THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 February 2015

Tutorial Cara Pakai Instant Hijab Elya Shazleen

Rentetan duk sibuk ngan fenomena instant hijab...aku dapat ramai soalan tanya...apa best sangat tudung ni...cara cana nak pakai....sama macam naelofar ke??....hehehe....sorry bagi korang terjebak lak...eheheh..tapi aku suka share benda best dan praktikal. di kongsi bersama..so sesama la kita menikmati best nya itu...sharing is caring..sorry eh tudung ni aku tak jual...aku pun pembeli...gteww

Apa yang bestnya instant Elya Shazleen ni...tudung dia ada double loop / dua ruang muka dua yang berjahit...then kita just pusingkan dah siap jadi tudung....tu yang best nya tudung ni...jimat masa tak yah pikir nak pin kiri kanan atas bawah...paling best material digunakan tak perlu gosok langsung ....yer memang tak payah gosok...kalu rajin nak gosok gasak korang la...tapi aku jamin tak gosok pun tetap tak nampak serabut ...praktikal untuk yang tak reti pakai shawl tapi teringin...dan labuh nya menepati syariah tutup dada.....ok mari kita tengok step nya....


step 1 : sarungkan loop muka bahagian pendek dan kemas kan bentuk muka then pin bawah dagu utntuk kemas...tak pakai pin boleh ikut suka...boleh juga di pakai with inner kalau suka


Step 2 : Sarung kan pula loop kedua dan boleh bentukkan samada ke depan atau tepi

Loop yang kedua...ini nama nya loop ye

Step 3 : Belum siap lagi..just kemas kan tarik loop ke belakang

Setp 4 : Ok dah kemas kan jadi double loop

note :kalau suka style lain boleh tarik ke depan jugak....

 Siap....simple, cepat, ringkas, mudah.....best kannnn...#instantshawlelyashazleen in mud green












5 comments:

DYatie ABakar said...

ohhh.. maknanya ada 2 pieces eh mi?

diana aziz said...

Cantik kaler mud green ni dengan mimy... hihi

Liyana said...

aiyoyo teringin pulak nak try haha

rossi rossa said...

cantik la kak mie....

jirus air said...

Thanks for the Tutorials.Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.Lain2 tiada.Dulu kini dan selamanya.

Google