THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 August 2015

Menonton Special Teater TM the Musical - Story of Convergence

Last week minggu 14-16 Ogos...aku kena paksa tengok teater ...boleh ayat paksa muahahah...ye reason paksa tu tak leh blah...mihmih...bengang je email keluar attendance is compulsory is declare training...huhuhu baiklah turut perintah pegi aje la...aku pilih sesi malam jumaat, 14 hb....tak nak pilih sabtu ahad tak nak kacau weekend...tanya bang megat dulu ada bola ke tak...dia kata takde...ok confirm leh gi...dia kena take turn jaga Fayel la...nak ikut memang tak la...bukan dia minat teater ni...takpe bagi chance lak aku single mingle malam minggu..

Janji dengan girlpen PA, Ereen nk amik slot sesama...dulu kitaorg rajin la gi event ofis..aku dulu rajin la berjoin event..ajak geng Sexytari lain...lelain tak free...tak pe la...aku ni sebab nama naik aje...haha kalau tak malas gak nak gi...dah ereen pegi jom aje..budak ofis pun ajak together tapi diorang pi terus dari ofis..aku nak balik rumah dulu...rumah dekat je pun ngan Istana Budaya...kang suh bang megat ngantor....malas nak bawa kete pun satu hal...melilau cari parking

Sampai IB..fuhyoo ramai nya staff TM...tu diaaaaaa...semua beratur nak duk free seat...harus la nk duk depan kan tengok teater...aku datang lambat...haha...kuasa la nak rebut hah ko menapak naik tangga tingkat 2..jalan terus ke depan dan depan ...macam ko tengok wayang ada no semua..kali ni free seat serabut sikit...terus turun depan lagi...kitaorang duduk betul betul mengadap....hah bertentang....clear la...dapat la mengadap muka pelakon malam tu...kengkonon nak tido kan...haha haramm...tak jadi nak tido sebab enjoy..at last paksa jadi suka nyaaaaaa.haha...padan muka rasa terpaksa sangat tu kann

Teater ni tajuk TM the Musical...pasal apa?? khas tribute untuk TM staff.....menyaksikan sejarah tertubuhnya TM...susah payah TM dalam menerajui telekomunikasi malaysia yang pertama....teruja gak la...tempat aku cari rezeki ..untuk anak suami...terdetik rasa bangga dapat keje sini....walaupun start agak lambat....rasa dalam mimpi pun ada...sebab ini impian aku nak keje company besar...TM start dari 1946 zaman berzaman moyang kita....sehngga dikenali jabatan talikom...di swastakan pertama dalam Malaysia menjadi nama Telekom ...pelopor utama telefon dalam Msia...ingat dulu masa takde henpon...telefon rumah agak penting...rasa nya tiap rumah ada kan telefon...sejajar perkembangan ..nama telah ditukar TM...mengorak langkah menajdi peneraju utama internet jalur lebar paling laju Unifi...yeayyyy...next coming ada lagi...tungguuuuuuu projek wifi pulak...walau banyak pesaing....TM tetap utuh gah ,...jangan tak tau  TM sebenarnya menjual provide semua service dalam bentuk wholesale kepada pesaing telco..so apa korang pakai service semua tu adalah dari TM provider nyaaaaaaaa.....whoot whoot...so im proud of it....

Ok dah malas mengomel nak up company lelebih pulak ....ok tahun depan bagi bonus lebih...increment lebih...ohohohohohohho.....bodek lebih kipas mati ni hahaha....TM tempat ku mencari rezeki...harus la puji skettttttttttt...walaupunnnn...krik krik



Jom tengok teater...wajib ni nama naik....huhuhu

Teater TM the Musical -Story of Convergence...bukan calang calang pelakon..paling win watak Temah by Adibah Noor

Melaram tengok teater bila lagi kan hehhehehe....saya suka bergaya walau tak lawa mana pun..jangan dengki boleh...

Gelpren PA dari dulu kini selamanya....riri aka ereen..tq hanrar mak dara balik sampai depan rumah...love u

Posing lagi tangga...motip sebenarnya penat aku mendaki tangga...stop kejap suh riri snap...riri cepatttt...penat ni..kang nak naik bertingkek lagi 

Show is happening...enjoy terus tak jadi rasa nk tido....hehehe...terjoget sama pulak setiap lagu...setiap lagu ada cerita apa terjadi dalam TM...kreatipp

Habis show ketemu barisan pelakon yang berbakat semuanya...paling suka nadia aqilah...suara sedap pandai berlakon tapi tak famous sangat kannnnnnnnnn....

Kenapa kak temah tu...hehe Adibah Noor tanya...awak Temah ke ?? watak Temah operator TM yang potpet memang menjadi lawak nya

Sebelum balik snap pic ngan orang kuat sebalik teater...dato' CHCO HR & Group Brand Communication..dua dua sporting big boss ni

Cik Izlyn bos besar orang kuat corpate comm...selfie wefie ..Cik Izlyn malam tu buat show dia menyanyi gak...

Eh eh dah nak balik rezeki pulak jumpa Edry KRU malam tu...tak yah susah payah rebut ye..terus je gi....Edry adalah pengarah muzik TM the Musical utnuk malam tu...oo patut la. best..hehehe...
























4 comments:

IQ = Iez Qis said...

waahh, bestnye!! dapat jumpa barisan pelakon teater lagi!

nadia aqilah tu makin lama makin naik, dia berlakon cerita kerana terpaksa aku relakan, dan nyanyi ost utk cerita tu...memang sedap!

Diana Din said...

wah best juga dpt tengok teater cam ni. Paling best dapat jumpa retisss. Gojess uolls..

Haslinda VitaLynd said...

wahhhh.. bestnya..

Liyana said...

kitorang pun wajibul pegi.. tp sy xleh nk pegi sbb jauh ahaha. rasa rugi lak x join

Google