THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 October 2014

#20factsaboutme

Sibuk gak hashtag #20factsaboutme....orang buat kat instagram ...aku buat kat blog...sebab malas nak menaip panjang kat IG..lenguh  menaip..tulis blog aje la..lagi pun blog ni dah dipandang sepi...kesian tak..ok la buat modal tulis blog je ni...huhu

20 pasal saya...aku pun kemain sibuk la gedik nak selongkar pasal diri..dulu pernah la buat ...20 pasal diri sendiri...i ...yang nk tau aje la ..tak nak tau sudah takpe....lalalala....fuh nak pikir pasal diri sendiri amik masa berhari hari nak siap kan ....dan akhirnya ini la dia...

#20factsaboutme

1. aku pernah jadi orang HR sebelum keje setiausaha...so aku tau la serba sedikit rutin prosedur keje HR ..akta pekerja semua...so jangan kelentong aku bab law act ye huhuhu...aku HR sporting katanyaaaaaaaa....ok nak jugak amik la heheheh #orangkata

2. muka pernah ada jerawat tebal 2 inci masa form 3....benci budak laki ejek muka hodoh comot....pffft ...camana boleh licin refer pakar kulit tau...seignat aku krim tu pakai malam je..macam magic jerawat hilang...padan muka dak laki yang mengejek tu ....rasa nak cari balik krim tu tak ingat nama..tp  terbaik la...pakai malam saja...muka akan merah terbakar...huuh

3.SPM sgt bodoh...tang math ..aku sampai sekarang benci matematik..i hate uuuu...sebab tu aku tak terpikir nak study sbb tak nak jumpa math hahaha...jadi secretary cabuk la ko ye smpai pencen

4.Tak suka tunjuk emosi depan orang....kalau boleh nak orang nampak aku takde masalah...aku tak suka heret orang sama hadapi masalah aku....tapi suka tak sengaja libat dalam masalah orang..acana tuuuuuuuuuuuuuu....pffffttttttttttttttttttttttt...jarang sekali moody…aku nya prinsip BIAR RATIONAL JANGAN EMOTIONAL…aku tak suka babitkan orang lain dalam hal aku…seboleh2 nya aku akan makesure aku sangat happy ..always smile walaupun dalam hati mood aku tak baper ok….aku tak pernah amik hati apa org nak cakap pasal aku....biarkan lahh...menjaga hati orang penting bagi aku tapi ada limit yer..jangan sampai pijak kepala aku plak..

5.Ramai dah tau dan nk bagitau lagi....aku takut ayam...memang takut gile ayam....why??? benci kepala merah berjambul balung tu...pastu aku rasa ayam tu muka sombong berlagak..ee ngeri la ngengok muka ayam tu.....tapi makan ayam takpe....hahahaha...ayam dah mati bukan nampak balung..rite??matikk aku pasni orng pedajal aku ayam..larikkk

6.Kaki shopping dot com tapi murah murah...duit takde pun akan bagi ada soping punya pasal....huhuhuh...pastu kepuasan kalau tengok soping murah dapat banyak2...perasaaan feelinggggggg wow hebat aku soping banyak nyaaaa padahl satu barang RM2...hihihi

7.Perangai mengelabah cepat panik...susah nak calm...pandai suh orang calm..tapi sebenarnya tak..aku la paling kelam gelabah...peel tak leh ubah...mengelabah datang bila spontan ....mengelabah tahap boleh jatuh bila jalan...haa gitu...kadang MS.BLURRY…orang dah habis citer satu bab aku tak paham2 lagi…kena label lembsss la…

8. Suara kuat...dah cuba slow kan cakap syhh tak bolehh...selalu kena sound di mana mana...syhhh...maafkan saya ..suara saya memang tempik tp tak bermakna marah ye..suara je ada nyaring sikitttttttt....eh banyak..volume cannot controlll

9. Mahir memandu kete manual dari automatik...nasib la kaki tak pernah rileks di kala jem....dapat laki pun suka kete manual...sudah nya dua kete manual......tu yang lagi terror....eh angkat bakul...jom drft bukit ada berani hahaha...balance gear n clutch kena pandai

10. tak kisah apa orang nak cakap pasal diri aku...tak kisah bukan sebab aku tak alert...tapi ahh lantak ko la...nak kawan ke..nak benci ke...tak suka kawan ke...ada aku kesah...gituu ayat ala diva sangat la ko kan...#silajanganfollowpeelgini..i am outspoken person ..direct person..u can talk everthing to me...either tak suka nk kritik...sila kan..sorry bukan jenis makan dalam...simpan...bagi aku terus terang tu penting dari potpet belakang...

