THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 July 2015

Tema Warna Baju Raya 2015

Every year suka update citer baju raya kat blog...heheh tahun ni nak update warna pilihan....dah 5 tahun kawen.....almost la ..ada beberapa bulan lagi nak masuk 5 tahun...setiap tahun kena berlainan warna..dan sejak kawen ngan ngan aku ...bang megat pun terpaksa rela ikut peel wife suka sedondon ....warna kena tukar tiap tahun....warna mesti sama ye....anak aku sorang lagi...lelaki pulak tu dia sedondon ngan papa dia...aku je bunga sekuntum takde geng...so iolss meriah sikit lalalala...glam di pagi raya is a must....kalau ada anak girl harus aku gaya sedondon...belum rezeki lagi nak berbaby lagi...

Throwback 4 tahun...warna yang dah pun di jadikan tema....pink, turqoise, hitam, royal blue..so tahun ni apa?? ok mari kita eksperimen warna....warna asal adalah hijau epal...dah siap beli kain lagi aku ni hah...nak hijau konon tak nak beli siap...konon nak tempah design itu ala ala pereka fesyen uolss...huhu sudah nya tak jadi...warna hijau baju melayu yang aku beli siap tahun ni tak de sepasang dengan Fayel...baju melayu Fayel dan bang megat kena sama...serik tahun lepas mencari baju melayu fayel serata alam...tak jumpa size la..warna tak sama la...so tahun ni beli sama bapak n anak...tak nak fikir fikir dah...selesaikan 2 jejaka ni punya dulu baru cari baju aku senang hati...

Baju melayu beli siap dengan budak ofis....dia jual murah je RM75 dewasa...RM40 kids...boleh nau nau....untuk sepasang dewasa & anak yang tinggal ada warna purple saja....bbang megat kata ok la purple pun ok belum ada purple lagi...selesai baju melayu 2 jejaka...baju raya Fayel pun dah setel awal ..bulan mac termasuk kasut....pasal baju fayel share next entry ye...heheh.....baju melayu purple sudah selesai itu pun asik bertukar size je...paling agak sukar size Fayel...main kira ukuran baju tahun lepas...size 22 ingat kan tahun ni 24...tak muat....tukar lagi amik 26...ngam ngam sangat...tak berbaloi nanti pakai sekali....tukar lagi...size nya sudah tukar 28..haiyooo besau badannya....

Ok 2 jejaka settle...mak nya pulak misi mencari purple....tahun ni aku standby dua helai baju purple...satu dress poplook...satu baju kurung corak purple...tak tau lagi nak pakai which one....rasa nak glam pakai dress ....rasa sopan ayu di kampung pakai kurung...tapi rasa nak pakai dress sebab plain...so nampak la sedondon habis kan 3 beranak...tak tau lagi cana....tungggggggu pagi raya...mana satu jadi pilihan purple ku....so tahun ini kami geng purple...... tudung lak tak cari lagi...tudung kenan naelofar tapi cheapskate...kedekut sikit....nak beli mahal sayang...nak meround kenanga or jalan tar cari tudung la. weekend ni...adeh malas pulak nak jalan....bulan puasa ni memang aku tak jalan memana lagi cari barang raya ...macam takde perasaan maybe sebab dah beli baju raya fayel awal...semua baju pun order online...tu la pasal kannnnnnn....



test test abam kacak...baju ni size 26 terpaksa di tukar ke size besar sikit 28 ..,memula nak pakai tak nak pastu sikit sorang puji handsome tak nak buka pulakkkkkkk tunggu raya okehhhhh


tema purple kita tahun ni...purple banyak shades....mana satu purple ni...tunguuuuuuuuuu




2 comments:

intandayani said...

kitorang laki bini xpernah ade tema..ni dah ade anak pun tetap xde tema..tema redah je namanya

anis abdullah said...

Aku pun purple gak. Baju aku blm settled. Sabtu p pwtc jelah ada sale undee mood republic semua hijabis ada.
Kenanga pun nak p jugak...adehhhh...
aku je yang tak ada persiapan. Anak dan suami dah settle bulan 3 lagi. Haha.

Google