happy tahap max…bila tau baby inside tummy boy..habis semua baju baju Fayel gi peturun kat anak dia…nampak tak orang excited sangat ni nak baby hehe…tumpang manja ngan baby ekin la…Ekin pun dah puas manja kan Fayel..now kita tukar pas baton lak…

Dengan kelahiran anak ekin..bertambah la cucu tokmak dan atok…dah masuk 5 yaww…meriah dan kecah la rumah…dah semua duk rumah tokmak kan…baby ekin tak tau cane…Ekin kata maybe tokma jaga kot..tokmak pun sukarela la jaga cucu…semoga tokmah diberi keizinan dan kesihatan yang baik ..amin…doakan juga tokmak dapat cucu ke 6 lagi hehehe…anak aku la heheh…adik fayel…memoga ada rezeki itu amin

Ekin bersalin 10 May 2014…bersalin normal 3.3kg…kisah nya adik aku sebelum bersalin …macam tak percaya jugak dia dah jadi ibu…Ekin ni paling takut jumpa doctor..makan ubat..sebarang urusan medication memang tak nak sebab dia pengecut …makan ubat demam pun kena tumbuk hancurkan…dengar citer siter sakit bersalin mata dah berair…takut mengila…lagi sedap la aku goreng citer kan…sakittttttttt sangat hahaha…dah lari masuk bilik air menangis…hahah alkisah..dan bila aku dapat tau dia bersalin normal..aku rasa bangga ..tahniah kat dia…dipermudahkan jalan..tak ambil masa yang lama untuk bersalin…

Nama baby Ekin buat masa ni diberi nama Zayyad..nama full rasmi tak daftar lagi…tunggu official surat beranak keluar…..so kita calling Zayyad dulu ye…budak mata sepet…kuat menyusu heheh…comel sangat…lahir je dah pandai menyonyot nenen…beza dengan Fayel dulu…makan masa lepas urut baru pandai menyusu badan…

Reaksi Fayel adik baru..dia adalah protes hahaha..kadang dia poyo..yer la sebelum ni ekin & husben dia Zufar sangat la memanjakan Fayel ni…now dah kena behave..kitaorg memang takut Fayel..dia paling ganas..kadang konon konon nak cium baby…dia bukan kira..kepala zayyad  dia nak tarik…seriau darah mak nak…pastu aktiviti terbaru …panjat playpen baby..huwaaaa…menakutkan….memang Fayel dalam pantauan…kena control langkah dia…kadang datang angin poyo dia nak sayang bibi…pastu auta dia korek mata zayyad…adehh…kadang ada sikit jeles..kalau semua tak fokus dia…teriba majuk…hahahah alahai…tetiba terbanyang ada anak 2 hehe…bestnyaaaaaaa…doakan aku ye..ok sekian..tahniah adik ku Ekin..now dah melangkah jadi ibu… so pasni kita ngedate dengan anak anak la ye....heheh selamat hari ibu jugakk


Assalamualaikum ..fresh baby zayyad...daddy dia hantar pic wasap...tak sabar nak tium 

Alololo...berlesung baby zayyad ni....

Mak ngah tak sabar terjah Hospital...nak dukung dia...comel si sepet ni


Fayel start dah..memula nak sayang pastu mengusik adik...

Feeling mak beranak dua kononnn..amik aura heheh...tu Fayel dah cakap tu .."mama tambah adik satu lagi"....heheheh..







6 comments:

CikNaa said...

ada iras-iras fayel la..

aznor ibrahim said...

ha..ade iras fayel baby ni

diana aziz said...

Comelnye baby ada lesung pipit...... rare.. hehe

amal said...

alolo comelnye ada lesung pipit!

fiefa said...

haii.. Nak invite join contest and giveaway http://fiefa9009.blogspot.com/2014/05/fiefa9009-mom-baby-contest-and-giveaway.html..

hope to see you..

mrs kayrul said...

rasa macam baru jer baca kisah adik mimi kahwin tup2 dah ada baby...tahniah ye mak ngah

Google