THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 March 2015

Short Getaway Birthday Boy Fayel 3 Tahun - Gold Coast Morib

Entry kenangan yang kena cerita gak dalam blog...maaf kekangan waktu...malas ...dan tangan pun macam sotong dah kat opis ni..pa cum finance...keje baru 2015 bertambah job finance pulekk.....nk blogging kat rumah...laki ai tak bagi...rumah adalah untuk berehat dan bonding dengan anak anak katanya...tak yah sibuk semua benda...nak pegang hp kadang tu pun kena jeling tau...gitu citer nya mukadimah dulu kenapa blog macam biskut...macam biskut pun tak pe...tak nak baca ke komen ke...i tak kisah uolls...blog ni pun memori untuk diri sendiri...orang suka satu bonus...kan kan...tq uolls..

Ni kisah birthday Fayel...tahun ni tak plan buat majlis ...tahun ni start dengan bawa fayel bercuti...Fayel nya birthday memang akan cuti panjang...sebab sehari selepas birthday dia adalah hari wilayah persekutuan..so memang cuti umum..so tetiap tahun memang cuti umum...untung la fayel...heheh......ni kira cuti family pembuka tahun 2015...konon tahun 2015 ni bang megat dah janji nak jadi tahun berjalan....2014 kan kitaorang tak jalan langsung.....

Cuti cuti birthday kitaorang sepakat nak gi dekat dekat enjoy kan Fayel...untuk birthday boy...tempat harus la dia enjoy sakan lebih...ala dekat dekat aje...Gold Coast Morib yang berzaman aku rasa orang dah terjah ..aku je belum hahaha..always ketinggalan...ada aku kesah...tak janji sampai....aku pernah beli tahun 2014 tapi takde rezeki burn gitu aje...semua nya sebab bang megat tak de cuti...grrrrrrr..so tahun ni mesti kena jadi walaupun hampir ada je alasan tak jadi ....bagi jadi jugak....hampir nak cancel sebab fayel tak sihat malam birthday..tapi pujuk dia cakap esok nak jalan kena kuat tau....esok nya nak gerak pun lemau gak muka layu je...debar je...akhirnya sampai hotel eh Fayel segar bugar lak excited..sebab nampak kolam ngeeeeeeeee...

Dengar macam dekat..tapi aku rasa macam lama gak...heheh maklum la aku tak biasa area sepang sana....rasa macam balik kampung je...lalu kiri kanan kelapa sawit...akhirnya sampai jugak..wehoo...dan satu hal...hari cuti check in orang super ramai...beratur panjang.....parking pun jauh nun kat belakang belah pantai......akhirnya kesabaran beratur dapat la kunci kul 4 petang...naik bilik rehat sekejap je..terus anak bujang ajak waterpark...tak menyabar dah nampak air....bang megat tak nak turun nak tido ...so aku ngan Fayel je la ...

Malam nya kitaorg dinner kat dalam hotel jugak...sebab dah beli pakej birthday include dinner...so dapat la kek sebijik comel, sijil ,teddy bear song happy birthday..so cute...Fayel suka sangat teddy bear ni...kek pun ok la sedap aje....menu dinner pun ok...ok la dop takde nak komen apa...janji perut kenyang sudah...lagipun malas nak keluar....lepas makan kul 10 dah naik bilik...ehhhhhh...feeling tido hotel lain ...nyaman nyaaaaaaaaaaa....heheheheheh

Pagi pun ada include breakfast...disebab orang ramai kitaorag makan nun jauh kt belah pantai..dan aku terputus hubungan ngan bang megat sebab dia nak simpan beg...pastu hp tak de bateri..sudah nya pisah la laki bini makan breakfast berjauhan sobss...aku n fayel kat belah pantai ......habis makan jumpa kt lobi...mujur jumpa hehehe..jodoh pasti bertemu gituuuuuu....then aktivit mandi waterpark sampai lebam....bagi fayel puas puas mandi.....check out awal....senang tak payah pikir dah ....Fayel surrender sampai kul 12 tghari hehe...ok la dah tak nak dia mandi dah...dah terik pun....so kita balik letssssssss...mata dah ngantuk..plan nak jalan pantai tak jadi...panas terik tak kuasa dah...so ingat lapar je....balik singgah area bagan lalang makan seafood...main pantai kat area Avani Sepang...till we bercuti lagi...tq papa spend time sesama....nanti kita jalan jalan lagiiiiiii....next april Gambang pulak...yahooooooo..om layan gambar bye..haha




Awal pagi dah bersiap anak oi....dengan rumah bersepah nya...abaikan....

