THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 August 2015

Tadika Pilihan Tahun 2016 - 4 Tahun

Hampir 4 bulan nak melangkaui tahun depan…pejam celik pejam celik..dah sampai hujung tahun…pastu tahun depan Fayel dah 4 tahun…Fayel nak masuk tadika dah….sobssssss …sekejapan dah nak berdikari …zaman sekarang nak pilih tadika macam nak masuk university…aku dulu tadika perpaduan aje itupun umur 6 tahun baru start...ni 4 tahun dah sekolah....awalnya....uhuhuh...memang plan nak sekolahkan awal ...Fayel lahir awal tahun..…kira matang la dengan umur dia....

Sekarang macam maacam pilihan dan silibus…registernya pun fuhhhhhhhhh …urut dada 100 kali,,,tapi takpe dek sebab nak bagi terbaik untuk anak…mak pak work harder…untuk pemilihan tadika aku tak la terlampau memilih sangat…bang megat pun tak kisah…dia ikut aje…banyak list masuk senarai
  • CIC prima samudera - silibus pakej islamic english math terbaik tapi kena naik van
  • Tadika Pasti As Syafie , kg Btu Muda - islamik good..kena naik van
  • Tadika Auza, Taman Bullion Mewah - belakang rumah je...
  • Tadika Titian Sayang, Taman Samudera - review good english & math - kena naik van
  • Tadika Islam An Najah, Taman Batu Muda - price murah sebulan RM20 mampu sangat tapi naik van
  • Tadika Kemas, Taman KP2 - dekat jalan kaki boleh tapi bukan subject english
Ye hanya ini saja…tadika famous branding lain takde dalam senarai sebab tak berdekatan dengan rumah …bagus jugak hehe..aku memang anak sekolah berdekatan aje..aku belum ready nak Fayel naik transport gi sekolah....risau manjang....tipikal mak anak sorang memang macam ni....semua aspek dia pikir buruk..haishhhhhhhhhhhh...

Proses booking untuk tahun depan ...booking kena bayar RM100...booking awal..tempat terhad...hanya 12 orang saja....erkkk...sikit...kali ni Fayel akan duduk daycare sampai petang....belajar berdikari sayang...sampai masa dah Fayel kena belajar berkawan...yuran pendaftaran masih reasonable...monthly pun berpatutan standard..aku suka kan program pemakanan pintar yang disediakan disini...tengok menu ada sayur  buah...boleh ke tak ni Fayel makan buah..huhu..tak tau le...tapi aku tanya ...anak saya bukan pemakan sayur buah...jawapan yang senang hati aku suka dengar...jangan risau puan..kat sini ajar di ajar makan sayur buah sampai dia suka....yeayyyyy...

Kata sepakat dicapai...setelah tolak tambah bahagi darab kira kira bajet ....Insya Allah kami pilih Tadika Auza Taman Bullion Mewah...belakang rumah je pun....orang kata sekangkang kera.....ye senang tak yah pikir kerisauan...tempat pun sangat okeh..safety good...lokasi sesuai rumah teres tepi ..kawasan luas menarik....nampak selesa...bawa fayel melawat kawasan pun dia happy,,,,seronoknya mama....ok anak dah suka ..yang nak belajar nanti pun dia....ok pilih ke tadika Auza kita....moh simpan duit...anak nak dah nak sekolah oiiiiiiii....debar..excited semua ada...hehe


Bismillah ...mula isi borang....sebak dada rasa besar dah rupanya anak nak melangkah pertama ke sekolah


Suasana rumah Tadika Auza


Yuran tahun 2015 punya...tahun depan akan naik sikit tapi tak banyak kata pengetua situ....

Menu makanan tahun lepas punya...kredit : blog adra217.wordpress.com

7 comments:

Rizziela said...

Dah try 3 jenis tadika... Setakat ni mmg sy puas hati dengan Pasti BTHO tu...anak2 cepat boleh..cepat menghafal.

Umur 4 tahun...tapi dah boleh kenal huruf...blm blh bunyi ajer lag... Doa2 pun dah hafal....Ayat kursi pun dah lama hafal....mak dia dulu dah sekolah baru nak hafal...

Alhamdullillah..bayaran yuran pun x mahal...sorang RM100 sebulan..Register dlm RM560 aja kot... ok lah..tp sebab anak 3 serentak masuk..sakit gak la

anis abdullah said...

Pandai bersosial senang kan.

Aeen said...

dah nak sekolah dah abg fayel nie...cepat je rasa dorang ni membesarkan kak..ain pun tgh pikir2 lagi ni nak antar Raees ke sekolah tahun depan..huhm..

ameris said...

mimy, saya pn nak antar rayyan skolah jugak tp mcm u laa jarak tu. huhuhu
kat opis pn ada jugak tadika+day care tp mcm xbrapa suka jugak sbb dok dlm bangunan ekon jer... takde outdoor langsung.

Haslinda VitaLynd said...

Ayat lagi 4 bulan ke tahun depan tu buat rasa berdebar. 1 lagi anak nak masuk 4 tahun dan tadika jugak. Adeh..

aeinna Musa said...

Rasa cpt sgt anak2 membesar.thn depan anak sulong saya 4thn gak

aeinna Musa said...

Done follow yr blog #784

Google