THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 June 2014

AlimKids Module 6 - Animal Kingdom


Update marathon kelas playgroup AlimKids je la hari ni ye...bukan apa...ni kenangan buat aku...so aku simpan buat kenangan masa depan...dan rujukan masa depan especially aktiviti homeschooling..disamping dapat share ngan orang...

Untuk Modul 6 kelas dah start last weekend...setelah cuti sem 1 minggu ..kekekekeke...macam budak belajar Universiti lak ada cuti break...so Fayel tak gi kelas 2 minggu sebenarnya...so 2 minggu lama gak la break nya..bukan apa budak umur macam ni lama tinggal kelas dia jadi lemau ..hehe tak fokus...amik masa sikit la dia sesuaikan diri semula....ok takpe...dan 2 minggu tak gi kelas jugak...tshirt pun tak jumpa...heehehe..

Module 6 start dengan tajuk menarik iaitu "Animal Kingdom"...semua kanak kanak suka je dengan topik haiwan...oh lupa nak cakap setiap permulaan modul baru yuran adalah sebanyak RM200 untuk 8 kali kelas...ok ...so tak payah bayar pendaftaran RM150 dah...8 kelas tu lebih kurang 2 bulan..so anggaran sebulan RM100...gituu...ok paham kan serba sedikit bayaran nya...sebelum ni ada yang pm aku tanya berapa yuran alim kids....

Ok untuk aktiviti pertama kelas module 6 hari tu...kids belajar pasal binatang...hari tu kelas buat kraf spider...simple je tapi menarik...dan pelajaran baru untuk huruf U...ok biar la gambar bercerita..dah blur heheheh..


Selfie wajib gi AlimKids heheh...kelas last week pagi benor....9.30 pagi


 Sampai awal nak gi breakfast dulu .....lek lu isap kok katanyaaaaaa


 Ok kelas bermula...Fayel dah minat sangat sebab topik binatang ...kedepan nun dia ngadap


 Belajar huruf alphabet..mari belajar menulis U

Ok Fayel nya U yang memanjang tu ...

 Projek art ...making a spider


Ok masuk jangan salah lubang ye Fayel

Cuba lagi masuk nak buat kaki tangan labah labah

 Yeayy dah siap tampal mata....

Hasilnya...spider aka labah labah

Kawan kawan sekelas


 Hello bro...macam nak gaduh je rupa...dia gi baling spider nak pijak.... ..sentap mak nak


kelas dah tamat...mari berlonggok makan semua...heheh..Fayel over kan...makan gitu macam lapar sangat





















4 comments:

Allene said...

best fayel dapat belajar semua ni....

Ros Anis Rusli said...

comeynya spider fayel buat...seronok kan tgk anak pndai join n folow apa tcer ajar...

achiek anis said...

bagusnya fayel follow instruction...klu airis kelaut la...huhu

Anak Lebah Comot said...

bagus nyer fayel..good boy!!!

Google