THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 July 2015

Ready Balik Kampung...Raya is Ondaway

Hari ni rabu masih keje lagi....aku cuti ikut bang megat....kalau dia kata cuti maka aku apply cuti....i follow jekkk....tahun ni raya turn belah Terengganu....kalau dulu aku macam emo emo raya negeri orang...now chill la...raya mana sama je pun....enjoy balik kampung jommmmmmm....Insya Allah akan balik tengah malam ni....bang megat pesen drive tetengah hening malam...dia dah biasa ...jarang balik siang...lagipun dia prefer tengah malam mata tak ngantuk dia tu burung hantu mata nyaaaaaaaa....kalau siang mula la tersengguk..tak kisah la bang asal kita anak beranak selamat sampai ke destinasi dengan selamat....

Aku akan bercuti direct satu tempat saja Terengganu semata....so takde pi sana sini negeri...Johor tak balik tahun ni...kot balik lepas raya kan...Tokmak Fayel dah beransur balik kampung pagi subuh tadi...hari ni kena bawa Fayel gi ofis...sapa nak jaga lak kan...Fayel tu dengar gi ofis mama memang dia suka la....suka tul dia datang ofis...dia fikir ofis ni playground ke...huhuhuhu....behave ye Fayel....hari ni ofis pun dah berapa kerat je yang ada....boss semua dah cuti....kot la kang balik awal kita chow kiki....



Packing baju Fayel nya dah setel 1 bag ...megat 1 beg...aku 2 beg...huhuhu ..packing anak dan suami senang je...paling susah pening kepala aku nya....hahaha...duk matching baju tudung...pening aku mikir rasa nak bawa satu almari..itu la perempuan kan..semua pun nak hangkut...ngan tudung berhelai nyaaaaa....baju tido, baju masak, baju jalan, baju basahan..gituuu...aku tak packing dengan luggage..buat penuh bonet...pakai beg biasa je...tapi sorang satu beg...yang benda kecik lain lain sumbat je...rasa malas bawa bakul kekeke.....


Buat semua terutamanya dari kenalan maya ku geng FB, geng Instagram, geng blogger  dan pembaca blog nurmimy dan yang mengenali diri ku seadanya.

Sempena kedatangan lebaran yang mulia ini, daku dengan rendah diri ikhlas dari hati atas sebagai makhluk bernama manusia menyusun sepuluh jari memohon maaf seandainya ada:

 Terkasar bahasa
 Tersilap bicara
 Terlebih gurau senda
 Tersentuh hati dan perasaan
 Termarah yang tak kena
 Tertanya tak tentu hala
 Tersasul yang tak sengaja
 Terpukul kat mana-mana
 Terpekik di telinga
 Terpinjam harta-benda
 Termoody tak semena-mena
 Terumpat kalau ada
 Terlambat tak ikut masa
 Termacam-macam lagilah yang ada kena-mengena

Semoga dimaafkan....
Semoga di hari lebaran nanti akan lebih mengeratkan hubungan ukhwah fillah kita sesama umat dan moga dilimpahi rahmat dari-Nya





























SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI       MAAF ZAHIR DAN BATIN






3 comments:

norey said...

selamat hari raya Aidilfitri mimi..
maaf zahir batin
semoga selamat sampai ke destinasi.

anis abdullah said...

Selamat hari raya mimy megat dan nufail.

mamy harraz said...

salam aidilfitri mimy.
bab mengemas baju ni mmg stress..kalau boleh semua nak dibawak
serius sy pun alami benda yg sama.
apapun selamat bercuti raya utk awk sekeluarga :)

Google