THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 February 2015

Kiriman Buku Big Bad Wolf 2014

Last year nya BBW ni...2014..huhu tapi dapat buku nya tahun 2015...buku dah dapat baru story....tahun lepas aku tak gi pun big bad wolf kat mines ...padahal tetiap tahun tak pernah miss...2 tahun berturut turun terjah...tahun lepas beng megat suh gi sendiri tu yang double malas...nak drive sendiri kena gi siang..siang ramai ...malas sesak...biasa terjah tengah malam aje...di hening pagi...bang megat kata bbw dia malas pegi penat...nak rehat....sentap gigi akak...tapi takpe la...bini kena paham...tak paham memang gaduh...nampak tak rencah rumahtangga...heheh..jadi la isteri memahami walaupun sentap gigi...

Aku dengar malam ni aku cuak...memula macam ok je nak drive...tetiba tak jadi...ini semua pasal satu kes balik malam la...balik dinner mida hari tu...lepas hantar zura.....ada orang follow kete aku...dia slow je...aku pasan gak eh dah kenapa ko slow je belakang aku...pastu mak seram terus press minyak tak pikir dah....nasib baik lepas traffic light..fuh lega kete tu stuck ...mengigil aku tekan minyak tau....memang drifter hebat...laju gile aku bawa....balik tu ngadu bang megat...dia cakap...haa bagus gak pasni awak idak le nak keluor malam...pfft...macam le aku ni selalu kuar malam...cis...sejak dari itu...even kuar ngan bang megat malam pun aku dah seriau fobia...macam bayangan kena follow je...

Ok berbalik pasal BBW...panjang lebar ko menterjemahkan pasal fobia seram...hahaha...ni citer buku BBW...tahun ni buku aku mengirim aje...tak rasa la suasana memilih buku...sobssssss...2 orang yang sudi pelawa Ika dan Airenz....suka hati korang la nak beli buku apa...tahun ni tak nak dah buku ABC, 123...aku nak ensiklopedia budak...tapi mesti kulit keras...diorang anak sebaya fayel so senang la pilih apa yang ikut umur fayel...tq eh ika & airenz.....sorry menyusahkan...sian dorg ngan anak kecik bergendong...hehhe...takpe dapat lambat asal selamat....dan selamat juga tiba semalam...terus Fayel eksited...Fayel memang suka buku....beli buku banyak takpe...dia rajin la menyelak...pastu kalau aku rajin aku story...tak rajin ko baca la sendiri...teruskan amalan suka membaca sampai besar ye nak...nanti every year mama beli buku banyak banyak.....


Yeay yang di tunggu ...plastik kiriman buku dah sampai.....

Paling excited ...terus peluk buku....siap cakap..."sayang books"..sok besar ko malas baca buku mama tunjuk pic ni...


Dah tak menyempat....sabar sabar

Kiriman buku buku....kasi bukaaaaaaaaaaakk

Buku Fayel memang ku suh belikan tebal...senang nak susun...ensiklppedia memang tebal..pastu koleksi complete buku 25 nabi...yeayyy 

Seronok nya...tengok buku buku....total semua baru RM100 la lebih kurang..dah tak ingat..tapi BBW berbaloi....buku tebal...kualiti...


Favourite buku dah jumpa...dia tengah cakap tu ...ini rumah ateyel kan mama 

Rak buku ..semua buku buku beli kat BBW sepanjang 3 tahun sejak ada BBW.....

Kemaruk sangat buku..sampai ikut atok workshop bawa buku ngan selipar terbalik nya...hai la anak sapa ni........

















3 comments:

merryfendy said...

MasyaALLAH.. Fayel..

Tak zip suar.. anak sapa la ni.. hahahahah...

zulhilmitempoyak said...

sttlekan membaca cepat. hehehe

mommychaa said...

wuuuu byk buku fayel.
aku takleh nak beli lgi lani dua beradik asik koyak, kalo tak koyak conteng.
pfft!

Google