THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 March 2016

Boboiboy The Movie..Terbaikkk..6 Bintang

Salam hi...ketemu hari ni ..nak cite pasal Boboiboy The Movie yang tengah tayang kat pawagam...dah tengok belum?? hot sangat ke?? kalau tak hot takkan la box office weh..3 hari 2 juta !!ku pun tak tau..sebenarnya citer apa ni Boboiboy..watak pun tau Boboiboy, Yaya, Adudu, Gopal...sekadar sebut nama je...eksyen sangat mak kan..heheh..mak layan kartun omputih manjang...elehhhhh ko...

Ada anak suka karakter super hero ni memang semua watak ko hafal..dah tv asik buka channel kartun manjang ..kadang sampai bergaduh sakan...haiyakkkkkk..Iklan movie Boboiboy ni asik la bertalu talu lalu kat tv...saksikan di pawagam 3 Mac..selagi tak sampai 3 Mac tu...selagi tu la Fayel tanya...nk tengok esok ...esok nya pun lum sampai lagi 3 Mac...

Tarikh ditunggu 3 Mac dah tiba..tapi hari khamis la pulak..keje tak de time nak jejak wayang,,takpe esoknya jumaat siap siap booking midnight...pilih fav cinema MBO paing utama murah...senang booking online just collect tiket yg dah bayar...tu dia beratur ramai nak beli tiket... fav place Galaxy Ampang..tempat jajahan satu ketika dulu zaman bercinta..kiki kemain nak throwback la sangat...serius weh ada anak ni jejak wayang sebab nak tengok kartun je..payah nak gi berdua tengok citer lain...nak bawa sekali tak sesuai movie kebanyakan ada klasifikasi 18u...tak sesuai..takpe ar Boboiboy pun layannnnn..

Kitaorang book hari jumaat malam...senang beli online je pilih seat...time amik kul 9.55pm...last tayangan kul 12.05am..tengah malam sangat pulak...kang sian fayel lak dia tertido...balik keje rushing gak...siap siap ..kul 8 mlm dah keluar rumah then makan dulu...pastu terus g Ampang...sampai sana fuh penuh rupanya parent bawa anak anak...dah macam pesta tadika hehehe...serius penuh ..ramai...malam pun happening bebudak ni...tak ngantuk ke...??..dalam panggung bebudak dah riuh rendah ....ate cite kartun mmg budak la suka..kalau movie biasa jangan harap ko nak bising mcm ni..kang mau kena kecam..syhhhhhhhhhhhhhh

Ok movie dh start..memula akak rasa ngantuk la pulak..menguap sudah...siap sound bang megat..nak tido ni apa2 hal kejut..psatu nengok 2 jejaka ni kemain muka ketat bersungguh layan...blur jap mak tengok watak dalam tu...tapiiiiiiiii bila geng tengkotak datang mula la jalan cerita....ceritanya pasal ada geng tengkotak nk kan sfera kuasa dan dorang culik ochobot...so dari situ la pengembaraan bermula boboiboy dan kawan kawan usaha menyelamatkan ochobot..dalam pengembaraan tu banyak la dugaan nya..tapi serius lawak...dah la nama watak watak kelakar...cerita ni menghiburkan tak boring langsung..sepanjang masa nak gelak...ad gak part sedih touching...melting sangat hati...semangat setiakawan...apapun boboiboy dah ada kuasa 5..apa kuasa tambahan tu kena la tengok....nanti tengok tau kita support animasi malaysia terbaik..6 bintang akak bagi.....terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkk



ready...siap siap book online senang bangat...takyah beratur panjang

Semangat dia boboiboy malam tu..cepat cepat...

Jumpa yang besar sikit...nak snap juga

Ajak mama sekali join sesama 

Sebelum citer start...papa fokus apa tu

Gedik nak duk sebelah lelaki ini..sebab sejuk senang peluk

Budak ni dah tak heran apa dah..dia tau nk concentrate

 Selesai tengok ..terbaik..dah ajak tengok lagi..tuggu download la ye














4 comments:

cik mah said...

Wah...anak lelaki sukalah...azwa suka upin je..hehe..

miss eimanhikmah said...

kikikiki..mak2 yang semangat..

Cik Puan Eka said...

hihi terbaekkkkk.

Dah beso dah Fayel. Kita plak yg tringin nak tgok hahahaha

Qhaifa Nur said...

Fayel pun tgk boboiboy...terbaekkk

Google