11. Aku GEMUK..heheh ye la betul kan...dah kata pasal diri....bila nak kurus...ntah...gemuk pun gemuk la...nak isi ke boleh bagi...hahaha janji gemuk vassssss ..vasss ke...hukhuk matik la kena keji....keji la.....xpe...senyum je...bahahah....#kangadayangkenasmackdown

12. Dah ada list senarai nama next anak ...huhuhu...tanda tanda next anak tak diketahui bila..tunggu aje la bila..tapi list kemain panjang berjela...salah satu nya kalau girl PUTRI NAN NAURAH ANABELLA...pehh..sila jangan amik nama ni copppppppppppppppp......sapa amik siap dia..hehehe doakan saya ye apa apapun...


13. Bab kemas mengemas ni ada kantoi skit…aku sekali kemas habis sumer barang aku buang…pastu mulalah aku menyesal buang…tu malas aku nak bersunguh mengemas…tang datang angin rajin aku akan mengemas sekemas2 nya …selalunya seminggu sekali la…tupun kalau tak der pemalas meresap


14. Tabiat buruk suka sangat bertangguh cam keje opis or keje yang aku mmg tak suka nak buat maka dengan itu aku akan ignore jekk ...tapi last minute aku kena gak buat...baru la kelam kabut kan…baru lah ko rasa nak terberak time tu jugak..padan muka..kalau blog tu kemain lagikkk lajuuuuu...habis aku kalau BOS aku baca ni...ya ampun ( opss baca ke??)


15. All rahsia story mory aku lebih suka share ngan EMAK aku…bkn tak percaya orang lain..ada gak citer tapi walau camana pun tetap aku cari mak aku…walhal aku tau kadang citer aku yang balik kena marah …lantak le yang penting aku citer…aku mmg tak leh sorok citer ngan mak aku.rasa macam ada yang tak kena…


16. I’m a FOOD LOVER…bab makan serah la kat aku…pantang ajak makan kat mana sekalipun aku sanggup…sangat enjoy la menikmati makanan….yummy…tengok la badan kannnnnn…tak kan la penternakan lemak berlaku dengan jaya nya….ada sesapa nak ajak makan...jommmmmmmmmmmmmmmmmm


17. Disebalik nama penuh NORAZALIMY...nama ni sebenarnya bukan parents bagi..tapi mak sedara bagi sebab nama ustazah kesayangan dia....errrr maaf saya tak jadi ustazah...ustagajah lagi ada kot......hihihihi....


18. Selalu gaduh manja ngan anak sendiri... FAYEL la.....hehehe dengan budak umur 2 tahun pun leh jadi kawan gaduh fight...ye tapi hakikat....berebut tab/henpon..berebut tv..berebut air...berebut seat kete....kalau tengok memang kelakar...kadang berebut apaknya jugak...."mama punyaaaaaa...tak ateyel punye"..sudahnya apaknya memang sentap sebab bini anak rebut rebut...rumah duduk ber 3 adalah serupa 10 orang....riuh rendah bising


19. Suka tengok orang pakai shawl kemas siap pin bagai ...tapi bila aku pakai ...terbelit belit rimas sangatttttttt...pastu macam geli je kena pin dagu....adehhhhhhhhhh....disebabkan galak nak shawl...berkira kira mengeluarkan shawl instant keluaran sendiri..eh sempat lagi bisnes dalam ni wakakaka..agak agak nak beli tak.....#jangankecamsaya

20. Bukan peminat fanatik bola...tak minat langsung perihal bola...tapi berlaki kan seorang fanatik bola...bukan setakat menonton tapi tetiap minggu 3x main bola...memang selalu jadi bahan gaduh sebab bola...lama kelamaan dah boleh terima minat dia bola...


shawl instant merah mak ngah menyala ang ang ...heheh selit dari 20 tentang saya di atas...konon nya nk buat tudung instant sendiri..agak agak minat tak..yang pasti pinless..huhuhu #sempatlagi


Ok bersama kawan gaduh baik manis masam...hari hari gaduh pun baik jugak...tetap cari ketiak mama kan........

























7 comments:

Lavender violet said...

cantik shawl kak mimi tu..
jual laa hehehe

diana aziz said...

ok, silakan jual shawl itu.... btw, gambar2 skrg dh cntik... lenovo kan..

safurara said...

saya pon terjebak kak.berinstant shawl! hehehehe.best pakai.kak nk buat gak lah entry gini.hahahaha

Nadine said...

no.21 sgt kelakar plis!

tergelak2 i baca blog u ni ha! :D

Aeen said...

senang je pakai instant shawl ek kak..

Mar Mansor said...

cantiknya shawl instant tu..sangat berminat

Bitt (double IS) said...

cantik shawl...k tau dah pasal mimy!

Google