THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 January 2015

Tahun Baru untuk Handbag dan Kasut Baru

Lama rasa aku tak menyoping...err leh caya ke...hahahaha...sila la percaya...rasa nya 2014 aku agak kureng membeli belah untuk diri...untuk diri aku...aku suka handbag banyak ...kasut banyak....giler peel...tu pasal aku tak kisah kasut tu murah ke mahal ke asal kan banyak ...lagi banyak warna lagi aku suka....kalau boleh suka handbag sama ngan warna kasut....ada beberapa kasut tahun lepas dah habis lenjan....so tutup buku hahaha..kasi simpan.. 

Now dah masuk tahun baru 2015..so awal tahun ni mood baru kan...bg menaikan mood kembali ke ofis ...jualan sale hujung tahun pun boleh tahan menarik perhatian...poket pun terancam...maka pelaburan membeli handbag kasut berjaya ..yahoo...siap sedondon kan warna handbag dan kasut....ala cap brand biasa aje...beli hmemahal kang tak dapat banyak...murah dan cantik i like...leh lenjan selalu pun tak ralat...gitu ...memasing nya taste la eh... last year aku banyak beli handbag primark cap UK tu...tak dapati di Malaysia..wahhh bajet eksyen ko...padahal primark UK tu murah giles..

End Dec hari tu saja la buka groupon tak de plan nk beli apa pun...saja je cuci mata..biasa nak nengok photobook je...tup tup gatal tangan gi taip mng...nah ko berlambak handbag keluar...murah pulak dari kebanyakan seller jual kat IG FB...pastu ada promo voucher lak..so setiap pembelian rebat RM10...ehhhhhhhhhhh macam magnet...terklik terbeli satu tote beg nude Mango RM35 include pos...waaaaaa tak tahan la..sejak tu asik la buka groupon kot la ada lg rebat RM10..nk dekat krismas groupon bagi lagi rebat RM10..klik terbeli lagi satu bowling mango black RM39 inc postage....seronok nya dapat habg 2 harga murah...excited sebab banyak jimat duit hahahah 

Untuk kasut pulak....tahun lepas last aku beli awal tahun gak...masa metrojaya sales...pastu dah lenjan...tak baper best...terjebak ngan jelly shoes...borong jelly bunny ...pakai lagi sampai lenjan...ada 2 ketul tak sedap pakai jadi pameran dalam almari kasut...hukhuk...pastu raya tak beli kasut..pakai aje kasut ada....then terjebak jelly reben....auww kasut ni best...tapi size kaki ku tak banyak limited....plan nya nak borong semua color jelly reben...tapi ntah camana rezeki lak jalan jalan kenanga wholesale city...nampak kasut branded imitaition nya..try acu pakai eh sedap la...tapak dia best....sale lak tu RM25 sepasang...mau ko tak pitam..rasa nak beli banyak tapi dah size gedabak 8 ada je 3..so grab 3...nude, black , merah..jgn memain gucci, LV tauuuuuu....pakai fefeling kelassss...so cukup buat masa ni...barang baru...tunggu la bonus kot ada tahun ni...berbaru baru lagi....hohohoo nak banyak banyak ...#tamak



Handbag MNG Groupon Tote RM35...dah sampaiiiiiiiii...teruja tau

Label dalam MNG Touch...perfect label original...cuma kata nya kualiti dia defect ..sama la macam IG seller jual ...

Kasut Jelly ribbon yang ku minati....selalu takde size...geram nak semua color

Kasut mahal!!!!!!! hahaha...ko hado LV . GUCCI.....RM25 ..3 angka 0 belakang tertinggal hehehe..walau imitaition...tapak sedap oiiiiiii...

Merah Gucci.....mengancam...still tak jumpa handbag color ni...misi pencarian bermula

Gucci Nude nak sama sedondon ngan handbag....

LV Black..dont play play..ok boleh sedondon ngan Bowling MNG hitam

Bowling MNG the Black........sukaaaaaaaa sebab RM39 sajo.........

Rasmi di hari pertama mula keje tahun baru 2015....handbag baru...kasut baru.......baju lama...errrr tudung ala neelopa pasar malam...baru gak ...ngeeeeeeeee...semangat buat keje...semua dah baru jangan alasan lemau malas lak...
















12 comments:

Syahida said...

amboii..matching2 handbag dan kasut..bagus2...semangat baru di tahun baru.keep it up :)

Julia Abdul said...

cantik babe..especially the nude one ;)

Cik Puan Eka said...

cantekk hakak. minat plak kasut kaler akak pakai tu. Sekali borong plak tu best best hehehe

safurara said...

hehehehe selamat tahun baru kak.happy je baca entry akk.sy pon terjebak beli MNG gak.tp pre order.hhe.

DYatie ABakar said...

Semangat Mimi! Suka! Macam masa kita masuk sekolah dulu kan. Yatie je la yang tetap lemau. Haha. =P

anis abdullah said...

Aku tak shopping apa pun. Mood ke laut. Mood aku kemas rumah je..

najwa said...

kak, mane beli shawl ala neelofa tu?cantek sgt~nampak sesuai je kat muka akak..

Ann Ishak said...

hamboiiii serba baru

Mar Mansor said...

amboi mimi..sakan menyoping..saya tak dapat imagine..macamana ye rak kasut mimi, tempat simpan handbag mimi...banyak benau koleksi dia..silalah share..hehe..

Chekgu Azrine said...

Memangla sis.tahun baru byk plak benda nk kena barukan..kan..kan..hahahha

ameris said...

betul kan mimi, bila pakai baju baru, kasut, beg mmg semangat lebih skit nak gi keje.
#hobi kita sama. kumpul hbeg dgn kasot...

Shakina Farhan said...

imitate pon xpe yg penting lawo kak..

Google