THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 August 2015

Peminat Obses Si Hijau Ben10

Anak korang ada kesukaan kartun tak....??  Fayel 3 tahun aku nampak kecenderungan dia obses dengan satu karakter kartun...memula dulu Ultraman....tapi lately ni paling ketara adalah Ben10..tak sangka aku anak bujang peminat Ben10...semua pun nak Ben10.....from head to toe...sampai obses tahap memilih baju....grrrrrrrr...habis di punggah nya almari mengali cari tshirt Ben10 yang boleh dipakai....

Baju raya tahun ni aku beli kan ben 10…ada la tshirt 4 helai satu jeans….bapak mahal ben10 brand cartoon network ni….mujur beli time sales…anak punya pasal takpe la …pejam mata bayar….anak sorang boleh la lagi kannnnn..komitmen lain untuk dia pun dah kurang…peruntukan susu dah kurang…pampers pun dah takde..so leh ar belanja lebih ke lain..beg pun Ben 10...semua nya laaaaaaaa

Beli sebelum raya…dah pulak masalah lain pakai sebelum raya…aduududu masalah tak leh bendung…asik la siang malam nak pakai baju Ben10….sampai merajuk rajuk…kasut  pun sama…ada 3 pasang aku beli murah masa jualan gudang metrojaya..dapatla sepasang RM25…buat tukar pakai…memang semua ben10…dah lenjan dulu ….habis bercapuk capuk kotornya….

Toileteries pun sama …tak main la Johnson. Anakku, carry junior…jumpa Ben 10 nya brand terus pakai brand ni….bau macam chewing gum pun takpe asal kan Ben10…aku suh pilih bau Batman or Superman pun tak nak…bau ni sedap sikit dari Ben 10….Ben 10 nya pasal kan….barang barang termasuk la syampu, body wash, cologne, gel rambut…kemain kan anak bujang aku….hari hari sembur cologne tau…nak pepium pepium..

Ada baik nya dengan obses ni….tang potty train…senang hidup mak….belikan sepende Ben 10 banyak banyakk…settle dah masalah pampers…hehehe pastu reward beli kan sepende Ben 10…suka bebenar…sampai mengadap duk tengok ben 10 …sampai nak pakai sepende saja….tak yah baju pun dia rela janji Ben 10…dah macam muka Ben 10 lak mama nengok muka fayel…kikiki…ate Ben 10 semua nya….so ingat Ben 10 ingat la Fayel hehe….jangan sampai mak kau hijau sudah la yeeeeee...




swimming suit ben 10...towel pun ben 10 gak color hijau..mama pegang towel dia

masa beli baju raya Ben 10 hr tu duk matching matching sesuai ke tak

Toiletteries anak bujang terkini umur 3 tahun

Pepium pepium...sembur jangan tak sembut...tengok baju tido pun Ben 10 ye

Tambah gel rambut ..wajib dalam handbag mama dua benda ni 

OOTD kat CH hari tu....nak sweater Ben 10....semua pun Ben 10..botol air...sandal...botol susu kalau ada Ben 10 pun nak gak tu

Stuck kat pasar malam brinchang nak kan patung Ben 10..papa tak bagi beli...kemain belek

Abam Ben 10 di Cameron Highland


Nak skooter tapi nak Ben 10 nya tak jumpa asal hijau la...pastu dah beli jumpa lak kat tempat lain...memang tak beli la dah ada ni...lambat seminggu je pun...tapi takpe helmet ada Ben10

See the jam...Ben 10 yaw...ini jam ke 5 koleksi Ben 10....yg ni terbaru beli masa raya...

Botol Ben 10 letak susu pun takpe...minum laju je....masa ni masih pakai pampers lagi

Member member ramai wasap jumpa apa je Ben 10...nk boxer Ben 10..tq aunty Yanie..belikan

Pm dari Erna...pun belikan Fayel..terima kasih tau bnyk...nak bayar dia kata tak yah...hadiah kat Fayel sebab suka Ben 10...jauh nun jumpa labuan tau

 Terus la pakai boxer kan...kesukaan 


Baju & kasut Ben 10 dah pakai awal sebelum raya..kasut habis bertanah...adoiiiiiiiiii


 Kasut raya koleksi Ben 10..mruah murah aje...RM25 sepasang...

dapat la kasut & sandal croc...Fayel suka pakai croc

 Paling teruja ..terus tak menyabar bukak

 rezeki anak bujang dapat hadiah raya dari aunty ida....dia belikan sandal raya...tqqqqqqqqq


harus la cuba awal sebelum waktu kan...teruja sebab ada lampu


OOTD baju baju raya...hari hari duk tanya bila boleh pakai baju Ben 10...nah ku tunaikan pakai la sampai lebam nak....hehehe























5 comments:

Jan@Afzan said...

mak aiii.. memang hijau je yg jan nampak.. ben10 punya penangan kan..mak akan turutkan kemahuan anak kan, kadang2 mak pun tak cukup makan, tapi kemahuan anak akan ditunaikan (i lah tu..)

best jadi fayel. harap ben10 ni lama lah minatnya..hehe. jgn esok2 tukau yg lain, time tu mimy boleh buat pre-loved sales..eh eh..hehe

ameris said...

makkkk aaiihhh fayellll....
adusss. nasib laa rayyan blm tahap mcm ni tp obses jugak laa dgn tranformers.
demimu anak..

anis abdullah said...

Ku lihat HIJAU

Aeen said...

perghh...tu dia....obses ngn ben10 yeh...

Diana Din said...

amboii koleksi Ben10..meriah

Google