THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

22 September 2014

Motivasi Hari Isnin Untuk Diri Sendiri




Dalam diri aku ...aku memang memegang prinsip seperti kata kata di atas....bunyi macam sombong berlagak ...perasan gile....ko la terbaik sangat...deeerrr.....dah la gemuk tak sedar....wo who cares....??? aku memang pegang kata kata ni dalam diri aku...biar la orang nak kata apa saja..sombong ke...gemuk ke...perasan ke...over ke..apa aje la...sebab kata kata ni aku jadi diri aku yang sebenar..dan aku kenal diri aku sapa..dan aku konfiden dengan diri aku sendiri even orang tak kata pun... ye tak de sapa kata...tapi aku yakin dengan diri aku...macam lagu akademi fantasia tu...atas dasar keyakinan diri ko akan berpijak dengan aura positif walau ada sedikit negatif...well said..kita manusia iron negatif pasti terselit tu tak boleh lari..cuma kita kalau boleh jangan la selalu negatif...bila negatif datang mula perasaan prasangka buruk akan datang...kalau boleh kita jauh kan ..rendah diri dengan bentuk badan?? terima la kekurangan kelemahan diri kita seadanya...apa yang kurang kita ubah utnuk kebaikan..kelemahan yang ada kita ganti dengan kekuatan yang ada pada kita....apapun paling penting mesti yakin dan percaya dengan diri sendiri....yakin la...yer yakin...baru confidence kita sama tak akan rasa kurang nya dengan orang lain...setiap kita ada masalah tersendiri..semua masalah pasti ada jalan keluar... "Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya"..ya benar sama sekali..sekian muhasabah diri sendiri yang serba kekurangan bukan menuding jari...





"be who u want to be not what others to see..nobody is perfect and i am nobody"

4 comments:

Nadine said...

I loike!

Bkn semua org hati waja and punye confidence tinggi mcm you! salute :)

:)

Wawa Yusoff said...

Head up kak mi! Salute u :)

safurara said...

betul tu k.mi,lantakkan org.yg xsuka tu jeles sebenarnya.

diana aziz said...

Well said! org pn slalu ckp nana sombong n berlagak. lantak la dorang nk ckp ape. yg penting nana tahu cemana hati nana sendiri.

Tak mati dek kutukan orang.

Google