THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 February 2015

Sembang Fayel 3 Tahun

Sempena birthday boy 3 tahun…nak story sikit la pasal anak bujang kecik ku..now dah anak bujang ye…abg abg sangat tapi masih tunggal…dia pun marah panggil dia abang…dia bukan abang…ateyel…ateyel adalah singkatan dari panggilan adik fayel…terlekat lak nama ateyel…sikit sikit ni ateyel punya…mama ateyel nak tu…ehh melekat ateyel sudah…jauh lari dari nama penuh megat nufail anaqi…mama buat nama manja Fayel…tetiba ada ateyel….pastu dah ramai lak panggil ateyel…ni gara gara bila orang tanya nama sapa…dia akan cakap ateyel…tak pun kalau bahasa intonasi sembang..dia sendiri bahasa kan ..ni ateyel punya…ah sudah jangan pelat bawa ke besor sudah… 

Yang mengikuti kisah Fayel dalam blog ni..dari dia dalam perut aku , kisah kelahirannya…pembesarana nya…tak pernah aku miss dalam blog ni…dan kini 3 tahun …yes mama jarang story pasal fayel….Fayel dah anak bujang ….3 tahun sudah…tinggi 104 cm…berat 20kg…..susuk tubuh agak tinggi dan besar ...kalau kata umur 3 tahun memang orang terkejut…sering kali disalah sangka umur 4- 5 tahun…soalan biasa dengar….”dah sekolah ?..huhu….baju baju pun memang beli size 2 kali ganda dari umur 3 tahun…tahun lepas baju raya mostly umur 5 tahun…rasa nya tahun ni up sikit 6-7 tahun…Fayel ni tak gemuk tapi orang tua kata badan bernas…factor genetik ..biasa lah mak pak gemm..tak syak lagi… 

Dari faktor badan yang besar tinggi itu…Fayel bukan pemakan ye…makan nasi sesekali kalau rasa selera ada tu…memang menambah…biasa makan lalu rumah tok mak …rumah sendiri…hmm alahai…grrrrr..asyik tak nak aje…ok tok mak masak sedap…fine ……Fayel paling kesukaan apa saja masakan mee, spagheti, bihun, …nasi kureng..kecuali tok mak saja masak…padahal kicap gaul nasi ngan ayam je pun…mama pun leh buat Fayel…Fayel suka makan berkumpul kekdahnya…kalau rumah sendiri just kitaorang bertiga je….boring letteww….susu masih kesukaan wajib…setia ngan 8 oz sehari 6x…susu dutch lady 123...dah susu murah je…senang dah dia…senang banyak kitaorg…putting & botol suka yang kartun ..so tak yah dah nak avent ke..pigeon ke….beli 2 for RM6.50 je…pampers pun tak kisah…asal kan jenis pants..biasa beli yang murah gak…wonderpet diapex…pampers pakai size XXL…. 

Belum boleh Potty train…pasti mama akan jadi singa or raksasa gorgon menyalak…dah buat baru cakap…gerammm…dah beli sepender kartun pun tak menjadi….papa dia cakap…takpe la tak yah paksa….nanti biar dia surrender sendiri tak nak pakai…….ok mama cool balik…kesukaan tv channel pun dah tukar…suka cartoon network berbanding Disney…buka Disney mengamuk…Kekadang channel ceria…sebab ada otomen…otomen fav…tune tido pun masih tak berubah…stil bangun lambat pukul 10-11 pagi…tido lewat dalam around 12-1 pagi…buat apa?? Tengok tv..wrestling mama…setiap malam keje dia wrestling mama…hempap hempap…dia pikir mama dia ni tilam ke??????????ngan papa ko berani tak buat ehhhhh 

Fayel ni dah besar…dia selalu kena jadi escort mama…aka bodyguard…aku biasa gi memana memang bawa dia…jarang aku tinggal…dia nya peel lasak fuh boleh tahan…memang gempita gak la kalau gi soping mall tu….ahh tak peduli……degil tu memang kena cubit..meraung la ko…pastu Fayel jadi sentap…dia sound aku..”tak nak kawan mama”…ok la tak kawan sudah…hahaha lagi la bising melalak…so gaduh la anak beranak…tapi dalam pada gaduh tu…dia juga adalah bff aku…tempat aku meluah …walau dia kecik tak paham apa…tapi dia ada perasaan…dia seolah faham kalau aku mengomel…tu pastu hug aku cakap…”sayang mama..lebiu mama”…tq anak ku…mama sayang jugak..anak pandai cakap ni la bestnya…ungkapan sayang bertalu talu...tapi camana pun papa always di hati kannnnn…huk huk jelesssss la.. 

Untuk anak ku sayang…mama papa doakan apa saja terbaik dalam kehidupan mu…semoga membesar dengan sihat…bebas dari segala penyakit yang memudaratkan….dijauhi dari segala perkara yang tidak baik…menjadi anak yang soleh….mendengar kata….hormat orang tua…apa saja terbaik dalam hidup mama sokong....nak jadi apa pun takpe...asalkan benda yang baik....semoga dah besar tak lupa pada mama dan papa ye…sayang ateyel banyak banyak peluk sampai ateyel lemas…….love you baby ...so much…



 Fayel dan gambar peposing 3 tahun...ala ala model la konon........

















10 comments:

Aeen said...

cutenya fayel kak...handsome..geram lak tgk dia...mmg ada rupa bodyguard...

Nailah Azman said...

Orang cakap anak lelaki memang elok kalau rapat dengan bapak. Hihi. Tak kisahlah memana kan. Janji dia sayang kita sama.

ameris said...

budak hensem dah beso. skali pandang mcm muka papa dia... 2 kali pandang mcm muka mimi lak..
happy birthday fayel.

diana kushairi said...

Besar dah kan dak Fayel...abang2 sgt dh ni..hensem....anak kita sebaya Mimy...tapi Afiq bulan 10 br genap 3 tahun :)

Syima Syaz said...

Makin hensem fayel....

Fayel jenis sasa. frame besar macam husband i.. MIL cakap asal beli seluar, kena kena lebihkan banyak sebab cepat membesar. lepas tu kena cari yang bergetah... haha...

next year fayel dah boleh prgi school ye... happy belated bday....

diana aziz said...

Hensemnya abam kawasan ni... :)

NM03 said...

hensem

Liyana said...

hencem boy fayel... rambut dia macam akim mewangi lah hehehe. nanti nak buat style camni ke faiq pulak hehehehe

ameris said...

bila nak buat bday fayel??

skuterlady said...

handsome boy lah...^_^

Google