THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 November 2014

Tumpang Melaram - MIDA Happy Night Annual Dinner 2014

Hi Salam....kejap ada kejap takde....hehehe....hari ni update sikit la....mesti kena stori sebab nak buh dalam blog....so nanti leh buat rujukan akan datang....aku kalau bab dinner ni mmg suka...bahahah..geng aku panggil Minah Dinner....aku suka sebab melaram cantik cantik feeling retis....lama tul aku tak jejak dinner melaram ni...TM dinner now dah sempoi je tak de bling bling....tema bola la..tema F1, tema superhero..yang pada aku adalah senang saje nak cari baju..tak yah pening pening pikir nak mekap ke apa....ye aku suka mekap so mekap adalah perkara penting untuk aku berdinner..over kan peel gini...hahaha

Weekend baru ni aku sibuk je join kawan aku join dinner opis dia...Zura keje MIDA...ala MIDA (Malaysia Investment Development Authorities)...sapa tak tau MIDA tu agensi under MITI Gov...yang ni korang google la ...tak kose aku nak explain..bila Zura ajak ..nak gi tak dinner MIDA....eh mesti lah nak gi...memang kesukaan...pulak tu laki dia pun sepeel laki aku memang tak baper gemar dinner ni...memang yes sangat la...so sebulan di beri maasa....tema awal awal zura dah bgtau..."Color Block"..wow wow....menarik ni....

Preparation dinner ni mengalah kan aku staff MIDA...hari hari boleh dikatakan aku call Zura...misi pencarian baju hahaha...Zura ngan budak opis dia tergelak ngan peel aku...ye aku memang mcam ni...kalau ada dinner aku beria....ko dah kenapa...opis orang ko yang panas...hehehhe...excited gamaknya....hari hari la aku buka website PopLook ...aku plan nak pakai dress...sopan muslimah kata ko...sebelum ni dinner aku semua skirt pendek atas lutut...so sejajar sudah berhijab ni..sopan sikit ye...kemain aku saved banyak dress kat PopLook...punya rambang mata nak buat pilihan...anyway tq PopLook Curve sebab ada cutting dress lawa lawa untuk plus size macam aku...so dah tak payah susah payah cari plus size...gi je terjah PopLook Curve...

Ok Story hari dinner la..dah berlangsung jaya nya sabtu lepas....kat Hotel Istana...aku hire tukang mekap datang rumah...amboiiiiii...dengan zura aku paksa gak....sila mekap jugak....aku survey mekap dinner dengan harga berpatutan dan cantik...dalam bajet la...tak mo mahal mahal....yang penting muka touch up...aku search je hashtag kat IG...aku jumpa sorang sis ni nama dia @wannorahmakeup....tanya je berapa....caj RM70 adalah berpatutan...no caj transport seabab dalam KL...ok je....so mmg dah confirm pilih dia...caj murah..mekap pun ok....ok book...sis ni datang punctual...dia mekap pun teliti...rasa comfort...aku bgtau nak mekap macam mana aku nak...ok dia follow....tq sis so aku rekomen korang ada dinner, photoshoot, tunang, kahwin..follow ig sis ni ye..@wannorahmakeup..

MIDA nya annual dinner tema dia "Happy Night 2014"..Happy dalam erti kata ceria warna warni...so memang malam tu merelip la orang pakai colourfull...sporting staff staff mida ni...memasing kemain melaram...so tak janggal sangat la aku rasa...sebab ada yang lagi over pun ada hehehe...show diorang pun best...persembahan adalah dari staff MIDA sendiri....superb....pandai menari...pandai nyanyi...terhibur...kalah retis wehh..memang enjoy....baik laki pompuan...sama je sporting atas pentas...artis malam tu Harith Iskandar dan NIng Baizura....NIng Baizura of course la best gile oitttttt...artis memang terbaik sporting..peramah...so ofis sapa ada dinner..sila amik Ning Baizura hehehe...terhibur celoteh dia ...kelakar langsung tak boring...

Dinner tamat jom balik...Tq my babe Zura...tahun depan sila jemput lagi je nak dinner MIDA..MIDA ada keje kosong tak ...best pulak MIDA ni...eh TM pun best...ngade la nak compare compare...heheheh tak malu...kiki...i like melaram laram ni fefeling nak gi anugerak la ropa...heheh..ok sila layan gambar..fuhhhhhhhhhhhhhhh berjaya jugak aku update blog....heheheh


kad invitation

tukang mekap rekomen... follow ig @wannoramakeup...best budak ni...mekap teliti...punctual...


hasil selepas makeup heheh...orang sebelah zura kena paksa mekap

selfie dalam kete till makeup masih segar..huhuhu



dah sampai hotel istana..posing dulu...bajud ari poplook suraya namanya....size curve

gi toilet sat touch up hahahahah pantang

MIda night dah nak mula...awal awal perform by staff MIDA yang happening..tak payah retis diorang je dah memang best

Selfie jap ngan zura...minah ni bzzz jaga attendance


aksesori mak datin hahaha...sekali sekala

 kena tinggal sorang so aku selfie untuk hilang kan boring wakakkak...fefeling retis gi anugerah ....

 tak lama pastu baru zuran dan kawan dia alya sampai.....

menu malam tu chinese food..sedap gilo ...aku makan bertambah ...ah peduli apa...course dia banyak...


Toilet Hotel Istana yang cantik peposing....gaya ku malam itu..bila lagi sesekali melaram....lepas geram la...bukan hari hari kannnnnnn

 My bff zura....tq darling ngajak..tahun depan ajak lagi ye

 Zura, aku , alya...heheh selfie toilet


show artis malam tu yang ditunggu ramai..Ning Baizura...bestttttttt...harus ku puji ini la penghibur sebab tak boring...pastu tak berkira lagu nyanyi banyak...miming puun boleh....


Rahsia kasut malam itu RM10 je...hahahah penyelamat tak yah pakai heel....yang penting dalam cahaya malap merelip uolls












11 comments:

cik ina do do cheng said...

baju ,tudung ,make up semua cantik
: )

Allene said...

hahaha yang last kelakar... cantik la zura malam tu.. cm anak dara..

Lavender violet said...

lawa giler make up..
tq kak mimy update sal dinner ni
hihii

Ann Ishak said...

memang selamat sangat, kain meleret so kasut tersorok terus :)

Liyana said...

yeayy! akk update blog. rindu nak baca celoteh akk :D

cantik nya mekappp!

Liyana said...

cantik akak make up!

RedLife2Love said...

cantikknye kakmi. baju poplook tu mmg sesuai dgn akk.

Myza said...

nak tanya, dress poplook yang sis pakai ni size apa?

Alueyah said...

kak buatlah tutorial makeup..
u look very stunning kak
cantik sesangat

ajor key..tenks

Fairuz Hasni said...

Boleh tahu x size bju yg sis pkai utk brand poplook sbb sya x tahu size yg ada

Fairuz Hasni said...

Boleh tahu x size bju yg sis pkai utk brand poplook sbb sya x tahu size yg ada

Google