THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 January 2015

Hujung Minggu Lepak Rumah Best Ever

Aku suka hujung minggu or bahasa omputih weekend...bukan aku je semua orang la pun suka......special kali ni hujung minggu ialah sebab laki mak cuti sabtu dan ahad.....biasa laki mak cuti ahad saja......jadi weekend selalu berdua ngan Fayel je spend masa...hukhuk...

Weeeknd pertama dalam bulan Januari  2015 yang aku rasa betul betul hujung minggu...hehehe....istilah hujung minggu aku adalah bermalasan duk rumah...laki ada ....sebelum ni biasa bzz asik keluar je..ntah apa bzz tak tau...oh ye bzz la weekend kadang Fayel kena teman aku gi beli barang niaga..kena teman gi pejabat pos...

Weekend baru ni memang bless gile..duk umah..main masak masak...terbongkang penat baring masak...lepak lepak depan tv sesama....makan breakfast lunch sama...baring golek pun sama sama..Fayel la paling suka..habis sepah rumah tak tido sehari pun dia sanggup...dah mak pak dia cuti tak keje...dia naik belang la...grr....oh penat tapi best...memang feeling weekend yang indah..pastu petang sikit ke taman bawa anak ...

Istilah hujung minggu aku sebenarnya lebih suka duduk rumah ...anak beranak duduk melepak santai..oh heaven ,...rumah ku syurga ku...tapi kadang tu tak dinafikan aku suka gak tawaf mall..kalau duit ada best la...takde duit golek santai anak beranak dah cukup puas buat aku...lagi pulak bang megat cuti....hahahhaha...ngadap dia depan mata pun takpe...janji 3 beranak spend time...gitu..so weeknd korang cana....tak sabar nak tunggu weekend ni..errrr minggu gaji hahaha...langkah panjang sikit...





Sediakan breakfast...pastu makan sesama...padahal breakfast kul 11 pagi..hahaha dulik....


 Then masak lunch pulak....lewat sikit lunch nya kul 2 ptg...huhuhu nasi ayam...
Kudap minum petang...hotnroll paratha....gitu ..makan sambil layan hidustan






Petang sikit...dalam kul 5 gitu...Fayel dah minta taman...ok jom kita
Bonding ngan papa nya....hmm bff ni...

Main playground,..sian lak tengok fayel dia sorang jd dia tercari cari kawan...sudahnya...main lari lari aje

Meround kete  sewa 10 minit pun ...pastu sambung lagi 10 minit..main la anak asal puas

 Ajak main layang layang pulak.....jom...










3 comments:

anis abdullah said...

Alu pun bz setiap weekend. Belum lagi dapat lepak kat rumah sehari semalam.

ameris said...

taman kat mana ni mimy?
weekend mmg ohsem. kekadang rasa tak cukup 2 hari cuti. byk menda nk buat...

Ann Ishak said...

last weekend kita busy, tak dan nak duduk rumah pun :(

Google