THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 August 2014

#Throwback Raya dan Tema

Tak dapat nak story kisah hari raya lagi...tak sempat..pftttttt...so aku throwback semula la....sepanjang 4 tahun kahwin ni...memilih tema untuk hari raya..biasa nya last minit....tengok baju raya orang lawa lawa ...banyak gak kombinasi color yang cantik....dulu masa single tema ikut family dan adik beradik...now dah ada family sendiri lagi seronok kot menentukan tema ...walau kadang tu bertekak gak...tak sependapat bab memilih color...

Sepanjang 4 tahun ni...dari tahun pertama kahwin...color yang dah di pakai adalah pink, turqoise, hitam, dan terbaru royal blue...hehehe so tahun depan Insha Allah panjang umur...boleh la plan plan color apa yang belum jadi tema...tak terpikir apa pun...saja je ...tp tengok baju raya korang semua kemain warna warni di Aidilfitri...tengok merah rasa next year nak merah..tgk purple eh nak purple pulak...tengok kuning pun cantik..kuning gak ar..hehehe...tunggu la next year ....tak pikir apapun..now asik galak tengok baju orang pagi raya...wow wow...ngancam..ok kasi throwback la color tema raya pilihan


Pink sedondon first time raya suami isteri dan pregnant 4 bulan...2011...ni pink shocking tau..jangan memain bang megat pun pakai pink tau...pregnant punya pasal follow je apa bini nak..ingat kan baby girl sebab nak pink..rupanya boy

Turqoise yang tak dijangka...sebab baju raya aku tak siap color hijau emerald...plan b pakai ikut color baju melayu bang megat...istimewa tahun ni 2012 ni...beraya bertiga...Fayel pertama kali beraya...


Hitam the black metal raya hahaha...pun tak dijangka hitam jadi pilihan...plan asal gold...tapi tetiba rasa nak hitam sebab baju raya aku nak sedondon baju readymade aku....so anak beranak la hitam tahun 2013...


Royal blue...sebulan sebelum dah dipilih bang megat....dia memang berkenan color ni lepas tengok baju che ta kat tailor...kikiki...so yang the most royal blue ketara adalah baju bang megat...aku n fayel biru lain..sipi sipi je...lantak la dalam gambar nampak biru gak...tak sangka color ni menyerlah dan kebanyakan orang color ni....2014 anak masih sorang...eheheh






5 comments:

mynameismy said...

Selamat Hari Raya kak Mimi... :)

Allene said...

semua kolor diff. klu lin lebih kurang je kak mi

Chekgu Azrine said...

Tahun depan tema apa ek..
Akk pun dok cari2..hejehe

athi FATHIYAH said...

ada tema br syok nmpk sepakat gitu

Liyana said...

Perfect la kak :)

Google