Muka masih monyok..topi birthday tu patut pakai malam birthday...tapi moody kan..nak pulak pakai siang nya

Menahan mata mengantuk...asik tanya je...bila nk sampai

Still tak tido...hejhe macam balik kampung kan nak...jauh nje mama rasa

Yeayy dah sampai.....Gold Coast Morib cuti untuk birthday boy

Dah dapat kunci jom naik bilik tingkat 4

Masuk bilik...tapi tak dapat ngadap waterpark full...so request nak katil king ...so hadap la jalan raya...

Trademark GCM..jakuzi....haruslah mak conquer..siap buat air buih sabun...date ngan laki...tetttttttttt

Bilik air transparent...seram...dah 3 beranak masuk sekali..sorang nak mandi 

Hero dah start meneroka

Ok ni kisah malam nak dinner...waiting waiting

dinner dish dalam GCM aje..ok la not bad janji kenyang

kemain mak makan...lahap ni

Mak nya hepi ni makan western

Bang Megat fokus makan


Birthday boy makan kuis kuis je..ayam tak tinggal ye


Pakej birthday dapat la sijil..erk gantung mana..hahaa...pastu teddy bear tu fav fayel...mcm girl 

Yippie for birthday boy ...

kek comel free GCM bagi..sedappp cinonet 

On the way nak balik bilik nak snap pic family..sapa lalu jadi mangsa hehehe..dasat mmg 6 pax perut laki bini haha

Sedap nya tido conquer katil....



Erk dah bangun...morning baby...yer still panggil baby...hahah...ngaku lak tu dia baby

Breakfast ...jauh ngan laki..sorang kt lobi sorang kt pantai..terpurtus hubungan

Time to swim..Fayel kena bayar..sebab dah lebih dari dahan ...tiket boleh pakai 2 hari as long tak cabut ...gitu..tapi cabut je slow1y..pastu lekat balik..ok je...

Mandi time sampai lebam..awat nangis tu fayel haha..dia mmg gayat sikit main slide

Ni dah kenapa ni hahah...adeh la

Mak menenang kan fikiran hahhaa

Hero puas nya mandi

Kesejukan mak sempat laki candid...

  Berenang di tepian berangan hahaha


Suka suki waterpark anak dan apaknya....enjoyyyyyyy


Selfie..wefie of us......

Bila lagi kan nak posing laki bini ..eceh ceh

Tetiba datang Fayel menyelit jugakkkkkkk...pandai pulak tu macam macam rupa gaya...

Anak papa ni...

Bagi chance ye....
jom jom kita balik jommm

 Sempat dapat paw pistol air satu...sempattttttttttttttt

Sementara menunggu tu...sempat ko suh orang snap...wakakaka

 Bye bye Gold Coast Morib...cuti singkat tapi best ...kualiti bersama penting


 Balik singgah bagan lalang pekena seafood sini

 At last dah penat sangat...susu dia hadap....bye till we cuti cuti lagi 













8 comments:

Wawa Yusoff said...

masa wa datang dulu food dia mmg out. tp bila ngenangkan kael sgt suka waterpark, mmg mcm nak pegi lagi :)

Fiqah Feeona said...

Best yer tempat tu? Teringin nak pergi jugak..

Farzen Fasihah said...

Happy family...(*_*)

Queen said...

nik pun dah lama plak rasa tak bercuti bagai. plg jauh haritu g fraser hill.. hahhaha

rasa tak sanggup nak mengadap kelasakan umar tu.. jadi buat mas ani rest jela dulu.. =P


kemain seronok fayel yeee..
happy belated birthday ye fayel =)

anis abdullah said...

Aku p masa lepas 2-3 bulan kahwin. kekeke

Amsran Sanuin said...

wooo bestnya bercuti dgn keluargaa... followw

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

tinggi dah abg fayel.. happy belated bday

diana aziz said...

Bahagianyaaa... bile la turn nana pulak...

Google