THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 June 2014

Ubat Sakit Lutut dari Makanan Sunnah Terbaik

Salam...jenguk blog semula...mood aku sebenarnya zero memikir sakit lutut yang tak baik baik..selain fisio treatment...doc bagi gak ubat ..biasa sakit lutut ni glucosamine la..biasa dengar tak...so doc bagi ubat glucossamine nama CONART...fungsi sebagai pelincir sendi....untuk kesan yang baik kena makan 3 bulan berturut...errrrrrrr makan kadang skip gak..kadang ingat makan..camana nak baik kan...lagipun dah bosan banyak sangat supplement nak telan...

Sampai la satu hari aku mengadu sakit kat sorang akak opis matte...mana tak nya mulut bising gak la...duk sebut sakit sakit...nak bangun dari duduk sakit sangat...kak faridah rekomen satu pil..hmm kira mcam supplement..dia kata supplement ni dari makanan sunnah ...kilang pun dari saudi Arabia...kandungan dalam tu terdiri dari makanan makanan sunnah..memula aku acuh tak acuh...sebab tak familar pun nama....hati hati jugak nak makan sembarangan..

2 hari aku perap ...nak makan ke tak...puas aku menelek baca...siap google bahasa saintifik bahan terkandung...hhuhu macam doktor dah ...aku paranoid ...yerrr...kang tak memasal kang...tanya laki aku...dia cakp try je la makan...tak cuba tak tau...ok la...yang buat aku terasa rasa nak makan...ayat yang tertera " orang arab kalau makan kambing seekor 4 orang tak pening tak pitam kerana mereka banyak makan makanan sunah nabi, kurma, buah tin, habatusauda , zafaran dan lain lain"...errrrr yer sedikit terpengaruh lalu tanpa was was ku telan 2 biji ...

Hasil review nya..jeng jeng...syukur kepada Allah yang menyembuhkan penyakit..semua nya dengan usaha tawakal jugak kan...seminggu makan sakit lutut dah kurang...aku dah boleh bangun dengan senang...tak sakit derita lagi nak rukuk sujud time solat...cangkung  toilet duduk pun senang bangun...dukung Fayel pun ok...kalau tak tu rasa kaki kena pijak siat siat...sakit gile...nak kata 100% tu belum lagi tapi dah lega sangat ..sakit berkurangan...bangun still kena slow slow tapi bergerak dah ok ...ubat ni bukan nk promote ...aku tak jual pun..tapi sekadar berkongsi...if kata sesapa ada problem macam aku boleh la cari memana ada jual ubat ni..ok...so bebas la kita tanpa sakit lutut yeayyyyyyy


Ni la pil dia...macam tak pernah nampak kat pasaran...ke aku tak pasan..harga pun tak mahal RM14.90 je

Sesuai la aku makan dengan condition sakit lutut melampau aku ni






Ayat buat terpengaruh hehehe...dikilangkan dari saudi arabia..kot yang biasa g umrah haji jumpa tak ubat ni
Pastikan original...kalau original plastik dalam dia warna hitam ada label AL Taqwa ye

Bungkusan pil itu akan di buka letak dalam botol ini ye

Kandungan dalam pil...siap ku google muahahahaha

Ok pemakanan nya 2 biji pagi...2 biji malam...pastikan minum air banyak ye


Selit selfie...wajah happy setelah sebulan menghidap sakit lutut...setiap penyakit ada ubatnya yang penting usaha kay...ceria walau hati gundah...rahsia kesembuhan melawan penyakit....Insha Allah











19 comments:

Syima Syaz said...

pandai telan pil mana2 ubat pun boleh ngap, i ni telan pil pun tak pndai...uwaaaa..... beli oste shaklee tu last2 bagi mak... uwaaaaa lagi

Aeen said...

Alhamdulilah sakit kaki akak dah beransur baik..lega dengar...:)

anum said...

Salam, nak beli kat mane, sgt memerlukan

Wawa Yusoff said...

husband sy pun makan ubat ni. mmg sgt sesuai dgn lutut dia.

husband sy dah tahap kena operate ntah dah berapa kali meletup dah. dia usaha mkn ubat ni, alhamdulillah...skrg mmg dah ok.

anum said...

Beli kat mane ye?

Nur Fathin said...
This comment has been removed by the author.
Nur Fathin said...

Bila kt mn ye? Sgt memerlukan ubt ni..
Sy baru 24taon..tp lutut skrg asyik rs lengoh..hrp ubt ni dpt membantu..

Nur Fathin said...
This comment has been removed by the author.
Nur Fathin said...
This comment has been removed by the author.
Nur Fathin said...
This comment has been removed by the author.
Nur Fathin said...
This comment has been removed by the author.
Nur Fathin said...
This comment has been removed by the author.
Nur Fathin said...
This comment has been removed by the author.
Mar Mansor said...

sesuai tak untuk orang yang dah berusia dan ada penyakit darah tinggi?

faizura razak said...

As salam kakmi.tumpang iklan ya. sapa berminat nk mdapatkan ubat sakit pinggang al taqwa ni sy ada jual.boleh sms/whatsapp sy 0125971875 zura tq

Ndra Jamal said...

saya sakit lutut dulu consume omega 3. alhamdulillah. lutut dah tak sakit walaupun berenti amik pil omega 3

nor fida said...

Salam, tumpang iklan ye, ubat lutut paling berkesan .... Gel amani

ADA IBU , AYAH ,NENEK ATAU ANDA SENDIRI MEMPUNYAI MASALAH SAKIT LUTUT?
SAKIT SENDI? SAKIT PINGGANG? SLIP DISC
BERTAHUN TAHUN MENANGGUNG DERITA, PERGERAKAN ANDA TERBATAS,
BAIKLAH DISINI...
KAMI ADA BERITA BAIK UNTUK ANDA
HANYA DENGAN SAPU SAHAJA
PENYAKIT ANDA AKAN SEMBUH
INSHA ALLAH... ANDA AKAN MERASA PERUBAHAN PALING LAMBAT DALAM 7 HARI
SIAPA YANG DAH GUNA PASTI PUAS HATI..
ANDA CUBA DULU BARU ANDA TAHU KESANNYA...
CEPAT PM SAYA UNTUK MEMDAPATKAN PRODUK TERLAJAK LARIS INI
HADIAH KAN LAH PADA IBU AYAH TERSAYANG

Untuk order
PM whatsapp /wechat / sms "GEL AMANI" ke 011 23611597

Rosman Alwi said...

Sakit Lutut

mila rahim said...

baru nk try tp terjumpa yg ni pulak...cmne..huhu

SKYLINE AL TAQWA: AMARAN KEPADA ORANG AWAM MENGENAI PENGAMBILAN PRODUK TIDAK BERDAFTAR.
- See more at: http://portal.bpfk.gov.my/newsmaster.cfm?&menuid=52&action=view&retrieveid=439#sthash.i5fxBwyW.dpuf

Google