THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 January 2015

Belanja Birthday Dira Japanese Food- Ozen Zanmai

Last week aku cuti panjang..direct sampai la 2 Jan 2015…kebetulan 2 Jan tu birthday adik bongsu aku, Dira…ala dira kecik yang dulu tu…sapa lagi adik kecik aku..dia la ..sorang lagi tu Ekin dah anak sorang...kejap nya masa berlalu…adik adik aku dah besar panjang…dah mcam kawan lak aku rasa…aku yang rasa aku muda…bahahah…yer la diorg dua ni bukan la macam sebaya aku..jauh beza umur..sorang 5 tahun sorang 10 tahun..tapi bila dewasa ..memasing nampak se umur je…yg pasti akak rasa akak paling muda …gituuuuu

Dira nya birthday jatuh 2 jan kebetulan aku cuti…aku pun nak keluar…ajak dia sekali…plan nak belanja makan…then ajak gak Zura makan Nu Sentral…kali ni aku nak ajar Dira makan Japanese food…variety sikit tekak tu…aku lak memang mengidam nak sushi…so ke nu sentrakl..jom gi Ozen Zanmai , Tingkat 5…Dira memula dia berat je …dia tak reti makan Japanese…aku paksa gak…mesti cuba…pasni sure akan suka…hehehe…eksyen ko kan…padahal Japanese food ni aku kalau tak tau menu aku baca blog si Suraya sulatin…hehehe..dia tu hantu Japanese food…sue mmg ko tempat aku rujuk sue oii

Ozen Zanmai aku tak pernah try..biasa Sushi King aje la..kali n ink try Ozen Zanmai…biasalah nak makan Japanese food mesti beratur ..takde tak beratur….nasib baik zura  ddah cop awal ngan kawan ofis dia…siap dah order …wahhhhhh penuh meja hahaha…konsep dia tak sama macam sushi king system number…masih ada waiter amik order…eceh aku  kengkonon dah terror kan sdelak buku menu main pilih je…sushi pun takde nak amik macam sushi king ye..kena order gak….Dira terpinga hahaha…gelak aku tengok..muka memang bua t muka geli…coii..ko rasa dulu dik pastu ko addict ok…aku yang order kan Dira..2 set Bento …karage ..katsudon pe benda nama dah lupa..order sushi salmon…tempura..chawan mushi…ocha 2 untuk aku..eceh tau ocha tu…


Sampai Chawan mushi dulu..suh dira rasa…dia tak nak aku paksa…terus suka..langsung tak dapat…ok fine…pastu nasi bento dia sampai…dia makan dulu…pastu terus tak toleh kiri kanan….aku tanya sedap tak?? Dia cakap sedapp siap tunjuk tangan…pastu nak rasa lak bento aku…eh eh..tengok tengok addicted weh…cuma dira tak leh terima ocha…ocha tu favourite aku…ocha tu green tea yer….suka sangat ocha...huhuhu…pastu aku amik sushi octopus…salmon…pehhhhhhhh bestttttt…tulis pun dah keliur…ni ada yang weekend cari makanan jepun..huhu…dira komen makanan jepun besttttt…huhu pasni leh bawa lagi makan jepun..tapi ko belanja la pulak ye…hukhuk Japanese food ni makan selalu botak kepala …mahal sket..tapi dijamin sedapppppp….nyum nyum….to Dira, Happy birthday adik…sweet 19..semoga berjaya dunia akhirat kay…love u sis


Spam gambar birthday girl masa kecik..comel nya ko dik....dira ni adik bongsu aku jarak 10 tahun...aku tengok dia membesar dari lahir sampai dah 19 tahun...now dah besar pun...student Uitm dah...tak lama katanya nak kawen cepat...erkkkkkkkkkk...oii habis kan study dulu ar...


Check in Ozen Zanmai, Nu Sentral...tak menyempat selak menu dah sibuk gambar..pffttttttt



Lets us makan sushi salmon..nyummmmmmmmmm..hoi sedap...order 2 set ko....



Birthday girl..belajar pakai chopstick ...makan sushi first time....hihihihi..makan jangan tak makan



Termenung tengok chawan mushi...leh makan ke tak...asik tanya aku..rasa je la...ok fine pastu terus habiskan....tak tinggal kan kakak ko sikit kan



Selera jepun menu dari Ozen Zanmai...ada tempura..bento..chawan mushi..sushi....fuh fuh...melting 

 Daku punya hoiiiiiiiiii....bento karage aku ...ala ala masak ayam kicap ..hehe ..sedapppppp


Love Ocha....sekali 2 gelas....sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....yang lain tengok nak muntah..rugi korang tak suka ocha...sedapp..ocha = green tea

Settle belanja birthday girl...pastu suh aku repeat lagi makan jepun...huhuhu...kopak deh...pasni ko belanja la eh dira....so korang nk try selera jepun sila la ke OZEN ZANMAI, LEVEL 5,.NU SENTRAL..pasti addicted....tapi jangan makan selalu leh pokai bahahahaa

















2 comments:

anis abdullah said...

Nu sentral ni best la.

Chooyaya! said...

haaaaa. ada gunanya jugak aku punya blog. hahahaha

Google