THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 February 2015

Happy Birthday Fayel Yang Ke 3

Alhmdulillah Fayel dah 3 tahun. pada 31 January 2015 yang lepas.....syukurrrrrrr....happy birthday to you sayang anak mama & papa....Fayel dah menginjak 3 tahun....sekejap je dah bujang kecik....pejam pejam celik rasa macam baru semalam je mama pregnant, sakit bersalin...membesar mengikut progress...syukur Ya Allah atas kurniaan anugerah nikmat pinjaman yang sangat bernilai ni...Insya Allah akan ku pelihara didik nya sehabis baik menjadi anak soleh, anak yang baik, berguna pada agama bangsa dan negara....amin...

Untuk plan birthday 3 tahun...aku plan secara kecilan nak celebrate dengan family saja...kali ni family KL...tahun lepas dah family mertua tganu...then tahun ni plan nk bawa Fayel cuti 1 Malaysia...so tak ada lah yang besaran ....birthday Fayel jatuh 31 January dan esok nya 1 February cuti umum hari wilayah so senang sangat la plan ...sebab kitaorang keje KL so memang cuti...nak pulak 3 hb tu Thaipusam...weehooo direct cuti ...

Birthday Bash makan makan family....pastu nk celebrate besday baby Jan dalam family...Dira & Abah...walaupun belated sambut sekali la...dah lama tak makan family reramai...lokasi aku pilih Restoran Sukhumvit Garden MRR2...aku pilih sini sebab Abah suka makan nasi...so kalau ikut tekak kitaorang semua lagi suka western..sebab nak di raikan Abah jugak...takpe semua kena terima tekak nasi.....tema warna malam tu adalah merah...Fayel yang pilih red...red sebab ultraman je pun....so kalau tanya power rangers mana satu dia akan pilih red...so aku tanya fayel birthday nak warna apa....nak red....sepaututnya otomen...tapi party otomen ni terhad sikit la...buat warna la red....semua kena pakai red...

Walau simple makan malam je..tapi aku nak nampak meriah...aku deko la sikit...alah biasa biasa aje....lari kejapo gi kedai borong party kat taman melawati....cari yang warna red....apa saja red grab la jadi kan prop....janji nampak deko....tanya party plannner kot la leh deko sempoi je..harga hmm agak bajet sikit so tak jadi la nak hire party planner..agak mahal...huhuhu...so tak pe deko by mama ...tak cantik pun takpe...asal ada belon...banner....ok la tu....kedai borong pary taman melawati aku rekomen..beli belon then tambah gas sebiji baru RM2...tahan 8 jam....kalau nak yang helium lebih la sikit...tapi still murah macam macam ada....kedai Jo Meng sebelah Kohilal ye...naik tingkat atas...macam macam barang birthday ada...dan murah...

Balik dari beli barang terus je gi Restoran Sukhumvit Garden MRR2..dah booking nak amik room...so leh la deko sikit kat tepi tingkap....ok dah siap....tunggu malam kita celebrate....malam nak celebrate...nak jadi hal birthday boy muntah muntah padahal dia la paling tak sabar nak birthday to u...kesian sangat...sedih tengok Fayel monyok je....patut nak rai dia ...jadi lain....so macam agak kureng la nak happy..Fayel pun lepas potong kek terus tido...dia cakap sakit perut....ala Fayel baru nak meriah happy...terusnya birthday jadi celebrate atok n acu dira aje la...so makan makan then balik....esoknya nk belanja birthday boy gi getaway cuti cuti...ke mana??? next entry ...haha yang follow ig  dah tau la..tak rahsia pun...cuma tak story aje....blog kan paling last update hehe...


Preparation deko simple petang...

Versi malam


Ready ready...

Selpie selpia

Mak birthday boy

Yang apaknya sibuk ngan henpon grrrrrr

Us Family nak ready nyanyi

kek simple aje...sponsor by Ekin....semua tak nak secret recipe...rugiiiii korang...hahaha

Birthday boy monyok je..tak sihat...

Apa saja la papa oi mengomel ngan anak bujang

Ok ready semua Fayel kena paksa berdiri potong kek

Ok lilin dah nyala....

Allah selamat kan kamu, Happy Birthday to you anak ku

Dah start tak de mood boring...

Happy birthday anak kami...sayang sangat....

 Happy birthday baby Jan atok dan Acu Dira....

Acu yang ke 19

Atok yang ke 66...


Birthday Boy monyok....terus terlepek..tak sihat muntah muntah pulak malam tu

Acu dan anak anak buah...

 Ok makanan dah sampai....jom makan


 HIdangan nasi putih lauk pauk masakan thai ...semua taste ikut atok...hehehe..birthday boy tak pot dah semua...

 Tengkiuuuuuuu my love family.....tq datang meriah kan birthday bash family...siap sporting semua pakai merah....





















2 comments:

merryfendy said...

Happy Birthday Fayel...

kesian.. Nampak sangat penat tu..

semoga jadi anak yang soleh.. amin...

Ros Anis Rusli said...

la..kakmy wat sendiri deko2 tu?siyes ingt upah org!lawa sgt!!!!dh 3tahun anak2..cepatnye....

Google