THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 October 2014

Hari Raya AidilAdha Orang KL

Ok mood raya lagi ke...Selamt Hari Raya AidilAdha...atau orang panggil raya haji..raya korban...biasa raya ni meriah di pantai timur...yer kot..tahun ni AidilAdha kat KL aje...biasa memang kat KL je...jarang beraya balik kampung muar or johor..sebab cuti sehari je pun...cuma tahun ni cuti double sebab ganti...tapi tak balik la...raya rumah mak aku je sebelah rumah ...hehehe.... 

Sebab tak balik kampung..jadi juadah raya kena la buat....mak aku cakap dia tak masak meriah...bihun soto saje....jadi nya aku masak berat sikit la....so menu aku tahun ni nasi arab ala ala orang melayu...sebab lawan ayam masak merah...kari daging kentang...pastu buat salad salata arab..hoii bangga menjadi lak salata arab aku...masalah aku ialah tak reti nak masak dalam portion banyak....hahah..pertama kali kata ko....dan kali ni ada kawan kawan datang beraya..adeh mood gelabah jugak...jam kul 11 nasi dan lauk nk habis...huwaaaaa malu gile kot

Kena praktis masak banyak ni...tak nak jadi macam ni lagi...hahaha...raya haji ni mood bajuraya bias aje...takde la kemain galak berbaju baru....tidak le...biasa simple je pakai je apa dalam almari...bukan raya kemana pun...baju raya aidilfitri pun boleh je ulang tayang...paling best...laki aku tak pakai baju melayu pun...sarung tshirt jeans...adehh...kemain beria aku n fayel...dia leh pakai jeans tshirt je....nasib la naak bujang aku sporting...galak dia berbaju melayu biru pastu posing ngan mama nya...selfieeeeeeeeeee....

Raya haji orang KL kul 1 je dah blur...tak tau nak buat apa...so gi beraya umah member dekat dekat aje la..sedara mara KL tak ramai...raya umah mak sebelah aje...berkumpul adik badik..ekin balik umah mertua kat kelantan...so ala kadar saja family aku tahun ni...biasa biasa aje.....gini la raya haji/korban orang KL yang tak balik kampung hehehe...lain meriah di kampung kot...sesapa ada buat korban...kami ni tunggu daging korban aje....ok sekian raya haji orang KL yang biasa biasa aje ni..


Sebelum raya ..orang KL tak balik kampung...jalan soping mall makan makan...tak masak rendang gini la heheh

Menu Nasi Arab licin pukul 11 pagi...tak sangka lak hot ecehhhhhhhh.....

cap mama dan anak OOTD pagi raya haji....tang apak aku sentap ...berseluar jeans saja...grrrr....ni bukan baju raya..mix match saja...


Berhari raya sebelah rumah saja...jauhhhhhhhh kan...hahaha


Tetamu raya haji mai beraya...dari perlis raya KL...tq sha n family datang...


Pastu gi beraya rumah IKa pulak...sessi raya KL katanya....puas la anak main ..mak mak sembang...


___________________________________________________________________


Iklan

Kimono Chiffon Long Cardigan...

- Labuh
- Cantik buat kebaya
- Material Chiffon jarang
-Fit until size 2XL


RM60 termasuk postage


berminat 
whatsapp/ telegram : 0122056935

4 comments:

Wawa Yusoff said...

Alahaiiii... jatuh cinta la pulak dengan cardigan ni!

DYatie said...

Selamat Hari Raya Mimi. Yatie mcm biasa raya je balik Ipoh. Btw, cantik nya kimono cardigan itu!!!

FadlinaMokhtar said...

Kita pun raya key ell.
FAD

adda syuhada said...

banyaknya juadah..salam aidiladha..

Google