THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

28 January 2016

DC Superheroes Cafe,Sunway Putra Mall with Zura Yaya

Kaut semua entry tahun lepas...kasi citer semula sebelum makan tahun banyak kang lupa...huhu..last year end dec...hujung tahun biasa nya ramai cuti...ramai yang akan bawa anak datang opis...akupun nak bawa fayel datang opis la...dah selalu tanya mama nak gi opis mama boleh?? excited kalau nampak menara rebung...apa dia pikir opis tu playground ke.?? sesekali boleh la...hujung tahun kelonggaran la sikit bawa budak naik atas...kalau waktu lain sorry la menggangu keje...huhu..serius ganggu keje...ada budak ni satu keje apa tak leh buat...berlari dari hujung ke depan ...stress...sebab tak tahan stress nya..aku pun amik half day ..hahah call zura kebetulan dia pun bawa yaya gi opis...jom la kita date bawa anak anak kita melasak opis ni hahh..

Janji temu naik LRT putra tunggu Masjid Jamek then tukar train naik Star LRT gi Sunway Putra Mall..first time aku gi mall bawa anak naik LRT...dekat je rupanya train Star dengan Sunway Putra Mall..tak jalan jauh pun..turun je jalan sikit naik escalator dah masuk area shopping mall..wahhh menjimatkan masa...lain kali gi sini parking LRT je la...senang...tak la merenyah kan sangat..maaf la akak jakun...orang tak biasa naik LRT gini la hahaa..padahal dah lama dah orang tau kiki....yang tak tau Sunway Putra Mall tu kat mana...hah ni dulu The Mall kat PWTC tu...dah tukar pengurusan baru dah cantik dah ...dalam pun best dah tak boring macam dulu...agak menarik untuk datang shoping, makan, jalan...

Bawa bebudak ni perkara pertama dorang nak ialah makan..so kenala cari tempat makan dulu...attraction yang menarik budak budak ni Superheroes Cafe...sini ala ala macam fast food tapi karakter superhero...makanan more tu western food...Zura dah pernah try sini katanya sedap walaupun mahal sikit...takpe la sekali sekala gaji nak merasa kan...jom la try...aku share makan ngan Zura..Fayel & Yaya memasing satu set ..siap air dan meal..makanan kat sini mahal ye ..awas...memang tak logik nak compare ngan lain..range air sini lebih kurang RM18...kalah starbucks..tapiiii hah ada tapiii berbaloi tau sebab sedap sangat...rasa coklat toffee dia sangat sedap...rasa nak try pakat pakat la share ye...makanan pun mahal sikit...menu burger gitu je dalam RM14-15...hah jangan terkejut ..but its sedap...patty burger dia pure...hari tu kitaorg gi weekend so harga jadi diskaun set RM30....still mahal hehe sesekali...


DC Superheroes Cafe
Sunway Putra Mall 
Unit 2-29, 2nd Floor (opposite Juice Works)





Hari fayel ke opis mama..semangat bangun pagi dengar opis mama...seronok tul dapat masuk Menara Rebung


 Amik half day terus mama...tak larat layan lasak kat opis...jom balik kita naik Putra Lrt

Fayel kena berdiri ...tension dia...hahah dia kata train ni tak best la mama

 Hai kita jumpa yaya kat sini...tunnel nak gi Star LRT...macam pose pakwe merajuk je

my bff sayang ....Zura & Yaya

 DC Superheroes Cafe, Sunway Putra Mall , TIngkat 2


Ok tunggu menu apa la nak makan...pilih makan luar berlatarbelakang kan Batman

Mama pun nak sebelah Batman

Apa la budak berdua ni sembang kencang ...hahah

Air dah dapat...air ni toffee coklat..sedap sangat......

 Yaya & Fayel air sama....minum la korang ye sesama tak yah rebut

 Rasa rasa sikit air sedap ni...oiii mmg sedap la


 Burger Hitam dah sampai...walau hitam tapi sedap ye..

Ni yaya punya...Aquaman...burger ikan ye...ala ala fillet o fish

Fayel makan tak bagi mama share ye...kedekk

 Yaya pun happy dapat makan sorang satu...


Ni je aku share ngan Zura...ni burger tuna...ala ala sandwich..dan ternyata sedap...siap nenas lg dalam

Ok settle makan ,,masa untuk jalan jalan mall...kemain pegang tangan korang kan kepit...mama perati je dari belakang...

Awak pegang tangan kita kuat kuat nanti kita jatuh...heheh nanti kita set date lagi ye yaya ajak mama zura jalan lagi...yeayyy...seronok fayel dapat jumpa yaya
















1 comment:

nUR_rOsALiNdA said...

Nok, harga dia macam mana? Tepek plssssssssssss~

Google