THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 May 2014

Mood "Fly to USA"..

Salam..maafkan aku blog terbiar..lantak la terbiar pun...hari tu mood angry bird..sib baik dah reda....baru nak reda,,,tetiba akak nak fly US uolsss...tengok dengar US je dah terbeliak mata....hamboi baisa dia tu ...melihat kemampuan akak ye....heheheh tengok korang tak caya kan.....ok fine la......takpe sedar diri...hukhuk

Minggu ni sibuk sikit last minit Boss dapat invitation gi US...sebagai PA apalagi kelibut la haku nak tengok preosedur macam macam .....gi US kena ada VISA...boss Visa pun tak ada...panik attack kejap aku...cari solution nak setel kan VISA boss ni...kang tak lepas naya aku ....wahh dah macam aku gi US lak...hehehehehe...fefeeling ni...mau tak nya fefeeling..check how to apply visa...isi form...dah la orang punya...setel bayar visa bank...paatu supporting doc  prepare nak interview...oh aku tak senang duduk ni..interview arrange by next week...boss nak gi middle June...ko jangan debor nya aku lain macam ni....

Ok sebab aku mood debaran lagi ni ....so tak banyak nak story ke hapa....nak cari flight pulak....mana best transit...survey hotel...wahhhhhhhhh berangan ke US lak aku..heheheheheheh....takpe la boss tak buat untuk boss pun dah feeling oberseas sangat ni....sambil buat dengar la lagu miley cyrus- party in usa...amik mood amik mood....oh USA here i come...eh no la my boss will come....ok boss sila beli coach sebijik..lipstik NYX  ...harapannnnnnnnnnnnnn ..


USA USA.....mood USA minggu ni selagi tak setel laaaaaaaaa


Silicon Valley boss aku nak gi ..kata nya pusat IT terbesar kat California


5 comments:

Allene said...

nnt kakmi nak g us senang la.. da tahu caranya... ihhiih

Aeen said...

xpe kak..nxt time mana tau kalau ada rezeki nak gi sana..akak dah tau prosedur dah...:)

aThidEaN said...

tringt zaman saya kelam kabut apply visa nk gi uS. mmg kena interview pon. dah la tmpt intervw tu org dia tinggi duduknya, kita berdiri, mcm kecik je. tp yg intrvw sy tu org bangsa cina tp citizen US. ok la. mmg dia tgk details supporting doc semua tu.. amik masa gak nak intrvw tu..nk masuk kedutaan tu dah scan beberapa peringkat.tak tahu la klu nk masuk white house mcm mana scan nye. dari pondok polis depan kedutaan, kat pintu gate, kat pintu masuk n pintu kaca sebelum masuk tpt apply visa tu semua kena scan. dulu kn bukak kasut. tak tahu la skrg.
tp worth it, dpt 10 tahun biz visa. 2019 nnt baru expired.hahahah, tp ntah bila la nk gi us lagi tak tahu la ..

transit mana nnt kak?
saya aritu transit kat munchen..turun kat dallas..

kena book n bgtau siap2 halal food klu tak, kelaparan gila dalam flight dia bg makanan x halal. kat kaunter check in kena ingtkan lagi pasal makanan halal, kadang dorg lupa. sy aritu makan sneakers je sepnjg berbelas jam flight sbb dorg tak sediakan yg halal wlpon dah request. last2 dorg ada vegetarian food, makan je la.

doakan rezeki akak plak ke sana..:)

aThidEaN said...

oh ye nnt leh amik visa kat menara apa ntah tk ingt nama sebelah klcc tu. tak yah amik visa yg dah siap kat kedutaan dah. sekali je la gi kedutaan. 2-3 hari pastu baru visa siap n gi amik kat wisma tu..apa nama tak ingt..hehehe..

diana aziz said...

Nana mmg xde pengetahuan lgsg cemana nk apply visa ke ape. mklum la diri sndiri pun tak terjejak lg ke oversea. bos pulak xde la nk melancong smpai luar negara. matikk la klu nana kne buat semua ni. nanti blh rujuk dgn mimy kan.. hehe

Google