THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 August 2014

Raya Ke 2 dan Ke 3 Masih di Muar

Sambung citer raya eh..mood raya katakan...masih dalam bulan syawal....raya ke 2 masih di muar...plan raya ke 2 berjalan raya....pusing la sekitar muar, dan sewaktu dengannya melaka..akau bab berjalan memang suka hehehe..bersiap awal ....melaram siap baju mekap ....nak berjalan raya kata nya....biasa lah raya ke  2 ni pusing pusing rumah sedara mara sekitar...sampai satu tahap penat gile...akhirnya cari mee bandung muar terbaik...teringat dulu aku pregnant suka sangat mee bandung....tempat yang sama aku jejak ...makan mee bandung untuk aku tak cukup sepinggan ...mau kena 2 pinggan...lalala perut tamak gamak nya...beray apusing sana sini sampai ke malam...malam tumah nenek buat bbq dan aktiviti keluarga....sampai lewat join makan aje...huhuhu...5 ekor ayam licin...2 kilo daging licin...masak nasi tomato , nasi goreng...huhuhu...enjoy di hari raya bersama bbq gitu...

Selfie with hubby manja gedik ** muntoh..di raya ke 2....pic kasi large..baru nampak mesreeeeeeeeeeee

Fayel dan robot upah...nk gi jalan kena bawa robot robot...

 Selfie Fayel dan Zayyad...aduhai Fayel ..susah nya nak bergambar

 Fayel dan ootd nya...head to toe by polo kids...susah oi nak snap berlari je keje nya

Beraya dapat upah..sebelah rumah tok sedara ni kedai runcit...asik melayan fayel keluar masuk jenguk kedai runcit

 datang muar wajib pekena mee bandung...thorbaik...berbaloi tunggu orang ramai gile tunggu





Malam BBQ...family aku sampai dah malam..so join makan je huhuhu..semua dah ready




Raya ke 3 bye bye muar..nak kelik tganu dah....siap siap balik tganu dalam kul 3 patut dalam kul 12 tp ada tetamu beraya tak sedap la pulak nak balik awal...ikut aku rasa nak stay lama je lagi muar..tak puas hhhu...fayel pun nampak tak puas sebab muar kan ramai budak budak main....tak pe la anak ...kita balik raya turn papa pulak...kahwin orang jauh kan...redhaaaaaa...bagi chance pulak fayel beraya dengan tok nek pantai timur...sobbsss...bye semua sanak saudara ku muar..panjang umur kita jumpa tahun depan lagi raya...ehh next year turn bang megat la di pagi raya...hmmmmmmmmm so jumpa the next next raya lagi..Insha Allah....so raya ke 3 tu beraya di jalan raya pulang ke Ajil Terengganu..ada yang tanya jauh nya muar ke tganu...sebenanrnya dekat aje.. lalu segamat-muadzam shah...4 jam dah sampai....macam biasa bang megat bawa kete selalu mendebor kan akak...apapun selamat sampai jam 7 petang...

Pulang terengganu selfie anak beranak..Fayel oo Fayel...posing raksasa namanya..huarghhhhhhhh..pengaruh otomen sangat ko nak




7 comments:

athi FATHIYAH said...

jubah kak mi gmbar last tu cantik...

:)

raksasa payel

safurara said...

akk,nape baju akk lawa2.beli kat mana?

Mar Mansor said...

pekena mee bandung masa rasa..perghh terliurr..

puan.mila said...

kak mi..next time balik ganu helo laa..leh jumpe! Tehee..boleh tahan laki kakmi bwk keta 4jam dh smpai..laluan segamat-muadzam tu laluan mila dlu time study bt.pahat :-)

diana aziz said...

Mi, nana rase mimy sesuai la pakai baju kurung moden corak paisley instead of abstract. sb leh buat mimy nmpk kurus... :)

daela said...

Perghhhh...nakai sgt tu posing raksasa... hehe.. Mimy, Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin... :)

Cik Puan Eka said...

hai kak mimi. Lamanya tak jenguk sini tengok si fayel...

Nak wish hari raya, raya pun abes sudaaa hehehe

Google